Πλημμύρισε τη νύχτα ο Πύργος Ορεστιάδας. Προβλήματα και στον κάθετο άξονα απ’ τις χθεσινές βροχοπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Πλημμύρισε τη νύχτα ο Πύργος Ορεστιάδας. Προβλήματα και στον κάθετο άξονα απ’ τις χθεσινές βροχοπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας δημιούργησαν οι χθεσινές πολύ έντονες βροχοπτώσεις, αφού στο χωριό Πύργος υπεχείλισε τη νύχτα το ρέμα που περνάει από εκεί, με αποτέλεσμα εκτός των δρόμων να πλημμυρίσουν και σπίτια ή καταστήματα και να προκληθούν καταστροφές, με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις και να επεμβαίνει για άντληση υδάτων. 

Πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τον δρόμο που οδηγεί απ’ τον Πύργο στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου, όπου βρίσκονται τα στρατόπεδα και τον χρησιμοποιούν κυρίως όσοι στρατιωτικοί πηγαινοέρχονται στην Ορεστιάδα, για τον οποίο ήταν επικίνδυνη η χρησιμοποίηση του. Ακόμα, οι σωλήνες στις αποχετεύσεις ομβρύων υδάτων ήταν μικρού διαμετρήματος και δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού που υπήρχαν στο χωριό.

Τα ξημερώματα βρέθηκε στον Πύργο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, συνοδευόμενος απ’ τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαϊωάννου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση. Δέχθηκαν όμως τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι τους έλεγαν πως εδώ και χρόνια έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου ότι απαιτούνται παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο ρέμα που πλημμύρισε, αλλά δεν έγινε τίποτα. “Έχουμε πάρει ένα σωρό φορές τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Περιστεράκη και ενημερώσαμε ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, αλλά μας αγνοούν και δεν έγινε τίποτα”, ήταν τα πιο… ήπια που άκουσαν οι Μαυρίδης, Παπαϊωάννου, απ’ τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους και ανησυχούντες κατοίκους του χωριού.

Τα αποτελέσματα στον Πύργο της ανυπαρξίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής του κου Μαυρίδη

Gepostet von Maria Gougouskidou am Dienstag, 27. November 2018

Πλημμύρισε ο κάθετος άξονας στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως

Πρόβλημα δημιουργήθηκε όμως και στον κάθετο άξονα, ο οποίος υποτίθεται θα χρησιμοποιηθεί και ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ Ελλάδος-Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Πρωθυπουργοί Τσίπρας και Μπορίσοφ. Γιατί πλημμύρισε στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης και ήταν εξαιρετικά δύσκολη η διάβαση του.

Συγκεκριμένα, ένα κανάλι που περνάει δίπλα από την περιοχή όπου βρίσκεται το εργοστάσιο και στο οποίο καταλήγει και το ρέμα του Πύργου, υπερχείλισε από τον μεγάλο όγκο νερού και έτσι τα νερά έφτασαν μέχρι την άσφαλτο του κάθετου άξονα και όσοι οδηγοί κινούνταν από Ορεστιάδας προς Διδυμότειχο και αντίστροφα, αντιμετώπιζαν κίνδυνο να ακινητοποιηθούν. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο με περιπολικά και όλη τη νύχτα διευκόλυνε την κυκλοφορία, αλλά η ταλαιπωρία δεν αποφεύχθηκε.

Μεγάλη προσοχή όσοι κινούνται στο Δέλτα Έβρου

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και από όσους κινούνται και θέλουν να μπουν στο Δελτα του Έβρου. Το  φυλάκιο Εγνατία  είναι κλειστό και μόνο  από τις Φέρες περνάει ο δρόμος. Τα νερά έχουν αυξηθεί πολύ και κυνηγοί, ψαράδες ή οποιοσδήποτε άλλος κινείται εκεί χρειάζεται να είναι προσεκτικός, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θρηνήσαμε πριν λίγους μήνες έναν συντοπίτη μας από την Αλεξανδρούπολη, που παρασύρθηκε απ’ τα νερά με το αυτοκίνητο του και πνίγηκε.

Πηγή: Ορέστης Ορεστιαδίτης