Alexandroupoli Cloud Day 2018 – Το Cloud στην πόρτα του επιχειρηματικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης

Alexandroupoli Cloud Day 2018 – Το Cloud στην πόρτα του επιχειρηματικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης

Μετά τις Σέρρες, ήρθε η σειρά της Αλεξανδρούπολης να υποδεχτεί το cloud στα πλαίσια των εκδηλώσεων Cloud Day Greece σε συνδιοργάνωση της Microsoft και της interworks.cloud, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μμ. στο Επιμελητήριο Έβρου, με την υποστήριξη της εταιρείας Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  και την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Έβρου που παραχώρησε την αίθουσα.

Η σειρά εκδηλώσεων Cloud Day Greece ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2018 με σκοπό την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις ευκαιρίες και τα οφέλη των νέων τεχνολογιώνcloud. Μέχρι τα τέλη του 2018, το Cloud Day Greece θα επισκεφτεί  το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στο 2019 θα φιλοξενηθεί και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας αλλά και στη Μάλτα.

Το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 80 επιχειρηματίες από Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Κομοτηνή, που ήθελαν να ενημερωθούν για το “σύννεφο” ενώ παράλληλα αναζητούσαν  λύσεις cloud που θα τους βοηθήσουν να συμμορφωθούν με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που πρόσφατα τέθηκε με ισχύ νόμου σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Λύσεις υποδομών, backup, antivirus και Microsoft cloud (Office365 και Azure) παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δίνοντας απαντήσεις στις ανάγκες της μέσης επιχείρησης της Θράκης. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά με Live Streaming μέσω Facebook και YouTube.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν οι λύσεις cloud για όλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ομιλητή τον κ. Βασίλη Τσαντιώτης, Αντιπρόεδρο Προϊόντων και Προμηθευτών από interworks.cloud  ενώ για τις βασικές αντιρρήσεις και φοβίες πάνω στο cloud μίλησε με απλή και κατανοητή γλώσσα ο κ. Στάθης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ). Κεντρική ομιλήτρια από τη Microsoft, η κ. Karina Pereira ενθουσίασε το κοινό μιλώντας για το ολοκληρωτικό digital transformation των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από λύσεις της Microsoft.

Αναλυτική η agenda: http://marketing.interworks.cloud/alexandroupolicloudday/

cloud-day2.jpg
Στο τέλος της εκδήλωσης, ένας τυχερός παρευρισκόμενος κέρδισε, μετά από ζωντανή κλήρωση, ένα έγχρωμο πολυμηχάνημα Lexmark CX417de, χορηγία της εταιρείας Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.