Στον δήμο Ορεστιάδας παραχωρήθηκε οικόπεδο 9,4 στρ. στο πρώην στρατόπεδο Σταθάτου απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στον δήμο Ορεστιάδας παραχωρήθηκε οικόπεδο 9,4 στρ. στο πρώην στρατόπεδο Σταθάτου απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στον δήμο Ορεστιάδας παραχωρήθηκε για χρήση με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, έκταση οικοπέδου 9,4 στρεμμάτων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου.

Την απόφαση γνωστοποίηση χθες βράδυ στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αναφέροντας ότι παραχωρείται η συγκεκριμένη έκταση μαζί με τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις. “Σύντομα θα ανακοινώσουμε τον σχεδιασμό για την περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρίδης.

Να τονίσουμε ότι στον χώρο των 22 περίπου στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου, λειτουργεί Νηπιαγωγείο αλλά και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μαζί με το Ειδικό Σχολείο, ενώ πρι ένα χρόνο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2017 που ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είχε επισκεφθεί την περιοχή, του είχε ζητηθεί απ’ τον δήμαρχο Ορεστιάδας η παραχώρηση για χρήση γης της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου. Ένα χρόνο μετά, ήρθε ο “διάδοχος” του στο υπουργείο κ.Αραχωβίτης να υπογράψει την σχετική απόφαση. Το θέμα βέβαια είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός που παραχωρήθηκε για χρήση (και όχι κυριότητα) στον δήμο της πόλης.