Γκουγκουσκίδου: Ο δήμαρχος αντί να κατηγορεί εμένα, ας λύσει τα πολλά προβλήματα του δήμου Ορεστιάδας

Γκουγκουσκίδου: Ο δήμαρχος αντί να κατηγορεί εμένα, ας λύσει τα πολλά προβλήματα του δήμου Ορεστιάδας

Απάντηση στην προσπάθεια του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, να προκαλέσει αποπροσανατολισμό και να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την μη επίληση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της πόλης αλλά και των χωριών, έδωσε με ανακοίνωση της η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας με τον συνδυασμό “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Έχοντας ξεκινήσει εδώ και μέρες η κ.Γκουγκουσκίδου μια συνεχή παρουσία σε γειτονιές της Ορεστιάδας και χωριά του δήμου για διάλογο με τους πολίτες και καταγραφή των προβλημάτων τους, η ανακοίνωση της αναφέρει:

“Συχνά τον τελευταίο καιρό ο κος Δήμαρχος με μέμφεται γιατί αναφέρομαι στα άλυτα προβλήματα του Δήμου, όπως στην κατάσταση του οδικού δικτύου, τονίζοντας μάλιστα ότι τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν και κατά την περίοδο 2010-2014, όταν εγώ ήμουν Περιφερειακή Σύμβουλος, εννοώντας φυσικά ότι δεν έκανα κάτι για να λυθούν.

Θα ήθελα εδώ να τονίσω καθαρά και δυνατά. 
Πρώτον, είμαστε εδώ ως αντιπολίτευση για να προβάλλουμε τα προβλήματα προκειμένου να λυθούν, όπως άλλωστε κάναμε όλη την τετραετία. Δεν είμαστε εδώ για να χειροκροτούμε τον Δήμαρχο.

Δεύτερον, πράγματι τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και κατά την περίοδο που ήμουν Περιφερειακή Σύμβουλος. Και παραιτήθηκα διότι δεν προωθούνταν λύσεις. Ενώ ο κος Δήμαρχος κάνοντας χιούμορ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι απαιτούνται 700 χρόνια για να λυθεί το πρόβλημα του οδικού δικτύου.

Εγώ είχα τη γενναιότητα να παραιτηθώ, αντίθετα ο απερχόμενος Δήμαρχος έκανε πλάκα με τα οξυμένα προβλήματα που βασανίζουν τους Δημότες. Οι Δημότες συγκρίνουν συμπεριφορές. Πήρε βαθμό κάτω απ’ την βάση ο Δήμαρχος. Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου θα τα λύσει μια άλλη Δημοτική Παράταξη.
Μια Δημοτική Παράταξη που ξέρει και μπορεί να λύνει προβλήματα.

Μαρία Γκουγκουσκίδου”

Επίσκεψη στα Ρίζια παρά την χιονόπτωση

Ούτε τα χιόνια εμπόδισαν τη Μαρία Γκουγκουσκίδου να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντησή της με τους κατοίκους του χωριού Ρίζια. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της παράταξης της, η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας επισκέφθηκε παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το χωριό του δήμου και συζήτησε με τους κατοίκους του.


“Παρά τις δυσκολίες που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία οι Ριζιώτες δεν το βάζουν κάτω, θέλουν να το παλέψουν και σε μια ζεστή και φιλική συνάντηση – όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες – εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Δεν έχουν τη βοήθεια των Αρχών και ιδιαίτερα της Δημοτικής Αρχής για να στηρίξουν τις πολιτιστικές τους δράσεις, όπως τα διάφορα τοπικά έθιμα, τη γιορτή καλαμποκιού, το κουρμπάνι, τη γιορτή των Ταξιαρχών, τα τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα όλων των ηλικιών, μα πάνω απ’ όλα τη Λαογραφική Συλλογή που τους εμπιστεύτηκαν οι δημότες και σαπίζει σε ακατάλληλους χώρους.


Υπάρχει η έλλειψη συμβουλευτικής υποστήριξης, ώστε σωστά να οργανωθούν οι αγροτικές καλλιέργειες, να υποστηριχθούν οι συμπράξεις αγροτών, να βοηθηθούν οι αγρότες στην ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, να προστατευθούν από τον κίνδυνο των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους, να προχωρήσουν στην παραγωγή νέων αγροτικών προϊόντων, όπως π.χ. αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.
Τόνισαν την εγκατάλειψη που φαίνεται από την ανυπαρξία έργων αλλά και τη μη συντήρηση υπαρχουσών υποδομών.
Καταφέρθηκαν κατά του Καλλικράτη που απαξιώνει τα χωριά και κάλεσαν τις δημοτικές παρατάξεις να κρατήσουν αποστάσεις από τα κόμματα.
Η υποψήφια δήμαρχος τους ζήτησε να είναι αισιόδοξοι, να επιμείνουν στην αγάπη τους για τον τόπο και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο ο συνδυασμός της “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” όσο και η ίδια θα είναι κοντά τους και σύμμαχός τους.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕΤΡΑΕΙ