Επίθεση Τοψίδη στη δημοτική αρχή Λαμπάκη, για την κατανομή των χρημάτων “Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης”

Επίθεση Τοψίδη στη δημοτική αρχή Λαμπάκη, για την κατανομή των χρημάτων “Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης”

Επίθεση στην δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη για τον τρόπο που κατανεμήθηκε η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκης Τοψίδης,

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Τοψίδης έστρεψε τα βέλη του ευθέως στον δήμο Αλεξανδρούπολης, γιατί από το ποσό των 600.000 ευρώ που προβλέπονταν για τους φορείς το Επιμελητήριο πήρε μόνο 180.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο της Δράμας από το ίδιο πρόγραμμα εισέπραξε μισό εκατομμύριο ευρώ.

“Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την ευθύνη για τη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης”, είπε αρχικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και πρόσθεσε: “Το πρόγραμμα το διεκδίκησαν τρεις δήμοι στην Περιφέρεια μας. Οι Δράμας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα το διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες του δήμου για το πως θα γινόταν η κατανομή. Το μάξιμουμ που μπορούσαν να διεκδικήσουν οι δήμοι ήταν 8,5 εκατομμύρια. Προέβλεπε και 600 με 700 χιλιάδες επιχειρηματικότητα.

Η Δράμα πήρε 500.000 ευρώ γιατί ο δήμος έκανε αυτή την κατανομή και δεν έδωσε σε άλλους φορείς. Ήταν ζήτημα δήμου στην Αλεξανδρούπολη. Δεν φταίει η Περιφέρεια εδώ πέρα και πρέπει να λέμε τις αλήθειες. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έδωσε 150.00 ευρώ στον Εμπορικό Σύλλογο, 60.000 ευρώ στον σύλλογο ξενοδόχων Θράκης, έδωσε 100.000 στην ΤΙΕΔΑ, θεώρησε ότι η ΤΙΕΔΑ μπορεί να κάνει επιχειρηματικότητα, Έδωσε και στο Πολυκοινωνικό και περίσσεψαν 186.000 ευρώ για το Επιμελητήριο.

Έκανε δηλαδή μεγαλύτερη διασπορά σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ο δήμος Αλεξανδρούπολης και δεν έγινε στοχευμένη, ενώ εμείς το ζητήσαμε αυτό και είχαμε κάνει και παρέμβαση στην διαχειριστική αρχή, παρουσία του προϊσταμένου του δήμου. Είπαμε ότι δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε θερμοκοιτίδες οι οποίες είναι ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή μας για να κρατήσουμε νέους επιστήμονες στην περιοχή μας και να έχουμε αυτές τις ανισότητες, γιατί έτσι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την ίδια την περιφέρεια μας. Αυτά είναι λεφτά που μας χρειάζονται για την ανάπτυξη, επιχειρηματικότητας των νέων ανθρώπων. Να τους παρέχουμε τους χώρους και να έχουν μόνο να καλύψουν τον ασφαλιστικό τους φορέα”.

Ο Τάκης Τοψίδης κλείνοντας την παρέμβαση του έκανε και πάλι επίθεση για τον τρόπο διαχείρισης του δήμου Αλεξανδρούπολης: “Όταν κάποιος είναι διαχειριστής σε ένα πρόγραμμα, αυτός έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι. Εκτιμώ ότι αυτός ο πολυκερματισμός δεν βοηθάει ούτε τους άλλους φορείς. Εμείς μάλιστα ζητήσαμε 1 εκατ. ευρώ. Για να καταλάβετε ότι δεν έγινε σωστή κατανομή απ’ τον δήμο”.