Μπάχαλο: Ο Γ. Κουκουράβας ψήφισε στο Δ.Σ οικονομική ενίσχυση σε σωματείο όπου είναι πρόεδρος, ενώ απαγορεύεται

Μπάχαλο: Ο Γ. Κουκουράβας ψήφισε στο Δ.Σ οικονομική ενίσχυση σε σωματείο όπου είναι πρόεδρος, ενώ απαγορεύεται

Στους 19 μήνες της παρουσίας του στον “αέρα” του διαδικτύου, το Evros-news.gr έχει πολλές φορές αναδείξει το… μπάχαλο που επικρατεί σε ορισμένες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης και τον τρόπο που παίρνονται ορισμένες αποφάσεις. Παρουσιάζουμε άλλη μία,που εκθέτει πολύ σοβαρά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα.

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, εκδόθηκε το Χρηματικό Ένταλμα 1.500 ευρώ για “Επιχορήγηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Αλεξ/πολης) σύμφωνα με την 92/2018 Α Δ.Σ. Η απόφαση για οικονομική ενίσχυση με το συγκεκριμένο ποσό, είχε ληφθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2018. Ήταν παρόν και ο κ.Κουκουράβας και ψήφισε να δοθούν τα χρήματα αυτά στο παράρτημα της Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και σε άλλους 26 αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Διέπραξε λοιπόν σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143 του ΚΔΚ

Καλά έκαναν και ψήφισαν να δοθούν τα 1.500 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που επιτελεί σπουδαίο  κοινωνικό έργο και μακάρι να έδιναν πολύ περισσότερα. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Πρόεδρος εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο παράρτημα της Αλεξανδρούπολης είναι ο… Γιώργος Κουκουράβας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και ψήφισε. Με βάση όμως τον ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που αποτελεί απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Ο Δημοτικός Σύμβουλος στην περίπτωση αυτή έχει υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα για το κώλυμα αυτό και να απέχει τόσο κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος όσο και κατά τη λήψη της απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση η απόφαση είναι άκυρη. Ο Σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143 του ΚΔΚ.

Η απόφαση λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου της 5ης Μαρτίου 2018 με βάση την οποία εκδόθηκε το ¨ενταλμα Πληρωμής στις 26 Νοεμβρίου, είναι κανονικά άκυρη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο κ.ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Μπορεί φυσικά να μην το γνώριζε ο ίδιος το συγκεκριμένο θέμα, αν και άγνοια νόμων ιδιαίτερα για θεσμικούς δεν αναγνωρίζεται, αλλά και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, θα έπρεπε να το γνωρίζει. Για να μην προσθέσουμε και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.