Συνάντηση των Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα

Συνάντηση των Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα που πραγματοποίησε επίσκεψη στο νομό  Έβρου, είχε αντιπροσωπία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη  συνάντηση ενημερώθηκε ο Υπουργός για την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα για τις ελλείψεις  σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν στο χρόνιο ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων που εδρεύει το Τ.Δ.Ε. Κήπων και την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του με ανθρώπινο δυναμικό, λόγω της συνεχιζόμενης αυξημένης κίνησης διέλευσης τόσο σε οχήματα όσο και σε άτομα. Το Τ.Δ.Ε. Κήπων λειτουργεί με ένα απαρχαιωμένο οργανόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού ορισμένο για τις ανάγκες προηγούμενων δεκαετιών. Έχουν τονίσει επανειλημμένα την άμεση ενίσχυσή του με τον ορισμό νέων οργανικών θέσεων καθώς και για την άμεση ένταξη του στην επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ”.

Επίσης, αναφέρθηκαν και στο μέγιστο ζήτημα της περιοχής μας που αποτελεί το μεταναστευτικό. Οι αστυνομικοί επεσήμαναν στον κ.Βίτσα την ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης της επιχείρησης  “ΑΣΠΙΔΑ”  μετά και τη νέα  αύξηση των μεταναστευτικών ροών  που παρατηρείται στο παρόν έτος. Του έθεσαν την άποψη τους πως  για την καλύτερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος παραμένει η θωράκιση της πρώτης γραμμής, γι αυτό και η ενίσχυσή σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός κατανοώντας τα θέματα που του τέθηκε, δεσμεύτηκε για όσα άπτονται της αρμοδιότητάς του αλλά και την πρόθεση του για την προώθησή τους στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεννόησης και ανταλλαγής απόψεων με την υπόσχεση της περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.