Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Β.Μαυρίδη στον Υπουργό Δ.Βίτσα γιατί αγνόησε την τοπική κοινωνία

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Β.Μαυρίδη στον Υπουργό Δ.Βίτσα γιατί αγνόησε την τοπική κοινωνία

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με την οποία διαμαρτύρεται γιατί κατά την επίσκεψη του στις Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο, αγνόησε εντελώς και προκλητικά την τοπική κοινωνία.

Ο κ.Βίτσας, που μόνο το Evros-news.gr με ρεπορτάζ του ανέδειξε την απαράδεκτη ενέργεια του να έρθει στα… μουλωχτά στην περιοχή και δεν συνάντησε κανέναν θεσμικό εκπρόσωπο του δήμου Ορεστιάδας και της περιοχής. Βρήκε χρόνο να γευματίσει στην Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας με τον Στρατηγό Διοικητή της XVI Μεραρχίας Βασίλη Παπαδόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νικόλαο Μενεξίδη, οι οποίοι και τον συνόδεψαν κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, αλλά δεν είχε λίγα λεπτά να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου.

-Στα… μουλωχτά ήρθε στο ΚΥΤ Φυλακίου και την περιοχή ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας

Ο κ. Μαυρίδης θεώρησε προσβλητική για τους κατοίκους του δήμου Ορεστιάδας και όλη της περιοχής την απαξιωτική συμπεριφορά του κ.Βίτσα, οι οποίοι είναι γνωστό ότι έχουν δείξει υποδειγματική στάση απέναντι στις χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που περνούν κάθε χρόνο από το βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Για τα όσα επισημαίνει στην επιστολή του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη: “Δεν επεδίωξε καμιά συνάντηση μαζί μου ο κύριος Βίτσας. Το θέμα δεν ήταν να ανταλλάξουμε απόψεις, αν και αυτό είναι επίσης βασικό, αλλά στο πρόσωπο του δημάρχου έπρεπε να πει τουλάχιστον ένα ευχαριστώ στους συνδημότες μου που φέρονται με άψογο τρόπο στους ανθρώπους που έρχονται μέσα στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Που τους προσφέρουν φαγητό και ρούχα, αλλά και στους κατοίκους του Φυλακίου που ενώ έχουν δεχθεί καταστροφές στην περιουσία τους, έχουν κρατήσει μια πολύ ψύχραιμη στάση. Στους ίδιους επίσης που δέχονται τα λύματα και είναι μια κατάσταση τραγική. Έχουμε κάνει εκατό φορές πρόταση να δοθεί λύση. Στους γεωργούς που είναι δίπλα στο Κέντρο Υποδοχής τα χωράφια τους και καταστρέφονται. Να τους πει έστω αυτούς ένα ευχαριστώ. Να δείξει ότι θέλει να αναγνωρίσει την συμπεριφορά των συνδημοτών μου τόσα χρόνια.

Ο κύριος Βίτσας αγνόησε εντελώς την τοπική κοινωνία. Ίσως επηρεασμένος από άλλες επισκέψεις σε άλλα μέρη, κυρίως στα νησιά, με τις τεράστιες αντιδράσεις των ανθρώπων που έχουν δίκιο που αντιδρούν, ίσως να φοβήθηκε ότι θα αντιμετωπίσει και εδώ μια εχθρική μέσα σε εισαγωγικά συμπεριφορά. Αυτά είναι κόμπλεξ πολιτικής φύσεως. Η επιστολή μου προς τον υπουργό επισημαίνει την ασέβεια απέναντι στην τοπική κοινωνία και την έμπρακτη απόδειξη ότι μάλλον δεν θέλουν συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Δεν πειράζει αν δεν συνάντησε τον δήμαρχο. Λύση στα προβλήματα να δώσουν ελπίζουμε. Το θέμα αυτό είναι. Να δοθούν λύσεις και για όσους μένουν στο Κέντρο Κράτησης αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτό που δουλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες. Τόσο όσον αφορά την αριθμητική κάλυψη αυτών των δομών αφού είναι υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες, όσο και για τις συνθήκες που εργάζονται και οι αστυνομικοί μας και οι διοικητικοί μας υπάλληλοι”.