Λύση απ΄την Περιφέρεια στο πρόβλημα ομαλής άρδευσης 220.000 στρ. στον βόρειο Έβρο

Λύση απ΄την Περιφέρεια στο πρόβλημα ομαλής άρδευσης 220.000 στρ. στον βόρειο Έβρο

Την συντήρηση του διπλού αγωγού στο αντλιοστάσιο Κεφαλής στον ποταμό Άρδα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή άρδευση 220.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Ωοειδούς στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη  τελευταία συνεδρίαση του.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, μια και ο ένας ειδικά αγωγός είναι παλιός και συχνά υπάρχουν σπασίματα με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής του Τριγώνου και όχι μόνο, να μην μπορούν να ποτίσουν τνα χωράφια τους. Κάτι που έγινε και τον περασμένο Ιούλιο. Για την πλήρη αντικατάσταση απαιτείται ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ και μέχρι να γίνει αυτό, αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 250.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: “Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016 για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΔΑ», προϋπολογισμού 250.000,00€ χρηματοδοτούμενο σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2017ΕΠ93100019, της ΣΑΕΠ 931. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και  Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία”.

Για την θετική αυτή εξέλιξη δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Κώστας Βενετίδης, που γνωρίζει άριστα το θέμα και ζήτησε να δοθεί λύση ώστε οι αγρότες να μπορούν από την άνοιξη να ποτίζουν κανονικά τα χωράφια τους.