Προσήχθησαν τρεις που φέρονται να είχαν μιλήσει τηλεφωνικά με τη νεκρή φοιτήτρια απ’ το Διδυμότειχο

Προσήχθησαν τρεις που φέρονται να είχαν μιλήσει τηλεφωνικά με τη νεκρή φοιτήτρια απ’ το Διδυμότειχο

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που σπούδαζε στην Ρόδο και όλα δείχνουν ότι δολοφονήθηκε, φαίνεται ότι βρίσκονται οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διενεργούν τις σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ροδιακή, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.  Έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε τις τελευταίες ημέρες της εξαφάνισης της και παράλληλα υπάρχει βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που την δείχνει να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο πριν την εξαφάνιση της.

Η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη, κόρη του Αντιδημάρχου Διδυμοτείχου Γιάννη Τοπαλούδη, βρέθηκε νεκρή στις 28 Νοεμβρίου πάνω σε βράχια στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.
Η ιατροδικαστική εξέταση ξεκαθαρίζει ότι η άτυχη Ελένη δολοφονήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους δράστες αφού δεν προκύπτουν στοιχεία για ατύχημα ή αυτοχειρία. Μάλιστα στο σώμα της φέρεται να υπάρχουν κι άλλα χτυπήματα από αυτά που της προκάλεσαν τα βράχια ή η θάλασσα.

Ο πατέρας της που προσπαθεί να σταθεί όρθιος και με όση δύναμη του έχει απομείνει από τον τραγικό χαμό του παιδιού του ζητάει να βρεθούν ο δράστης ή οι δράστες που έκοψαν το νήμα της ζωής του παιδιού του, μίλησε στο protothema.gr, όπου είπε:

«Mίλησα με τον ιατροδικαστή και μου είπε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της το κοριτσάκι μου! Όλα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις. Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ μακριά από τη Ρόδο.
Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ, η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της “θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα”. Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της, αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή”.

Και συνεχίζει ο πατέρας της κοπέλας: «Δεν είχε κάποια μόνιμη σχέση αλλά είχε τις παρέες της με τις φίλες της. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου».

Η 21χρονη Ελένη σπούδαζε τα τελευταία τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, στη Ρόδο. Είχε άριστες σχέσεις με την οικογένειά της, με την οποία ήταν ιδιαίτερα δεμένη και είχε τακτική επικοινωνία.

Πηγή: protothema.gr