Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ήρθε το νέο απορριμματοφόρο, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με όσα δήλωσε ο Β.Λαμπάκης

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ήρθε το νέο απορριμματοφόρο, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με όσα δήλωσε ο Β.Λαμπάκης

Έφτασε στην Αλεξανδρούπολη και το δεύτερο καινούργιο απορριμματοφόρο που αγοράστηκε με χρήματα του δήμου, μετά από αυτό που πριν λίγο καιρό παρέδωσε ως δωρεά η εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Μόνο που δεν έχει καμιά σχέση με όσα δήλωσε τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Για δεύτερο Mercedes, μετά από αυτό της δωρεάς του ΤΑΡ έκανε λόγο ο κ.Λαμπάκης και παράλληλα έλεγε κατηγορηματικά ότι θα μπορεί να κουβαλήσει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ όγκο σκουπιδιών από τα παλαιότερα φορτηγά. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους παρουσία του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννη Τσούνη (υπάρχει και το ηχητικό ντοκουμέντο) είπε πως το νέο φορτηγό που αγοράζει με δικά του χρήματα ο δήμος, θα είναι μάρκας Mercedes και θα μεταφέρει ΔΙΠΛΑΣΙΟ όγκο απορριμμάτων. Στις 23 Νοεμβρίου μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Γιάννη Σκεύα στην εκπομπή “Ώρα αιχμής”, υποστήριξε ότι θα μπορεί να κουβαλήσει σκουπίδια ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τα παλιά απορριμματοφόρα. 

Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχύει. Γιατί Mercedes προανήγγειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αλλά…  Iveco προέκυψε όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι ΙΔΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με τα παλιά φορτηγά του δήμου, μάρκας Mercedes. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να κουβαλήσει, είναι δηλαδή ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα, παλαιότερα φορτηγά. Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι είναι αρκετά μακρύτερο, μια και πρόκειται για τριαξονικό λόγω του γερανού που διαθέτει για τους υπόγειους κάδους που πρόκειται να τοποθετηθούν.

Όπως λένε λοιπόν οι καλά γνωρίζοντες, 7.500 σηκώνουν και τα δύο. Τόσο τα παλιά απορριμματοφόρα όσο και το καινούργιο IVECO. Μόνο που αυτό ζυγίζει 19.500 λόγω γερανού, ενώ τα παλιά 13.000. Οπότε, θα έχει ενδιαφέρον αν γίνει και σε αυτό τελετή παραλαβής όπως με το Μercedes της δωρεάς του ΤΑΡ, που είναι κλάσεις ανώτερο και ποιοτικότερο και το είχαν πάει στο πάρκο Αλτιναλμάζη, επειδή δεν ήθελαν να το παρουσιάσουν στο αμαξοστάσιο του Μαίστρου όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Αν γίνει τελετή, θα έχει ενδιαφέρον να ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους ο κ.Λαμπάκης (αν είμαστε εμείς εκεί θα το ρωτούσαμε σίγουρα), για όσα αναφέρουμε και αν ισχύουν.

Θετικό σίγουρα ότι αποκτήθηκε ένα καινούργιο απορριμματοφόρο, αλλά λιγότερο… σανό δήμαρχε. Γιατί κάποιοι, όπως εμείς εδώ στο Evros-news.gr, έχουν το… κουσούρι να μην το καταπίνουν αμάσητο.