Δήμος Ορεστιάδας: Νέα απ’ ευθείας ανάθεση αθλητικού υλικού σε… Χατζημαρινάκη. Όπως με Ραδιόγλου

Άλλη μια προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του δήμου Ορεστιάδας, αυτή την φορά για το γήπεδο Κυπρίνου, έγινε με απ’ ευθείας ανάθεση από το κατάστημα αθλητικών ειδών του Κωνσταντίνου Χατζημαρινάκη.

Σύμφωνα με το ένταλμα πληρωμής που δημοσιεύθηκε στις 30 Νοεμβρίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δόθηκε για “Προμήθεια αθλητικού υλικού για τις ανάγκες του γηπέδου Τ.Κ. Κυπρίνου Δήμου Ορεστιάδας” το ποσό των 309,52 ευρώ στο συγκεκριμένο κατάστημα της Ορεστιάδας, που ανήκει στον αδερφό του Προέδρου της ΕΠΣ Έβρου Παντελή Χατζημαρινάκη. Όπως είχε συμβεί και τον Οκτώβριο για αθλητικό εξοπλισμό του εθνικού σταδίου Ορεστιάδας και πάλι είχε γίνει προμήθεια με απ’ ευθείας ανάθεση από την ίδια επιχείρηση.

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και οι συνεργάτες του εφαρμόζουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση το γνωστό “αυτόν ξέρουν και αυτόν εμπιστεύονται”. Όπως και με την εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου άλλωστε, η με απ’ ευθείας αναθέσεις παίρνει ένα σωρό υπηρεσίες. Εξάλλου όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους δήμους να κάνουν απ’ ευθείας μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Οπότε, όπως έλεγε και ο γίγας Γιώργος Βουλγαράκης (τον θυμάστε εκείνο τον υπουργό των Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή;), “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Κι επειδή αναφερθήκαμε στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Παντελή Χατζημαρινάκη, ο οποίος είναι γνωστό σε όλους ότι έχει φιλικές σχέσεις με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη που μάλιστα έδωσε μεγάλο αγώνα για να εκλεγεί το καλοκαίρι στην θέση του Προέδρου της τοπικής ΕΠΣ, ακόμα περιμένουμε την απάντηση του. Είχε τα προηγούμενα χρόνια που ήταν σε άλλες θέσεις του Δ.Σ της ΕΠΣ Έβρου, ως Γραμματέας της διοίκησης Καραβασίλη για παράδειγμα, σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα αθλητικών ειδών που τώρα ανήκει στον αδερφό του; Γιατί αν συνέβαινε υπήρχε βάση του αθλητικού νόμου ασυμβίβαστο γιατί απαγορεύεται να ήταν έστω και μέτοχος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, θα είχε κώλυμα και αυτόματα έπρεπε να εκπέσει από το αξίωμα του. Θα μας απαντήσει ο κορυφαίος αυτός παράγοντας του εβρίτικου ποδοσφαίρου;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΙΝΑΚΗΣ