Επίτιμος δημότης Ν.Δασκαλαντωνάκης: Διέψευσε τους ορκωτούς λογιστές ο Β.Λαμπάκης ότι χρωστάει στον δήμο η εταιρεία του

Επίτιμος δημότης Ν.Δασκαλαντωνάκης: Διέψευσε τους ορκωτούς λογιστές ο Β.Λαμπάκης ότι χρωστάει στον δήμο η εταιρεία του

Επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να ανακηρύξει τον επιχειρηματία Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη το δημοτικό συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση του, ως φόρο τιμής στην προσφορά του στην ανάπτυξη της πόλης, με την αγορά και αναβάθμιση του ξενοδοχείου “Αστήρ Παλλάς” και την ενοικίαση του “Εγνατία” που ανήκει στον δήμο.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ως εισηγητής του θέματος, έπλεξε το εγκώμιο του 80χρονου πολύ επιτυχημένου επιχειρηματία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με την γνωστή παγκοσμίως Crecotel αλυσίδα ξενοδοχείων, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ανώνυµης εταιρείας µε την επωνυµία «ΑΣΤΗΡ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Όπως τόνισε: “Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης ως φόρος τιμής στην προσφορά του στην ανάπτυξη της πόλης. Μπορεί να μην κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, αλλά από την Κρήτη, όμως έχει συμβάλλει τα μέγιστα επιχειρηματικά και γι’ αυτό τον τιμούμε”.

Στα καλά καθούμενα μάλιστα, όποιος παρακολουθούσε ζωντανά την συνεδρίαση από το διαδίκτυο, τον άκουσε να διαψεύδει φήμες που ακούστηκαν για οφειλές της εταιρείας που έχει τα ξενοδοχεία “Αστήρ” και “Εγνατία” προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης, λέγοντας κατηγορηματικά: “Δεν έχει καμιά απολύτως οφειλή, γιατί κάποιος μου σφύριξε ότι χρωστάει στην ΔΕΥΑΑ. Πήρα τηλέφωνο στην ΔΕΥΑΑ, η πληροφόρησή μου είναι ότι δεν χρωστάει τίποτα απολύτως. Είναι ξοφλημένος (εξοφλημένος προφανώς ήθελε να πει) μέχρι τελευταίο σέντ, άρα λοιπόν οικονομικά δεν υπάρχει πρόβλημα για να ξεφύγουμε από το τυπικό μέρος”. 

Ο κ.Λαμπάκης, διέψευσε έτσι και όσους επικαλούνται την Έκθεση Ελέγχου Δήμου Αλεξανδρούπολης για την Διαχειριστική Χρήση 2017 που υπέβαλλε η εταιρεία Ορκωτών Λογιστών και την κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2018 και η οποία εγκρίθηκε με τον Ισολογισμό. Την ψήφισε δηλαδή και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αποδεχόμενος όσα αναφέρει. Σε αυτή την έκθεση και σε μια ενδεικτική κατάσταση με κάποιους οφειλέτες του δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφέρεται μεταξύ άλλων και η “ΑΣΤΗΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΕ οφείλει στον δήμο Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε ως το τέλος του 2017, το ποσό των 258.653 ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως από την εταιρεία Ορκωτών Λογιστών εστάλη επιστολή και στην συγκεκριμένη εταιρεία και σε άλλες που επίσης είχαν χρέη προς τον δήμο, αλλά δεν έλαβαν καμιά απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Από την στιγμή πάντως που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο ίδιος ανέφερε το συγκεκριμένο θέμα και συγχρόνως διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει οφειλή ούτε σέντ στην ΔΕΥΑΑ, την εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης δηλαδή, σημαίνει πως μέχρι τον Σεπτέμβριο που οι ορκωτοί λογιστές παρέδωσαν την έκθεση, προφανώς το συγκεκριμένο ποσό πληρώθηκε από την εταιρεία. Βέβαια ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μίλησε για έλλειψη χρεών στην ΔΕΥΑΑ, ενώ είπε ότι καταβάλλει και το ετήσιο τίμημα για το “Εγνατία” κανονικά. Άρα δεν υπάρχει κανένα τυπικό κώλυμα για την ανακήρυξη του κ.Δασκαλαντωνάκη ως Επίτιμου Δημότη Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό το ανέφερε, γιατί σε περίπτωση που κάποιος χρωστάει στον δήμο, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ομόφωνα το ψήφισαν.

Κι επειδή ακούστηκαν και απ’ τον ίδιο αλλά και κάποιους άλλους… ύμνοι για τον πρώην δήμαρχο Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, επί δημαρχίας του οποίου υπογράφτηκε η συμφωνία για πολύχρονη παραχώρηση του δημοτικού ξενοδοχείου “Εγνατία”, την οποία και χαρακτήρισαν εξαιρετικά συμφέρουσα και αποδοτική για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, θα πρέπει φυσικά αυτός να παραδώσει την τιμή στον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Είναι άλλωστε παράλληλα και Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ (Τουριστική Ιαματική Εταιρεία Δήμου Αλεξανδρούπολης) και καθ ύλην αρμόδιος. Όλα και όλα. Δεν θα γίνουμε… Ζούγκλα ως κοινωνία. Θα πρέπει τα σωστά να τα αναγνωρίζουμε.

Όσο για κάποιους κομπλεξικούς που σχολιάζουν γιατί το δημοτικό συμβούλιο δεν έκανε παρόμοια τιμή σε άλλους επιχειρηματίες, που επίσης δεν κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη αλλά έχουν κάνει σπουδαίες επενδύσεις στην πόλη και την περιοχή, όπως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “ΥΦΑΝΤΗΣ” με την “Θράκης Γεύσεις”, που μάλιστα έχει και σύζυγο από τον Έβρο (Πρωτοκλήσσι Σουφλίου), μάλλον είναι… μίζεροι. Όπως και εκείνοι που σχολίασαν, με αφορμή την αναφορά του κ.Λαμπάκη στις οικογένειες των Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και αδερφών Παλακίδη οι οποίες επίσης έχουν κάνει τεράστιες τουριστικές επενδύσεις στην πόλη, ότι δεν τους απονεμήθηκε κάποια τιμητική διάκριση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*