Ορμένιο Ορεστιάδας: Διαμαρτυρίες για εγκατάλειψη του νεκροταφείου. Κίνδυνος να βγουν οι σοροί στον… αέρα

Ορμένιο Ορεστιάδας: Διαμαρτυρίες για εγκατάλειψη του νεκροταφείου. Κίνδυνος να βγουν οι σοροί στον… αέρα

Διαμαρτυρίες για αδιαφορία του δήμου Ορεστιάδας στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο νεκροταφεία του χωριού, υπάρχουθν στο Ορμένιο Τριγώνου από τους κατοίκους, μετά από κατολισθήσεις που έγιναν τελευταία, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

Πριν δύο χρόνια είχαν γίνει και πάλι παρόμοιες κατολισθήσεις και έπεσαν τάφοι στον γκρεμό αρκετών μέτρων που υπάρχει στο νεκροταφείο του ακριτικού χωριού. Τότε είχε ανοίξει ένας τάφος και βγήκαν τα κόκκαλα έξω. Η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη υποσχέθηκε πως θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για στήριξη, προκειμένου να μην υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα.

Η φωτογραφία είναι από την κατολίσθηση στο νεκροταφείο Ορμενίου πριν 2 χρόνια. Τότε δόθηκαν υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος αλλά τίποτα δεν έγινε

Όμως έμειναν μόνο στα λόγια και τις υποσχέσεις όπως λένε οι κάτοικοι, με αποτέλεσμα τώρα που υπήρξε νέα κατολίσθηση, να υπάρχει κίνδυνος να βγουν οι σοροί των νεκρών στον αέρα. Ζητούν λοιπόν να γίνει κάποια παρέμβαση για να βελτιωθεί η κατάσταση και να σταματήσει αυτό το πρόβλημα, τονίζοντας πως απαιτείται στοιχειώδης ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, αφού ο σεβασμός στους νεκρούς είναι δείγμα του πολιτισμού ενός λαού.