Ακύρωσε ανταλλαγή οικοπέδου δήμου Αλεξανδρούπολης με ιδιώτη η Αποκεντρωμένη, γιατί ευνοεί τον… ιδιώτη!!!

Ακύρωσε ανταλλαγή οικοπέδου δήμου Αλεξανδρούπολης με ιδιώτη η Αποκεντρωμένη, γιατί ευνοεί τον… ιδιώτη!!!

Ακύρωσε την ανταλλαγή οικοπέδου στην περιοχή του Απαλού μεταξύ δήμου Αλεξανδρούπολης και ιδιώτη που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και επειδή όπως αναφέρει στο σκεπτικό: “από την ανωτέρω ανταλλαγή προκύπτει ωφέλεια μόνο για τον ιδιώτη”!!!

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με την υπ. Αριθμ. Πρωτ. : 24300/30 -11-2018 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ακύρωσε την 612/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την ανταλλαγή – αντικατάσταση του 50% του οικοπέδου των 900 τ.μ ιδιοκτησίας κ. Βουντζιουκλή Γεωργίου, με δημοτικό διαθέσιμο οικόπεδο υπ΄αριθ.281 στο Ο.Τ 55 του Ρ.Σ Απαλού έκτασης 450 τ.μ κατά τις διατάξεις των άρθ. 190 & 186 Ν. 3463/2006.
Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης σύμφωνα με το οποίο:
1ος ΛΟΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ:
Επειδή, για τη λήψη απόφασης κατ’ εφαρμογή διατάξεων του Ν. 3463/2006 που παραπέμπουν στο άρθρο 186 απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ., ήτοι 21 θετικών ψήφων σε σύνολο 41 συμβούλων. Από το αποσταλθέν πρακτικό της απόφασης, προκύπτει ότι για η λήψη της ψήφισαν θετικά 19 δημοτικοί σύμβουλοι, 6 λευκό ενώ 16 απουσίαζαν από τη συνεδρίαση. Γεγονός που καθιστά άκυρη τη λήψη της απόφασης, δεδομένου ότι δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 21 θετικών ψήφων επί συνόλου 41 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξ΄αυτού του λόγου η απόφαση κρίνεται ότι λήφθηκε παράνομα, μη λαμβανομένης της απολύτου πλειοψηφίας του .Σ. και πρέπει να ακυρωθεί. Επειδή, από την κρινόμενη απόφαση προκύπτει ότι δεν πληρείται το κριτήριο της απόλυτης πλειοψηφίας του συνολικού αριθμού των μελών του Δ.Σ. για την ανταλλαγή των ανωτέρω ακινήτων κατά τις διατάξεις των αρθ. 190 & 186 ΚΚ.
2ος ΛΟΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ:
Επειδή, η σχετική με την ανταλλαγή δημοτικών ακινήτων απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη. Στην αιτιολογία αυτή, θα πρέπει να περιγράφεται σαφώς και επαρκώς η ωφέλεια του Δήμου από την συγκεκριμένη ανταλλαγή και να εξειδικεύεται απολύτως ο σκοπός τον οποίο έρχεται να εξυπηρετήσει η ανταλλαγή αυτή.
Επειδή, στην ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης δεν διαλαμβάνεται ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου ακινήτου για την εκπλήρωση μελλοντικών σκοπών του Δήμου, ώστε να προκύπτει ότι η ανωτέρω ανταλλαγή είναι επωφελής και συμφέρουσα για το Δήμο αλλά από ανωτέρω ανταλλαγή προκύπτει ωφέλεια μόνο για τον ιδιώτη .
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ακύρωση Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 612-2018

Εκτεθειμένοι οι δικηγόροι Λαμπάκης, Γκοτσίδης, αλλά και
η παρέμβαση της Δικαιοσύνης παλαιότερα σε ίδια υπόθεση
Από την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης εκ μέρους της Αποκεντρωμένης, προκύπτουν δυο σημαντικά θέματα.
1) Είναι άξιο απορίας πως ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Γκοτσίδης που είναι νομικοί, δεν γνώριζαν τον νόμο και πόσα μέλη θα πρέπει να ψηφίσουν την συγκεκριμένη απόφαση, ώστε να μην διασύρονται από την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Γκοτσίδης, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι… ελάχιστος για την συγκεκριμένη θέση.
2) Υπάρχει και κάτι πιο σοβαρό. Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη θητεία του Βαγγέλη Λαμπάκη (2010-2014), είχε προκύψει παρόμοιο θέμα με ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ανταλλαγή ακινήτου( Υπόθεση Παπαδόπουλου) και η υπόθεση είχε φτάσει στην Δικαιοσύνη με τον ανακριτή να παίρνει καταθέσεις, μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” τότε, πήγαν και κατέθεσαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αν και τελικά τέθηκε στο αρχείο.

Ένα σχόλιο

  1. Ολγα Βρετοπουλου

    Η Δημοτική κοινότητα το είχε αποσύρει διότι υπήρχε μέσα έγγραφο που αμφισβητούσε ακόμη και την κυριότητα του οικοπέδου του ιδιοκτήτη και πως ο ίδιος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Αλλά κανείς δεν έλαβε υπόψιν την απόφαση μας όπως και άλλων θεμάτων και το ψήφισε στο δημ. Συμβουλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*