Αλεξανδρούπολη: Δράσεις και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αλεξανδρούπολη: Δράσεις και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Την 5η Δεκεμβρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα εθελοντισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργανώνει δράση με τη συμμετοχή Συλλόγων και Φορέων που υπηρετούν το πανανθρώπινο ιδεώδες της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Είκοσι Σύλλογοι και Φορείς, ο καθένας με ξεχωριστή προσφορά και αναγνώριση στην τοπική κοινωνία, θα βρεθούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, από τις 9:00 έως τις 21:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, για να παρουσιάσουν το έργο και τη δράση τους στους πολίτες.

Αναλυτικά, συμμετέχουν: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Παιδικό Χωριό SOS, Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», ΚΙΒΩΤΟΣ Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Εταιρεία Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας, Τρίτεκνοι Νομού Έβρου, Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Φοιτητική Δράση: THIRD MEDICAL STUDENTS CONFERENCES, Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», Φοιτητές Εξ Αίματος, Σύλλογος Ασυρματιστών Ερασιτεχνών «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ, Τμήμα Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Έβρου ΣΥΔΝΕ, Σύλλογος Γυναικείας Εθελοντικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣΥΝΕΧΙΖΩ», ΑΜΚΕ «ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», EUROPE DIRECT Κομοτηνής, Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ν. Έβρου.

Από τις 9:00 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 21:00 η Κινητή Μονάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα βρίσκεται σταθμευμένη έξω από το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ έτοιμη να υποδεχτεί όσους επιθυμούν να δωρίσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και να χαρίσουν ζωή.

Παράλληλα, στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται στο χώρο πρόθυμοι να ενημερώσουν για την εθελοντική αιμοδοσία, ενώ ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με τους Φοιτητές Εξ Αίματος και το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της ΕΕΦΙΕ θα ενημερώνουν για τη δωρεά ομφάλιου αίματος και μυελού των οστών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος για το δεύτερο, από όσους το επιθυμούν.  Από την πλευρά τους οι ραδιοερασιτέχνες του «Διγενή Ακρίτα» με τα μηχανήματά τους θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους βρεθούν στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ να επικοινωνήσουν με όλο τον κόσμο μέσω των ραδιοσυχνοτήτων VHF, UHF, HF.

Τις πρωινές ώρες, σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επισκεφτούν το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ για να γνωρίσουν από κοντά τους αφανείς ήρωες της πόλης, να ενημερωθούν για τις δράσεις τους, τα οφέλη του εθελοντισμού και πώς μπορούν οι ίδιοι να συμβάλουν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και τον συνάνθρωπο.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 19:00 με την ομιλία του καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γεώργιου Κώστα με θέμα: «Η σημασία του εθελοντισμού στη ζωή μας». Στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των Συλλόγων – Φορέων να ενημερώσουν τους παριστάμενους για τις δράσεις τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.