Δήμος Αλεξανδρούπολης: SOLάρει η εταιρεία SOLIS A.E, που κέρδισε και τον διαγωνισμό για το Νηπιαγωγείο

Δήμος Αλεξανδρούπολης: SOLάρει η εταιρεία SOLIS A.E, που κέρδισε και τον διαγωνισμό για το Νηπιαγωγείο

Σολάρει τον τελευταίο καιρό(το λέει και το όνομα άλλωστε) η κατασκευαστική εταιρεία SOLIS A.E, αφού… παίζει μόνη της στα έργα του δήμου Αλεξανδρούπολης, κερδίζοντας τους ανοικτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς προσφέροντας τις μεγαλύτερες εκπτώσεις, που αγγίζουν το 60%.

Έτσι, μετά την κατασκευή των σχολείων στο ΚΕΓΕ, του Λυκείου Φερών και την Ανάπλαση της Παραλιακής, τώρα κέρδισε και τον διαγωνισμό για την “Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου
Αλεξανδρούπολης”, με την καλύτερη προσφορά από τις 8 εταιρείας που πήραν μέρος, μια και έδωσε έκπτωση 57,31%.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου με Πρόεδρο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου, αποφάσισε ότι:

  1. “Εγκρίνει το πρακτικό ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου “Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης”.
    2. Αναδεικνύει τη μειοδότρια SOLIS ΑΕ με A/A καταθ. 96174, ως προσωρινό ανάδοχο, με ποσοστό έκπτωσης 57,31% (πενήντα επτά και τριάντα ένα εκατοστά).

Την δεύτερη μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε η εταιρεία ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. “ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.” με έκπτωση 53,57%, αλλά η SOLIS A.E είχε καλύτερη προσφορά και κέρδισε τον διαγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ-SOLIS Α.Ε

Το ίδιο είχε γίνει και για την κατασκευή του περιβόητου Λυκείου Φερών, όπου κΑι πάλι αναδείχθηκε ανάδοχος με έκπτωση τότε 55,27 %. Μιλάμε δηλαδή για ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ , που ξεπερνούν την μισή αξία του έργου.

SOLIS Α.Ε-ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΩΝ

Κάποιοι πάντως αναρωτιούνται, πως για παράδειγμα ένα κτιριακό συγκρότημα όπως το Λύκειο Φερών, θα κατασκευαστεί με το ένα ποσό της τάξεως του 44,73% του αρχικού του προϋπολογισμού και επίσης ποια θα είναι η ποιότητα κατασκευής. Εκτός αν προκύψει και πάλι η γνωστή τακτική με… συμπληρωματικές εργασίες και χρειαστεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης να βάλει χρήματα από το δικό του ταμείο. Εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αν συμβεί κάτι τέτοιο, προφανώς και θα το αναδείξουμε.