Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Τρισάγιο στον τόπο που βρέθηκε το πτώμα της

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Τρισάγιο στον τόπο που βρέθηκε το πτώμα της

Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι συγκλονισμένη και οργισμένη από το στυγερό αυτό έγκλημα, το οποίο «πάγωσε» ολόκληρο το πανελλήνιο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αγανάκτησης του κόσμου, ήταν οι αντιδράσεις των πολιτών που βρέθηκαν χθες έξω από τα Δικαστήρια και οι οποίοι αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο τους φερόμενους ως δολοφόνους.

Για το λόγο αυτό οι δύο δράστες οδηγήθηκαν σήμερα πολύ νωρίς το πρωί, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, όπου ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία και βιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες από rodiaki

Αναπαράσταση του εγκλήματος ζητάει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την οικογένεια Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, ζητάει να γίνει αναπαράσταση του άγριο εγκλήματος που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει από την τακτική ανακρίτρια Ρόδου να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος “που η λιμενική αρχή παρέλειψε να διενεργήσει”. Επίσης, θα ζητήσει να γίνει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κατηγορουμένων. Να βρεθούν δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο οι νεαροί και να περιγράψουν τι συνέβη, τη μέρα που η άτυχη Ελένη άφησε την τελευταία πνοή της.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια “σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του αειμνήστου θύματος”.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

“Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας με τον συνάδελφο Δικηγόρο Αθηνών Ευάγγελο Γκιουγκή (κατάγεται από το Διδυμότειχο) έχουν αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ της οικογένειας Τοπαλούδη, γονέων και συγγενών της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία, ως γνωστόν, έπεσε θύμα ιδιαίτερα προκλητικών για την κοινωνική ειρήνη, τα ήθη και τα έθιμα των πολιτών της χώρας μας εγκλημάτων, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, διέπραξαν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος Αλβανός.

Κατόπιν εξουσιοδοτήσεως και εντολής των γονέων της θανούσης, οι οποίοι λόγω της ψυχολογικής τους δοκιμασίας, αδυνατούν να μεταβούν στη Ρόδο, ο κ. Κούγιας αύριο θα εμφανιστεί ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, προκειμένου αφενός μεν να καταθέσει τυπική δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής υπέρ των γονέων και συγγενών του αειμνήστου θύματος, αφετέρου δε για να ζητήσει από την κα Τακτική Ανακρίτρια Ρόδου πρώτον να οριστεί ημέρα και ώρα αναπαράστασης των διερευνώμενων πράξεων, ανακριτική πράξη που η λιμενική αρχή παρέλειψε να διενεργήσεικαι δεύτερον κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα απολογηθούν την Παρασκευή και οι οποίοι σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του αειμνήστου θύματος”.

Ιατροδικαστής στο newsIT.gr : “Ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα”

Την ίδια ώρα, εξοργίζουν τα όσα αποκαλύπτει στο NewsIT.gr ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κοτρέτσο, η 21 ετών κοπέλα πνίγηκε στη θάλασσα. Ήταν δηλαδή ζωντανή όταν έπεσε στο νερό. Χτυπημένη άσχημα αλλά ζωντανή… Θα μπορούσε δηλαδή να σωθεί, αν έστω την τελευταία στιγμή, οι δράστες την πήγαιναν σε ένα νοσοκομείο.

“Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το κορίτσι ξεψύχησε στη θάλασσα. Είναι γνωστό από το πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί. Ο πνιγμός… Για να πνιγεί σημαίνει ότι ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα…” είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής στο newsIT.gr

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψαν στοιχεία από την εξέταση που έκανε, τα οποία θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Η έκθεση για τα όσα είδε εξετάζοντας τη σορό της άτυχης φοιτήτριας θα παραδοθεί σήμερα στις ανακριτικές αρχές.

Πηγή: newsit.gr