Αποζημίωση 35.000 ευρώ θα πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε γονείς για τραυματισμό του παιδιού τους από αδέσποτο

Αποζημίωση 35.000 ευρώ θα πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε γονείς για τραυματισμό του παιδιού τους από αδέσποτο

-Δυστυχώς ο δήμος κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, προφανώς για να μην πληρώσει τίποτα για την τεράστια ψυχική και σωματική ζημιά που υπέστη το παιδί και η οικογένεια του

Το ποσό των 35.000 ευρώ επιδίκασε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης και καλείται να πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, σε γονείς ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη το παιδί τους λόγω του τραυματισμού του από την επίθεση αδέσποτων σκύλων το 2015 στον Μαίστρο.

Συγκεκριμένα, οι γονείς κατέθεσαν αγωγή κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης για ηθική βλάβη 70.000 ευρώ και η απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της πόλης, είναι επιδίκαση ποσού 35.000 ευρώ υπέρ των εναγόντων με την Α 220/2018 ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη το τέκνο τους συνεπεία του τραυματισμού του από την επίθεση αδέσποτων σκύλων, στις 24.4.2015 στον οικισμό Μαϊστρος Αλεξανδρούπολης, για την οποία ευθύνονται, κατά τους ισχυρισμούς τους, τα αρμόδια για την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων όργανα του εναγόμενου Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, αποφασίστηκε η άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης. Προφανώς για να μην πληρώσει τίποτα για την τεράστια ηθική αλλά και σωματική ζημιά που υπέστη το μικρό παιδί και η οικογένεια του, ενώ θα πρέπει να παραδεχθεί την μεγάλη ευθύνη που έχει για τον μη έλεγχο των αδέσποτων που κυκλοφορούν και κινδυνεύουν όλοι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά.
Όμως με την συγκεκριμένη δικαίωση της οικογένειας του παθόντος παιδιού από την επίθεση των αδέσποτων, ανοίγει ο δρόμος για τους δημότες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τον δήμο της πόλης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη το 2015 κατά του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ως υπεύθυνου για τα αδέσποτα.