Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού απ’ τους εθελοντές του τόπου μας 

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού απ’ τους εθελοντές του τόπου μας 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που τιμάται παγκοσμίως την 5η Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργάνωσε δράση με τη συμμετοχή Συλλόγων και Φορέων που υπηρετούν το πανανθρώπινο ιδεώδες της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Δεκαεννιά Σύλλογοι και Φορείς, ο καθένας με ιδιαίτερη προσφορά και αναγνώριση στην τοπική κοινωνία, βρέθηκαν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, από τις 9:00 έως τις 21:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, και παρουσίασαν με ξεχωριστό και διαδραστικό τρόπο το έργο και τη δράση τους σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και πολίτες.

Αναλυτικά, συμμετείχαν: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Παιδικό Χωριό SOS, Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», ΚΙΒΩΤΟΣ Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Τρίτεκνοι Νομού Έβρου, Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Φοιτητική Δράση: THIRD MEDICAL STUDENTS CONFERENCES, Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», Φοιτητές Εξ Αίματος, Σύλλογος Ασυρματιστών Ερασιτεχνών «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ, Τμήμα Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Έβρου ΣΥΔΝΕ, Σύλλογος Γυναικείας Εθελοντικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣΥΝΕΧΙΖΩ», ΑΜΚΕ «ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», EUROPE DIRECT Κομοτηνής.

Δυνατότητα δωρεάς αίματος παρείχε η Κινητή Μονάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που βρισκόταν μπροστά από το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Παράλληλα γινόταν ενημέρωση για τη δωρεά ομφάλιου αίματος και μυελού των οστών, και υπήρχε η δυνατότητα λήψης δείγματος για το δεύτερο, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με τους Φοιτητές Εξ Αίματος και το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της ΕΕΦΙΕ.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ομιλία του καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γεώργιου Κώστα με θέμα: «Η σημασία του εθελοντισμού στη ζωή μας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έναρξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιας δράσης που στηρίζεται στην εθελοντική διδασκαλία από καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά «Τιμούμε σήμερα τους εθελοντές, τους αφανείς ήρωες του τόπου μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους. Τιμούμε αυτούς που έχουν επιλέξει να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο. Τους ευχαριστούμε».