Ο δήμος Αλεξανδρούπολης εκτός του ευρωπαϊκού προγράμματος δωρεάν WiFi. Μέσα Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης εκτός του ευρωπαϊκού προγράμματος δωρεάν WiFi. Μέσα Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη

Ο δήμος της Αλεξανδρούπολης είναι εκτός του ευρωπαϊκού προγράμματος δωρεάν πρόσβασης στο WiFi, στο οποίο επιλέχθηκαν οι 2. 800 δήμοι απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα τους και πολλοί από την Ελλάδα. Αντίθετα μέσα σε αυτούς είναι ο δήμος Ορεστιάδας αλλά και Κομοτηνής, Ξάνθης, από τους άλλους δυο νομούς της Θράκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ και η Αλεξανδρούπολη απουσιάζει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU. Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος. Άλλη μια… τεράστια επιτυχία της καλύτερης δημοτικής αρχής στην Ελλάδα, όπως τονίζει συχνά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση: «Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΩΡΕΑΝ WiFi

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*