Στον πληγέντα απ’τις πλημμύρες Πύργο Ορεστιάδας η υποψήφια δήμαρχος Μ. Γκουγκουσκίδου, συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα

Στον πληγέντα απ’τις πλημμύρες Πύργο Ορεστιάδας η υποψήφια δήμαρχος Μ. Γκουγκουσκίδου, συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα

Στα πλαίσια της στρατηγικής “στα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου” η Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε στον πληγέντα από τις πρόσφατες πλημμύρες Πύργο Ορεστιάδας.


Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τέθηκαν από τους κατοίκους τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα του οικισμού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Ορεστιάδας:
“Βασικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί χρόνια τον οικισμό είναι τα τοπικά ρέματα, τα οποία υπερχειλίζουν σε περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων και καταστρέφουν τις περιουσίες των κατοίκων. Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Είναι αναγκαίο να γίνουν στην περιοχή ουσιαστικές παρεμβάσεις διευθέτησης των ρεμάτων, πριν να είναι πολύ αργά.


Ο επαρχιακός δρόμος Ορεστιάδας – Λεπτής, η εσωτερική οδοποιία και η αγροτική οδοποιία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. 


Στον οικισμό ευτυχώς κατοικούν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, παρ’ όλ’ αυτά απουσιάζουν η παιδική χαρά, ένας παιδότοπος, ένας δημόσιος χώρος ανάλογα διαμορφωμένος.
Η έλλειψη στέγης για τους πολιτιστικούς συλλόγους και η εικόνα εγκατάλειψης των νεκροταφείων εντείνουν την απογοήτευση των κατοίκων.
Οι Πυργιώτες αισθάνονται ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή τους γύρισαν την πλάτη.
Δηλώνουν ότι είναι κοντά στην κα Γκουγκουσκίδου γιατί και η ίδια είναι κοντά τους.


Μάλιστα την ώρα της συνάντησης πρότειναν τον κ Παναγιώτη Θεοδωρίδη να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, πρόταση που έγινε αποδεκτή με χαρά από την υποψήφια Δήμαρχο.