Δύο “στρατόπεδα” ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο. Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Δύο “στρατόπεδα” ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο. Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία που έχει προβλήματα στο νομό Έβρου, με τα “αντάρτικα” ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια. Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, χωρισμένος σε δυο “στρατόπεδα” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, κάτι που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά άλλη μια φορά στο πρόσφατο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης.

Όσοι βρισκόταν το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα που διεξάγονταν το «Αναπτυξιακό Συνέδριο: Διαμετακομιστικό κέντρο-Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια», το διαπίστωσαν άμεσα και οι περισσότεροι μάλιστα ένιωσαν αμηχανία βλέποντας τις αντιδράσεις και εκατέρωθεν τοποθετήσεις. Συγκεκριμένα, όταν ήρθε η ώρα να απευθύνουν χαιρετισμό οι τοπικοί βουλευτές, ανακοινώθηκε πως θα διαβαστεί αρχικά η επιστολή της βουλευτού Νατάσας Γκαρά, που λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί. Τότε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, επεσήμανε πως βάση πρωτοκόλλου πρέπει να προηγηθεί ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος, που είναι ο Γιώργος Καίσας. Κάτι απόλυτα σωστό φυσικά.

Έτσι και έγινε τελικά, αλλά αυτό φαίνεται πως αντί να εκνευρίσει τους συνεργάτες της κ.Γκαρά, ενόχλησε όπως αποδείχθηκε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που είναι γνωστό και δεν το κρύβει, πως έχει φιλικές σχέσεις με τη νεαρά βουλευτή. Γι’ αυτό και όταν άρχισε την παρέμβαση του, αυτήν ευχαρίστησε για την βοήθεια της στην παραχώρηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Παράλληλα έκανε… επίθεση στην Κυβέρνηση πως δεν προχωράει τα έργα στο λιμάνι και την αξιοποίηση του, απευθυνόμενος μάλιστα προσωπικά στον κ.Καίσα και τον κ.Μαλτέζο που κάθονταν μπροστά-μπροστά. Αυτοί… σήκωσαν το γάντι και του απάντησαν και έγινε ένας μικρός χαμός. Με τον εκπρόσωπο της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κυρίας Νοτοπούλου που δεν μπόρεσε να παραστεί (σνόμπαρε ουσιαστικά) στο συνέδριο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Θανάση Σχίζα και τους άλλους κυβερνητικούς, να παρακολουθούν εμφανώς αμήχανοι.

Όλα αυτά φυσικά, τα δυο εσωκομματικά “στρατόπεδα” στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, επιβεβαιώνονται συχνά σε διάφορα θέματα. Από τις επιλογές στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τα πρόσωπα που θα στηριχθούν, μέχρι και σε επιλογές προσώπων για διάφορες θέσεις. Από την μια πλευρά υπάρχει η βουλευτής Νατάσα Γκαρά, που αισθάνεται και θέλει να κάνει… κουμάντο στο νομό, με στόχο να είναι πρώτη σε ψήφους στις επόμενες εθνικές εκλογές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο πως θα τις χάσει, θα εκλέξει μόνο έναν βουλευτή στον Έβρο. Η στήριξη που είναι σίγουρη πως θα έχει από θεσμικούς και μη φίλους της οι οποίοι ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο, όπως οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης και γνωστοί επιχειρηματίες, προφανώς δεν φτάνει. Δίπλα της έχει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιάννη Νενεδάκη.

Από την άλλη υπάρχουν ο βουλευτής Γιώργος Καίσας και η δική του πλευρά, που αν ο ίδιος αποφασίσει να αποσυρθεί, τότε είναι πιθανό ο Μενέλαος Μαλτέζος να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Κι επειδή ως προσωπικότητα είναι αγαπητός σε πολύ κόσμο, προφανώς και οι πιθανότητες να βρεθεί πρώτος σε ψήφους είναι αρκετές. Μαζί τους είναι και ο Σπύρος Δέδογλου. Οπότε σίγουρα θα έχουμε και πολλά ακόμα “επεισόδια” στο συγκεκριμένο θέμα.