Ποσό 6 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, για ενίσχυση του στόλου μηχανημάτων του Στρατού με υπογραφή Μέτιου

Ποσό 6 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, για ενίσχυση του στόλου μηχανημάτων του Στρατού με υπογραφή Μέτιου

Με νέα σύγχρονα μηχανήματα έργου ύψους 6.000.000 ευρώ θα εξοπλιστεί ο Στρατός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου να ενταχθεί η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Πέρα από την κάλυψη αναγκών του Στρατού, τα μηχανήματα αυτά (εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιντερ κλπ.) θα συμβάλουν στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας καθώς σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

«Ο εξοπλισμός θα είναι στην αρμοδιότητα του Στρατού η χρήση του όμως θα είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών σε ολόκληρη την Περιφέρεια, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη». Αυτό τόνισαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς σε συνάντηση που είχαν για το θέμα στην έδρα του Σώματος στην Ξάνθη, παρουσία  του Υποδιοικητή του Δ΄ ΣΣ Υποστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα και του Διοικητή Μηχανικού Συνταγματάρχη Ευθύμιου Γιαννακάκη.