Τι λένε οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Τι λένε οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Κοινή δήλωση για την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης με την οποία παραχωρείται το κτιριακό συγκρότημα του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας ιαι Θράκης, εξέδωσαν οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε αυτήν αναφέρουν:

“Ολοκληρώθηκε, με αίσια έκβαση, η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης – απόδοσης στην τοπική κοινωνία –  του πρώην Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με την χθεσινή υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, μπήκε οριστικά τέλος σε ένα καθεστώς αδιαφορίας και απραξίας που οι πολίτες του Έβρου έβλεπαν να κυριαρχεί στο συγκεκριμένο ζήτημα για πάνω από 15 χρόνια. Πλέον,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παλιού Νοσοκομείο μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, για να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, του τόπου.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και έχοντας μελετήσει διεξοδικά όλες τις προτάσεις για την αξιοποίηση του εν λόγω συγκροτήματος, αποφάσισε να προχωρήσει στην παραχώρηση προς την Περιφέρεια ΑΜΘ, με σκοπό την στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων Υπουργείων, καθώς και φορέων που ασκούν κοινωφελές έργο στην περιοχή. Στην συγκεκριμένη απόφαση συνέβαλλε και το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι σε θέση να προχωρήσει, άμεσα, στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, μέσω συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων και κονδυλίων που μπορεί να απορροφήσει.  Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης έως και δέκα χρόνια.

Η αίσια έκβαση για την αξιοποίηση του χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αποτελεί για εμάς το επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, που ελαφρύνουν το Δημόσιο Ταμείο, που κάνουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και πιο φιλικές και πιο εύκολα προσβάσιμες για τους πολίτες, λύσεις  που τελικά μπορούν  να «συνεισφέρουν» ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση των κέντρων των πόλεων μας, είναι και δίκαιες και δυνατές. Αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα και η απαραίτητη πολιτική βούληση ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες χρόνων.

Εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σταθερά και με προσήλωση.

Οι Βουλευτές Έβρου

Γκαρά Νατάσα

Καΐσας Γιώργος

Ρίζος Δημήτρης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*