Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επιτέλους, άρχισε να πληρώνει αποζημιώσεις σε πολίτες επειδή ευθύνεται

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επιτέλους, άρχισε να πληρώνει αποζημιώσεις σε πολίτες επειδή ευθύνεται

Άλλες δυο περιπτώσεις πολιτών αναγκάστηκε να αποζημιώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, καταβάλλοντας ποσό περίπου 5.000 ευρώ για τραυματισμό μιας γυναίκας στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” και ζημιές αυτοκινήτου μίας άλλης από πτώση κλαδιών δέντρου.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 30 Νοεμβρίου 2018, αποφάσισε:

  1. Να μην ασκηθεί έφεση κατά της υπ΄αριθ.385/2018 οριστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης που δικαίωσε την Α.Μ η οποία κατέθεσε αγωγή κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης εξ αιτίας της βαριάς σωματικής βλάβης που έπαθε στις 2.11.2011 κατά τη διάρκεια της πραγματοποιηθείσας ημερήσιας εκδρομής του σχολείου της στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξ/πολης «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ», όταν ακούμπησε στο κιγκλίδωμα των κερκίδων του γηπέδου καλαθοσφαίρισης,το οποίο υποχώρησε λόγω της οξείδωσής του. Το δικαστήριο της επιδίκασε αποζημίωση 4.000 ευρώ (ζητούσε 12.000 ευρώ) και τελικά η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό. Λευκό ψήφισε μόνο ο Βαγγέλης Γουμενίδης.
  2. Αποφάσισε και έκανε δεκτή την αίτηση της Δ.Χ κατοίκου Φερών για αποζημίωση από πτώση κλαδιού δέντρου
    επί του αυτοκινήτου της που προκάλεσε ζημιές 961 ευρώ. Προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια και επειδή για το περιστατικό έχει ευθύνη η αρμόδια υπηρεσία του δήμου που δεν φρόντισε να κόψει τα κλαδιά του δέντρου, θα αποζημιώσει την κάτοχο του αυτοκινήτου.

Επιτέλους, ο δήμος Αλεξανδρούπολης άρχισε να παραδέχεται την ευθύνη του για πράξεις και παραλείψεις των υπηρεσιών και των στελεχών του και να αποζημιώνει τους πολίτες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.

Ένα σχόλιο

  1. ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΌΛΓΑ

    Οι τρεις οικογένειες της Μαιστρου που καταστραφηκαν οι τάφοι από πτώση δέντρου πριν τρία χρόνια ποτέ θα αποζημιωθούν?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*