Β.Λαμπάκης – “Πόλη και Πολίτες”: Ανανέωση με τον…παράδειγμα προς αποφυγήν Β.Γουμενίδη γίνεται;

Β.Λαμπάκης – “Πόλη και Πολίτες”: Ανανέωση με τον…παράδειγμα προς αποφυγήν Β.Γουμενίδη γίνεται;

Η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Βαγγέλη Λαμπάκη για τον δήμο Αλεξανδρούπολης έχει αρχίσει και την ερχόμενη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη του συγκέντρωση.

Σε αυτήν, αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της σχεδόν 9ετούς θητείας του και να παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Παλιούς, που και τώρα ανήκουν στην δημοτική του παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, αλλά και κάποιους καινούργιους, με τους οποίους θέλει να στείλει μήνυμα… ανανέωσης. Ανάμεσα στους παλιούς, δεν θα είναι φυσικά οι Βαγγέλης Μυτιληνός, Ελένη Ιντζεπελίδου και Όλγα Βρετοπούλου, οι οποίοι τον… παράτησαν και παραιτήθηκαν. Αν και στις πέντε ημέρες που απομένουν, έχω το προαίσθημα ότι μπορεί να μετρήσει και νέες… απώλειες, ο έντονα αγχωμένος και εκνευρισμένος τελευταία δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ακούγονται ήδη κάποια ονόματα που θα αποτελέσουν… μεταγραφές, αλλά θα ήθελα να σταθώ στην περίπτωση του Βαγγέλη Γουμενίδη. Ο εκλεγμένος στο 2014 με την παράταξη του Απόστολου Φωτιάδη, ουσιαστικά λειτουργεί, κινείται και ψηφίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό, χρόνια θα έλεγα, ως δημοτικός σύμβουλος του κ.Λαμπάκη. Τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στην Οικονομική Επιτροπή όπου μετέχει και ψηφίζει τα πάντα με… κλειστά μάτια.

Κι ο δήμαρχος φυσικά δεν είναι… αχάριστος. Στα ώπα-ώπα τον έχει. Την κόρη του διόρισαν στο Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης και μάλιστα την στιγμή που έγινε η πρόσληψη της, δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για την συγκεκριμένη θέση. Δεν είχε δηλαδή το απαραίτητο πτυχίο και το απέκτησε στην διάρκεια της εργασίας της. Γι’ αυτό και όταν έγινε ένσταση από άλλη ενδιαφερόμενη, υποχρεώθηκε ο τότε Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός να την απολύσει άρον-άρον. Ο συγκεκριμένος άλλωστε ακούει την λέξη… πτυχίο και τον.., λούζει κρύος ιδρώτας, λόγω προσωπικών βιωμάτων.

-Απέλυσαν την κόρη του δημοτικού συμβούλου Β.Γουμενίδη απ’ το Πολυκοινωνικό πριν λήξει η σύμβαση της

Το αυτί πάντως του κ.Γουμενίδη όχι μόνο δεν… ίδρωσε από αυτό, αλλά δέχθηκε να είναι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που εισπράττουν αποζημίωση 40 ευρώ, για κάθε συμμετοχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως γίνεται με άλλους που μένουν εκτός Αλεξανδρούπολης. Τότε το Evros-news.gr ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα και αναρωτήθηκε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού μένει στην πόλη και απαιτείται απόσταση 10 χιλιομέτρων για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Ο Βαγγέλης Γουμενίδης επικοινώνησε μαζί μας, ενημέρωσε αρχικά ότι δήλωσε ως μόνιμη κατοικία το εξοχικό του στα Δίκελλα όπου μένει μετά την συνταξιοδότηση του. Αν και όλοι τον βλέπουν να κυκλοφορεί συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη έχοντας μάλιστα συντροφιά και τον σκύλο του. Μας είπε τότε, πως θα ζητήσει… εξηγήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου, γιατί αποφασίστηκε εν αγνοία του να παίρνει τα 40 ευρώ (τρομερό ποσό) και θα ζητήσει να μην τα εισπράττει. Υποσχέθηκε να μας ενημερώσει, αλλά ακόμα περιμένουμε.

-Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δικαιούνται και θα παίρνουν αποζημίωση

Επίσης, στο πρόσφατο ταξίδι αναψυχής στο Παρίσι για αδελφοποίηση με δήμο στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Βαγγέλης Λαμπάκης επέλεξε να πάρει μαζί του τον κ.Γουμενίδη και όχι κάποιον άλλον. Όπως τον είχε επιλέξει και πέρυσι, για το ταξίδι στην επίσης πανέμορφη (όπως και το Παρίσι) Αγία Πετρούπολη, αν και τελικά για κάποιο προσωπικό θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν ταξίδεψε.

Οπότε δικαιολογημένα τίθεται το ερώτημα για τις κινήσεις του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου για τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Ανανέωση με τον Γουμενίδη, ότι πιο παλιό και αποκρουστικό σε συμπεριφορά και νοοτροπία κυκλοφορεί στην πόλη, γίνεται;