ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο… μουρτζούφλης Λαμπάκης, το…τρεμάμενο δέντρο, ο Αβδηριτισμός και οι υποψήφιοι Τοψίδη, Μέτιου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο… μουρτζούφλης Λαμπάκης, το…τρεμάμενο δέντρο, ο Αβδηριτισμός και οι υποψήφιοι Τοψίδη, Μέτιου

Λιγότερο από δυο βδομάδες μένουν για τα Χριστούγεννα και σιγά σιγά η ατμόσφαιρα παντού άρχισε να… μυρίζει γιορτές. Έρχονται ημέρες αγάπης, χαμόγελου, χαλαρότητας και ηρεμίας, μακριά από το άγχος, την αγωνία και τους… πονοκεφάλους της καθημερινότητας.

Κι επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογικό κλίμα, τουλάχιστον για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που είναι γνωστό ότι θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο, οι πάσης φύσεως υποψήφιοι… φοράνε το καλύτερο χαμόγελο τους και όπου να βρεθούν αρχίζουν τις ευχές και τις φιλοφρονήσεις. Κάνοντας δημόσιες σχέσεις και ελπίζοντας να μαζέψουν ψήφους την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό εξάλλου τους συμβουλεύουν και οι  επικοινωνιολόγοι. Όσοι τέλος πάντων συνεργάζονται με αυτούς και ακούνε τη γνώμη τους. Γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που νομίζουν πως διαθέτουν το… αλάθητο του Πάπα, τα ξέρουν όλα και ενώ τους συμβουλεύουν να χαμογελούν, να είναι ευγενικοί, αυτοί παραμένουν μουρτζούφληδες, μονίμως στα… κάγκελα και βγάζουν προς τα έξω ένα έντονο άγχος και μια ανασφάλεια που την διακρίνει κανείς εύκολα.

Του φταίνε τα σάιτ και οι εφημερίδες

Κάθισα για παράδειγμα να παρακολουθήσω το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης και επειδή ο Βαγγέλης Μυτιληνός έκανε μια ερώτηση για τους χειρισμούς στο θέμα του ΧΑΔΑ και την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της προηγούμενης, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ απόφασης για απ’ ευθείας ανάθεση σε εργολάβο ποσού 1,5 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές εργασίες, κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ο Βαγγέλης Λαμπάκης αμέσως του… όρμησε.

Ξεκίνησε λοιπόν με τον γνωστό του τρόπο, να τα βάζει πάλι με κάποια σάιτ που κάνουν “πόλεμο” στην δημοτική του αρχή, την καλύτερη στην Ελλάδα όπως του αρέσει να αυτοχαρακτηρίζεται στις… κρίσεις μεγαλείου που συχνά τον πιάνουν, αλλά και έντυπα των Αθηνών που χαρακτήρισαν… ράπισμα την συγκεριμένη ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης.

Τουλάχιστον να αναφέρει το όνομα του Evros-news.gr ,για να μας κάνει και τζάμπα… διαφήμιση σε όσους παρακολουθούν την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων. Γιατί το αποφεύγει και απλά μας “φωτογραφίζει”. Τον είδα πάντως και αρκετά εκνευρισμένο. Ίσως έφταιγε το γεγονός πως το κτιριακό συγκρότημα του παλαιού Νοσοκομείου ανακοινώθηκε πως παραχωρείται τελικά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και όχι στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ξέρεις τι είναι να… παραμυθιάζεις περισσότερα από τρία χρόνια τους συμπολίτες σου ότι βρήκες λύση με τον εκάστοτε υπουργό, να επαίρεσαι πως έχεις άριστες σχέσεις με αυτούς και τα στελέχη των υπουργείων και οσονούπω έρχεται η υπογραφή, να αραδιάζεις και τις υπηρεσίες που θα στεγάσεις εκεί, αλλά τελικά να στο παίρνει μέσα από τα χέρια ο… Δημητράκης (όπως τον αποκαλεί ο κ.Λαμπάκης) ο Πέτροβιτς;

Δεν του έδωσαν το παλαιό Νοσοκομείο

Και μάλιστα να υπάρχει κάτω από την σχετική απόφαση η υπογραφή του νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, που είναι “κολλητός” της βουλευτού Έβρου και φίλης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, της Νατάσας Γκαρά; Να έχεις πάρει πιθανόν από αυτήν διαβεβαιώσεις ότι θα παραχωρηθεί στο δήμο Αλεξανδρούπολης και να δικαιώνεται τελικά στις προβλέψεις του ο… Δημήτρης Ρίζος και ο Γιώργος Καίσας, που έλεγαν πως θα δοθεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Να βγαίνει πριν λίγο καιρό ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη και να… ικετεύει σχεδόν, λέγοντας με εκείνο το κλαψιάρικο ύφος που πολύ μου αρέσει, “μα γιατί δεν μου το δίνουν. Να το βάψω, να το συντηρήσω, να το ανακαινίσω και να βολέψω εκεί όλες τις υπηρεσίες. Εγώ που δεν έχω καμιά υποχρέωση, αλλά παίρνω και αυτό το βάρος για να δώσω λύση ως δήμαρχος αυτής της πόλης”.

Ναι. Πρώτο ενικό χρησιμοποιούσε. Να το βάψω, να το συντηρήσω και τέτοια. Φυσικά εκείνο που ήθελε, ήταν σε περίπτωση που δινόταν στον δήμο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, να εμφανιστεί ως… Αη Βασίλης με τα δώρα και συγκεκριμένα με το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου. Μια πονεμένη ιστορία, η οποία αποτελεί κλασικό παράδειγμα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων του, των κατηγορηματικών προβλέψεων του οι οποίες ποτέ δεν δικαιώνονται, αλλά  και όλων των υπόλοιπων συμπεριφορών του.

Το… μουρτζούφλικο ύφος και το δέντρο έτοιμο για κατάρρευση

Μια και ανέφερα τον Αη Βασίλη. Ήθελα να ‘ξερα ποιόν έχει επικοινωνιολόγο και ποιος συμβουλεύει τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Είδατε το βιντεάκι που κυκλοφόρησε η δημοτική του παράταξη “Πόλη και Πολίτες¨, με τον ίδιο μπροστά από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο να καλεί τον κόσμο στην εκδήλωση-συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης 18 Δεκεμβρίου:  Όπου θα γίνει επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου με παρουσίαση παλιών και νέων υποψηφίων;

Συνοφρυωμένος, μουρτζούφλης, αγχωμένος, αμήχανος, χωρίς ούτε ένα τόσο δα χαμόγελο, την στιγμή που μιλάει για γιορτές οι οποίες έρχονται, για κλίμα αγάπης και ο ίδιος έχει το ύφος… Ναπολέοντα μετά το Βατερλώ. Μιλάμε ότι είναι αναμμένα τα… λαμπάκια του περισσότερο και από αυτά του δέντρου. Κυριολεκτικά να τον κλαίνε οι ρέγγες. Αφήστε που το δέντρο πίσω του… τρέμει έντονα και είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Κι εγώ δεν συμμερίζομαι το σχόλιο κάποιου φίλου, ο οποίος λέει πως είναι σημειολογική η εικόνα, γιατί μοιάζει με την δημοτική του παράταξη που είναι έτοιμη για… κατάρρευση. Εντάξει, μπορεί να του έφυγαν Μυτιληνός, Ιντζεπελίδου, Βρετοπούλου, στελέχη με πολλούς ψήφους, αλλά ετοιμάζει μεταγραφές για να ενισχύσει την ομάδα. Αν είναι πάντως να φορτωθεί… παλτά (έτσι γράφουμε στο αθλητικό ρεπορτάζ τις αποτυχημένες επιλογές των ομάδων) σαν τον Βαγγέλη Γουμενίδη, τότε η κατάρρευση είναι σίγουρη.

Ποιος επέλεξε αίθουσα που θυμίζει… Αβδηριτισμό;

Ίσως να το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, γι’ αυτό και επισείει και πάλι τον… μπαμπούλα των χρυσωρυχείων. Βρήκε αφορμή απ’ την επίσκεψη της Επιτετραμμένης της Καναδικής πρεσβείας στην Αθήνα (τόσο που σκέφτομαι ότι ο ίδιος μπορεί να την προκάλεσε) και άρχισε πάλι το γνωστό εδώ και χρόνια… παραμύθι του για τον χρυσό και όλα τα υπόλοιπα που συχνά “επιστρατεύει”, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση ή αμηχανία. Μόνο που πλέον δεν τον πιστεύει κανείς, εκτός των Γκοτσίδη, Κουκουράβα, Βαμβακερού και όλων αυτών που αντί να τον… προστατεύουν, με τημν κολακεία τους τον οδηγούν στο ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο.

Για παράδειγμα, ποιός επέλεξε την αίθουσα “ΑΒΔΗΡΑ” του Astir Εγνατία για την εκδήλωση της ερχόμενης Τρίτης από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες”; Δεν σκέφθηκε ότι αυτόματα το μυαλό κάποιων, όπως για παράδειγμα το διαστροφικό μυαλό του δικού μας, του Πιτιακούδη, θα πάει αυτόματα στον Αβδηριτισμό; Τί σημαίνει η λέξη; Διαβάζω απ’ το wikipedia: “Ο όρος Αβδηριτισμός αποτελεί, κατά τον Ηρόδοτο, συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της ευήθειας, της επιπολαιότητας, της αφέλειας, της μωρίας και της ανόητης γενικώς συμπεριφοράς, που οι γιατροί της εποχής της Αρχαίας Ελλάδας απέδιδαν στο κλίμα και το νερό”.

Όταν λοιπόν τον αφήνουν να βγαίνει στο βίντεο μπροστά από το δέντρο όπως εμφανίζεται, με αυτή την… αποκρουστική εικόνα, χωρίς γραβάτα, καταβεβλημένος, συνοφρυωμένος και κατσουφιασμένος να μιλάει για ευχάριστο κλίμα και να προσπαθεί να δώσει τόνο αισιοδοξίας για το ξεκίνημα της δημοτικής του παράταξης και κάνουν την εκδήλωση σε αίθουσα που το όνομα της φέρνει στη σκέψη τον Αβδηριτισμό, εμείς να μην το επισημάνουμε; Βρε μπας και έχει προσλάβει για επικοινωνιολόγο την… χοντρόμυγα και τον ρίχνει απ’ την μια γκάφα στην άλλη;

Πότε θα μάθουμε κανέναν υποψήφιο του Τοψίδη;

Ας αφήσουμε τους δήμους και να πάμε όμως στην Περιφέρεια. Ακόμα περιμένουμε απ’ τον φίλο μου Τάκη (Τάκης,Τάκης,Τάκης οεέ-οέ-οέ) Τοψίδη εκείνες τις ανακοινώσεις των πρώτων υποψήφιων περιφερειακών του συμβούλων. Λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του, μας έλεγαν ο ίδιος και οι κύκλοι του (ναι απέκτησε και κύκλους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου)  πως θα αρχίσουν να… σκάνε τα πρώτα ονόματα και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Ακόμα όμως επίσημα δεν ακούσαμε για κανέναν υποψήφιο. Είδαμε ορισμένους που εμφανίστηκαν στην ομιλία του, κάποιοι εξ αυτών θα είναι σίγουρα δίπλα του και στον συνδυασμό, αλλά ακόμα κανένα όνομα δεν “κλείδωσε” με επίσημη ανακοίνωση. Λέτε να έχει… δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων, κάποιοι που θεωρούσε σίγουρους να… έκαναν πίσω, να επικράτησαν δεύτερες σκέψεις ή κάτι άλλο; Στον Έβρο πάντως εξακολουθεί να κάνει επαφές, συναντήσεις, συζητήσεις.

Ακόμα και την Δευτέρα που ανέβηκε στην Ορεστιάδα για την κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων Επιμελητηρίου Έβρου και δήμου και στη συνέχεια την εκδήλωση παράδοσης του βραβείου Ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκόρδου Νέας Βύσσας, τόσο πριν όσο και μετά, είχε σειρά συναντήσεων. Τί απέφεραν δεν μπορώ να το ξέρω, μια και ομολογώ ότι δεν έχω την… προνομιακή ενημέρωση άλλων ΜΜΕ της Περιφέρειας. Όπως δυο-τριών απ’ την Καβάλα και ενός απ’ την Ξάνθη, τα οποία ο κ.Τοψίδης θεωρεί κορυφαία και πολύ ανώτερα.

Γιατί δεν έγινε η εκδήλωση του Ρεκόρ Γκίνες στη Νέα Βύσσα;

Σιγά μην ασχοληθεί με το Evros-news.gr. Αμελητέα ποσότητα είμαστε εμείς. Της… πλάκας μας θεωρεί και είναι φυσικό με τέτοιο σκεπτικό να μας συμπεριφέρεται. Δικαίωμα του φυσικά. Τί να κάνουμε; Θα το αντέξουμε. Μια και αναφέρθηκα πάντως στην απονομή του βραβείου για το Ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου, επειδή έχω προσωπική άποψη, ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Ελάχιστος κόσμος τίμησε τους ανθρώπους της Νέας Βύσσας γι’ αυτή την σημαντική διάκριση που δίνει υπεραξία στο προϊόν τους και αν δεν υπήρχαν και τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου που βρέθηκαν στην Ορεστιάδα για την κοινή συνεσδρίαση στον δήμο της πόλης, η αίθουσα του Πολύκεντρου θα ήταν ακόμα πιο άδεια.

Η απορία μου είναι γιατί η εκδήλωση δεν έγινε στη Νέα Βύσσα. Το χωριό που οι άνθρωποι του κατέκτησαν τη συγκεκριμένη διάκριση, είναι ο τόπος παραγωγής του σκόρδου, αλλά κατάγεται από αυτό και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο φίλος μου Τάκης Τοψίδης. Εκεί τουλάχιστον αρκετός κόσμος θα έδινε το παρόν. Γιατί η δικαιολογία πως δεν υπήρχε κατάλληλη αίθουσα ή θα υποβαθμίζονταν η εκδήλωση, δεν στέκει. Πιο υποβαθμισμένη έτσι όπως πριγραμματίστηκε, δεν μπορούσε να υπάρξει.

Οι μόνοι… κερδισμένοι ήταν τελικά ο φίλος του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με την κοινή συνεδρίαση και την εκδήλωση του Ρεκόρ Γκίνες στην πόλη του και η εταιρεία Αγροσύμβουλος του Σταύρου Βαβία (το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης σε αυτήν ήταν αφιερωμένο), φίλου του κ.Τοψίδη, που θα είναι υποψήφιος μαζί του για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αλλά και συνεταίρου του άλλου φίλου Τοψίδη, του Νίκου Ραδιόγλου. Ξέρετε. Απ’ ευθείας αναθέσεις από δήμους και άλλους δημόσιους φορείς και άλλα τέτοια παρόμοια.

Ζόρια για Μαυρίδη που περίμενε… περίπατο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου λοιπόν μπορεί να θύμισε στην ομιλία του ότι κατάγεται απ’ τη Νέα Βύσσα, πως μικρό παιδί όπως και όλοι στο χωριό εργαζόταν και ο ίδιος στα σκόρδα (και μπράβο του), αλλά την εκδήλωση την διοργάνωσε στην Ορεστιάδα. Για να στηρίξει το… φιλαράκι και κουμπάρο του Βασίλη Μαυρίδη, τώρα που είναι φανερό πως… ζορίζεται από το εντυπωσιακό ξεκίνημα και την απήχηση που έχει η Μαρία Γκουγκουσκίδου στην πόλη και τα χωριά του δήμου Ορεστιάδας.

Μπορεί να παριστάνει τον… άνετο και ωραίο, αλλά μέσα στο άγχος και την αγωνία τον είδα. Βλέπετε, παίρνει τα μηνύματα από παντού όπου πάει η κ.Γκουγκουσκίδου, έχοντας ξεκινήσει επισκέψεις και συζητήσεις απ’ ευθείας με τον κόσμο και ακούει τα προβλήματα του. Κι ο κ.Μαυρίδης μπορεί να λέει στους συνεργάτες του πως στόχος τους θα πρέπει να είναι η εκλογή από την πρώτη Κυριακή, “για να βγάλω την δεύτερη τον κουμπάρο μου Τοψίδη Περιφερειάρχη”, όπως μαθαίνω ότι λέει, αλλά ξέρει πως τα πράγματα τον Μάιο δεν θα είναι καθόλου εύκολα γι΄αυτόν και τον συνδυασμό του.

Έτσι μάλιστα και οι πρώην δήμαρχοι Στράνταζλης, Μαρασλής, Χατζηπαναγιώτου, κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο με επικεφαλής δήμαρχο που προέρχεται από την κεντροδεξιά, τον Γρηγόρη Λυμπερακίδη που ακούγεται ήδη, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Γι’ αυτό θα έβλεπε με ικανοποίηση μια πιθανή υποψηφιότητα του συγκεκριμένου ως βουλευτή. Αν δεν προσπαθεί να την… προωθήσει κιόλας. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της οικογένειας Δερμεντζόπουλου. 

Κινείται στον Έβρο αθόρυβα και ουσιαστικά ο Μέτιος

Μια και είχαμε την κουβέντα για τον κ.Τοψίδη, ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος βρέθηκε μαθαίνω τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο και κινήθηκε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Κι όσοι υποστήριζαν ή εξακολουθούν να το κάνουν, πως έχει δυσκολία με υποψήφιους, καλό είναι ν’ αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Όχι μόνο έχει βρει και μάλιστα περισσότερους απ’ όσους απαιτούνται, αλλά είναι δυνατά ονόματα και με σημαντική απήχηση στον κόσμο της Ν.Δ που τον στηρίζει επίσημα, αλλά και εκτός του συγκεκριμένου κόμματος.

Ορισμένοι μάλιστα είναι… έκπληξη και ο κ.Μέτιος μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” έχει ποιούς απ’ όσους μίλησε μαζί τους, θα επιλέξει τελικά. Με πολύ μεγαλύτερη ευκολία μάλιστα από τους Τοψίδη και Πέτροβιτς που είναι Εβρίτες, έφτασε στον αριθμό που απαιτείται για υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Τόσο στο βόρειο, όσο και στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του νομού. Εμένα πάντως δεν μου φεύγει στιγμή από το μυαλό η δήλωση-εκτίμηση που έκανε στον MAXIMUM και τον Δημήτρη Κολιό. Ότι στο τέλος θα μείνει μόνο ένας συνδυασμός με επικεφαλής τον ίδιο. Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει…

Δείχνει υποψηφιότητα η συμμετοχή της

Έλενας Σώκου στο συνέδριο της Ν.Δ;

Βλέπω το πρόγραμμα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που αρχίζει αύριο Παρασκευή στην Αθήνα και το μάτι μου έπεσε στις Παράλληλες Εκδηλώσεις. Σε μια από αυτές που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων – Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων με θέμα: “Ανισότητες & διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες στην αγορά εργασίας”, μαζί με την Ελίζα Βόζενμπεργκ, ομιλήτρια θα είναι η Εβρίτισσα δημοσιογράφος Έλενα Σώκου.

Επιλέχθηκε από τους διοργανωτές του συνεδρίου και αυτό δε νομίζω πως είναι τυχαίο, αφού το Evros-news.gr έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό πως το όνομα της “παίζει” για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Έβρο για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Η επιλογή της κ.Σώκου, μάλλον δείχνει πως έχουν αυξηθεί οι πιυθανότητες υποψηφιότητας της, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι δυο οι γυναίκες στο νομό μας. Η άλλη είναι η Χρυσή Μπαχαρίδου και όσοι (ελάχιστοι) σκέφτονται να της δημιουργήσουν πρόβλημα, θα πρέπει να σκέφτονται πίοσο μεγάλο θέμα θα έχουν μετά από την οργή της μαμάς… Φανής.

Για να… σπάνε

Όταν κάποιος το… παίζει δίπορτο ή ακόμα και τρίπορτο σε μια σχέση, είναι φυσικό ο Δεσμός (άντε πάλι με τα κεφαλαία) να σπάσει και μάλιστα εύκολα. Ειδικά όταν ο ένας από τους δύο δεν εκτιμάει την επιλογή και στήριξη του άλλου, κόντρα σε όσα του έλεγαν ή άκουγε για το… παρελθόν της επιλογής του. Στους περισσότςερους σίγουρα σας φαίνονται γρόφος όλα αυτά, αλλά εκείνοι που γνωρίζουν, καταλαβαίνουν καλά τί εννοώ.

Κάποιος είχε όρεξη για… τρολάρισμα

Θεσμικά, στην κοινή ανακοίνωση των τριών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, πρώτο θα έπρεπε να είναι το όνομα του Γιώργου Καίσα και όχι της Νατάσας Γκαρά, αφού αυτός είχε πάρει τις περισσότερες ψήφους το 2015. Μάλλον κάποιος από τους συντάκτες της κοινής δήλωσης, είχε όρεξη για…  τρολάρισμα στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, που πίστευε ότι η φίλη του νεαρή βουλευτίνα θα βοηθούσε για να δοθεί στο δήμο το κτιριακό συγκρότημα.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν δίστασε να… κοντραριστεί δημόσια στο πρόσφατο Αναπτυξιακό συνέδριο της Αλεξανδρούπολης (αποτυχημένο εντελώς και χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η ίδια η Κυβέρνηση στο σνόμπαρε), με το ένα από τα δυο “στρατόπεδα”‘ που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Βρε μπας και ο φίλος μου αντί να ασχολείται χθες με την ονομαστική του εορτή, έβαλε το… χέρι του;

Τα έχουν με… Παρασκευόπουλο

Έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες που έφτασαν ως τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς, μαθαίνω ότι υπήρξαν από ορισμένους Νεοδημοκράτες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” να παραστούν στην εκδήλωση της, αφού το κόμμα στηρίζει επίσημα την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λαμπάκη. Θεωρούν πως οι αριθμοί των κινητών δόθηκαν απ’ τη ΝΟΔΕ και κατηγορούν γι’ αυτό τον Πρόεδρο Άκη Παρασκευόπουλο.

Δεν ξέρω αν τον αδικούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά τον βλέπουν πολύ να βρίσκεται στο γραφείο του κ.Λαμπάκη. Καλά, τόσες δουλειές… έπεσαν τελευταία στο μελετητικό του γραφείο, που βρίσκει τον χρόνο και πάει εκεί;

Πεκινουά

Ποιόν φωνάζουν… πεκινουά στον δήμο Αλεξανδρούπολης επειδή είναι συνέχεια κοντά στον δήμαρχο; Απαράδεκτοι. Είπαμε, μπορεί κάποιοι να μην τον χωνεύουν, αλλά μην το γαμ… το μασάλι.

Ο… Ναρκαλιευτής