Ορεστιάδα: Κίνηση πρώην δημάρχων -Ψάχνουν υποψήφιο για επικεφαλής κόντρα στον Β.Μαυρίδη

Ορεστιάδα: Κίνηση πρώην δημάρχων -Ψάχνουν υποψήφιο για επικεφαλής κόντρα στον Β.Μαυρίδη

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει τον τελευταίο καιρό στον δήμο Ορεστιάδας από τρεις πρώην δημάρχους, με στόχο την δημιουργία συνδυασμού και την εξεύρεση προσώπου το οποίο θα τεθεί επικεφαλής, ως υποψήφιος δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Γίνονται συνεχείς συναντήσεις, συζητήσεις και συσκέψεις, αρκετές μάλιστα συνδυάζονται με φαγοπότι, από τον πρώην δήμαρχο Κυπρίνου Μιχάλη Στράνταλη, τον επίσης πρώην δήμαρχο Τριγώνου Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, το νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Νέας Βύσσας Βαγγέλη Μαρασλή και άλλους. Ανάμεσα τους ο πρώην υποψήφιος στο δήμο Ορεστιάδας Λευτέρης Χαμαλίδης.

Αρχικά συζητούσαν την πιθανότητα να κατεβάσουν ανεξάρτητους συνδυασμούς για τις Δημοτικές Ενότητες, μια και ο “Κλεισθένης” έδινε αυτό το δικαίωμα, ώστε λειτουργώντας και κινούμενοι σε συνεργασία, να εξασφάλιζαν τον έλεγχο των πρώην δήμων τους και νυν Δημοτικών Ενοτήτων. Τελευταία όμως ψάχνουν για πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος, κόντρα στο νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, θέλοντας να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό που η πλειοψηφία του να προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο.

Δυο είναι τα πρόσωπα που σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.g,r έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και έχουν κάνει ήδη βολιδοσκοπήσεις και κρούσεις. Κυρίως ο κ.Στράντζαλης που είναι και ο πιο δραστήριος και ανέλαβε τις κινήσεις. Πρόκειται για τον γιατρό Γρηγόρη Λυμπερακίδη, γιο του πρώην βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Λεωνίδα Λυμπερακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Βενετίδη, σε περίπτωση φυσικά που δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πέτροβιτς για την Περιφέρεια.

Μια καλή λεζάντα στη συγκεκριμένη φωτογραφία θα ήταν: Για να δούμε ποιος θα… γελάσει τελευταίος

Τι απέφεραν αυτές οι βολιδοσκοπήσεις και οι συζητήσεις διαπίστωσης των προθέσεων Λυμπερακίδη και Βενετίδη δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη κίνηση βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι στο νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, για την θητεία του οποίου μιλούν με τα χειρότερα λόγια οι πρώην συνάδερφοι του. Αντίθετα, εκφράζονται με πολύ καλά λόγια και έχουν θετική άποψη για την Μαρία Γκουγκουσκίδου.