H δύναμη πυρός του πυροβολικού στην Αλεξανδρούπολη

H δύναμη πυρός του πυροβολικού στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες που δείχνουν τη δύναμη πυρός του πυροβολικού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Οι εντυπωσιακές εικόνες είναι από την επιχειρησιακή εκπαίδευση με εκτέλεση βολών πυροβολικού και όλμων το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη, βολές Πυροβολικού και Όλμων, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ». Στόχος των επιτελών του ΓΕΣ είναι οι ασκήσεις να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε ρεαλιστικές συνθήκες και γι” αυτό συμμετέχουν πολλώ διαφορετικές μονάδες.

Το προσωπικό, σύμφωνα με το ΓΕΣ, εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Αυτοκινούμενα (Α/Κ) Οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’.

Σημειώνεται δε ότι αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης ενώ εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.


Πηγή: tanea.gr