Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Επίσημη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιούν από την Πέμπτη (13/12) και θα παραμείνουν ως αύριο Κυριακή (16/12) το μεσημέρι, τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αριθμεί 300 και πλέον μέλη σε όλο τον κόσμο, είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής Βουλευτών και Γερουσιαστών που είναι μέλη Κοινοβουλίων και Γερουσιών αντίστοιχα σε όλες τις χώρες της Γης που κατοικούν Έλληνες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη, από το 2017, ο οποίος τότε ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ ρότεινε τόσο το συνέδριο της Πα.Δ.Ε.Ε το 2019 όσο και οι αρχαιρεσίες της να πραγματοποιηθούν στον Έβρο. Διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι το καταστατικό, όμως, της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι αντίθετο να διεξάγονται τόσο το συνέδριό της όσο και οι αρχαιρεσίες της σε τόπο διαφορετικό από αυτό της Αθήνας καθώς και της έδρας του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Πρόκειται για εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής Ομογένειας, που διαπρέπουν στα κοινοβούλια του εξωτερικού και εκπροσωπούν πλέον των 300 ομογενών που διατελούν εκλεγμένα μέλη.

Τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε που επισκέπτονται τον Έβρο είναι οι:
Πρόεδρος – Παναγιώτης (Peter) Κατσαμπάνης (Peter Katsampanis) – Βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας – Αυστραλία
Α Αντιπρόεδρος – Λεωνίδας Ραπτάκης (Leo Raptakis) – Senator (Γερουσιαστής) Rhode Island USA -ΗΠΑ
Γεν Γραμματέας – Γιάννης Πανταζόπουλος (John Pandazopoulos) – πρώην υπουργός Victoria, Australia -Αυστραλία

Μέλη ΔΣ:
Γιώργος Μιχαλάκης (George Mihalakis) – Βουλευτής Νότιας Αφρικής- Ν.Αφρική
Σωτήρης Δελλής (Sotiris Delis)- Βουλευτής Σουηδίας- Σουηδία
Σάντι Πάππας (Sandy Pappas) – Senator (Γερουσιαστής) Minnesota USA (πρώην πρόεδρος Βουλής) ΗΠΑ
Γεράσιμος Σκλαβούνος (Gerry Sklavounos) – Βουλευτής Quebec – Καναδάς

Ξεκίνημα με επίσκεψη στους Κήπους

Χθες Παρασκευή, πρώτη ημέρα της επίσκεψης, τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) βρέθηκαν στο νευραλγικό Σημείο Εισόδου – Εξόδου στους Κήπους Έβρου.

Οι Βουλευτές και οι Γερουσιαστές της Ελληνικής Ομογένειας ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους Επικεφαλής των Τελωνειακών και Αστυνομικών Αρχών, για τη διακίνηση προσώπων και πραγμάτων μέσω αυτού.

Προσκύνημα στην Παναγιά Κοσμοσώτειρα

Ακολούθησε προσκύνημα των μελών του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον Ιερό Βυζαντινό Ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, προστάτιδας του απανταχού Θρακικού Ελληνισμού.

Εκεί τους υποδέχθηκε και τους ενημέρωσε προσωπικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ Άνθιμος τόσο για την Παναγία Κοσμοσώτειρα όσο και για άλλα θρησκευτικού ενδιαφέροντος θέματα.

Επόμενος σταθμός για τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ήταν το Τουριστικό Κέντρο Φερών Δέλτα Έβρου. Είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, για τις μοναδικές διαδρομές, χερσαίες και πλωτές, στο μαγευτικό και στρατηγικό Δέλτα του Έβρου καθώς και για την πρόσφατη ιστορία του σε σχέση με την Συνθήκη της Λωζάνης (1923).

Επίσης ενημερώθηκαν για τα αποδημητικά και υδρόβια πουλιά της περιοχής καθώς και για το χωριό Πόρος των πελαργών στον Νότιο Έβρο!

Συνάντηση με δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη

Ακολούθησε στην Αλεξανδρούπολη επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη, που ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού για θέματα που αφορούν την πρωτεύουσα του Έβρου και τις μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της.

Δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αριθμεί 300 και πλέον μέλη, είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996.Σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής Βουλευτών και Γερουσιαστών μελών Κοινοβουλίων και Γερουσιών αντίστοιχα σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Freitag, 14. Dezember 2018

Ενημέρωση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί οι Κοσμήτορες, οι Πρόεδροι Τμημάτων & Καθηγητές ενημέρωσαν τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) για τον εκπαιδευτικό κι όχι μόνο, ρόλο του Ιδρύματος στην ευρύτερη περιοχή, ως πυλώνα ανάπτυξης και προόδου.

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Έβρου

Συζήτηση και ουσιαστική ανταλλαγή έγινε τέλος χθες βράδυ ανάμεσα στα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και φορέων στο Επιμελητήριο Έβρου.