Στην Αδριανούπολη αν και μουσουλμάνοι, στόλισαν… Χριστουγεννιάτικα για να προσελκύσουν τους Έλληνες επισκέπτες

Στην Αδριανούπολη αν και μουσουλμάνοι, στόλισαν… Χριστουγεννιάτικα για να προσελκύσουν τους Έλληνες επισκέπτες

Στολισμένη Χριστουγεννιάτικα είναι η Αδριανούπολη, σε μια προσπάθεια του δήμου της τουρκικής πόλης να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και την επίσης γειτονική Βουλγαρία, για τις ημέρες των εορτών.

Μπορεί η Τουρκία να είναι σχεδόν αμιγώς μουσουλμανικό κράτος, τα τελευταία χρόνια με τον Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία να αμφισβητείται ακόμα και ο χαρακτήρας του κοσμικού κράτους που είχε επιβάλλει ο Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αδριανούπολης σε μια… αποθέωση του τουριστικού μάρκετινγκ, στόλισαν Χριστουγεννιάτικα κεντρικά σημεία, για τους Έλληνες και Βούλγαρους Χριστιανούς που την επισκέπτονται. Κυρίως από τον Έβρο και ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα του, αφού μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι ροές προς την Τουρκία και ειδικά την Αδριανούπολη, επανήλθαν στα επίπεδα προ της σύλληψης τους τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως μάλιστα αναφέρει η ιστοσελίδα της Αδριανούπολης “Biz Edirne Halkıyız” που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες: “Η εορταστική διακόσμηση του Δήμου Αδριανούπολης είναι ευπρόσδεκτη και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στον κεντρικό δρόμο της πόλης, στο κέντρο της. Οι άνθρωποι κάνουν ουρά για να βγάλουν φωτογραφίες στον τόπο που αποτελεί το επίκεντρο πολλών ντόπιων και οι ξένων τουριστών”.

Όπως άλλωστε βλέπετε και στις φωτογραφίες, άνθρωποι κάθε ηλικίας φωτογραφίζονται μπροστά στο τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ανάμεσα τους και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι στη συνέχεια ξεχύνονται στα μαγαζιά της Αδριανούπολης και ψωνίζουν τα… πάντα. Κι  όπως υποστηρίζουν σε όσους τους κατακρίνουν πως ενισχύσουν οικονομικά μια χώρα η οποία συμπεριφέρεται εχθρικά απέναντι στην Ελλάδα, το κάνουν λόγω των φθηνότερων τιμών.

Οπότε, βλέπω μεγάλο μέρος από το Κοινωνικό Μέρισμα αλλά και τα… αναδρομικά που μπήκαν στους λογαριασμούς ενστόλων, να πηγαίνουν στην Αδριανούπολη, της οποίας οι έμποροι και ο δήμος κάνουν ότι μπορούν για να προσελκύσουν επισκέπτες-πελάτες. Το θέμα είναι η Ελλάδα, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο τι κάνει για να μην συμβαίνει αυτό και δεν εννοώ απαγορεύσεις, αλλά μέτρα που δεν θα κάνουν οποιονδήποτε να πάει εκεί, αλλά να μείνει στον Έβρο και να ξοδέψει εδώ τα χρήματα του και αυτές τις γιορτινές ημέρες.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*