Τα προβλήματα των κατοίκων Άρζου και Καναδά αφουγκράστηκε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Τα προβλήματα των κατοίκων Άρζου και Καναδά αφουγκράστηκε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών Άρζου και Καναδά, αφουγκράστηκε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες.

Η κ.Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου βρέθηκε στον Άρζο και τον Καναδά και στα δύο χωριά έγινε εκτεταμένη και ουσιαστική συζήτηση. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης της “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”:

“Οι πολίτες μίλησαν για την τραγική κατάσταση όλων των δρόμων, του επαρχιακού δρόμου Μαράσια – Πλάτη, των εσωτερικών δρόμων των χωριών αλλά και της αγροτικής οδοποιίας, η οποία έχει εγκαταληφθεί εντελώς από τη δημοτική αρχή.


Μίλησαν για τα παραμελημένα νεκροταφεία, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες, τα κοινοτικά καταστήματα.
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης και σωστής συντήρησης των αναχωμάτων του ποταμού Άρδα καθώς και στην ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων και των καναλιών της ευρύτερης περιοχής.
Και στα χωριά αυτά, όπως και σε όλα, τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι μεγάλα, έλλειψη σωστού φωτισμού, καθαριότητας, διαχείρισης του πρασίνου.


Τονίστηκε κι εδώ η επικινδυνότητα του γεγονότος ότι η δημοτική αρχή απέχει από το να διαχειριστεί τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων που απορρίπτουν οι γεωργοί.
Στον Άρζο ζητήθηκε ιδιαίτερα η αξιοποίηση της πολύ καλής βιβλιοθήκης που υπάρχει στο χωριό και η οποία έχει απαξιωθεί και εγκαταληφθεί τα τελευταία χρόνια στο κτίριο του κοινοτικού καταστήματος, όπως επίσης και η πλακόστρωση και η σωστή συντήρηση του πάρκου του Άρζου.


Στον Καναδά ζητήθηκε ιδιαίτερα η αποκατάσταση του δρόμου Καναδά – Ριζίων.
Οι δημότες είπαν ότι εξαπατήθηκαν από τις υποσχέσεις του κου Μαυρίδη και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα στηρίξουν νέες δυνάμεις με ικανότητες και γνώσεις να διαχειριστούν τα τοπικά θέματα.
Τόνισαν δε τη μεγάλη συμβολική και ουσιαστική σημασία που έχει γι’ αυτούς ότι η κα Γκουγκουσκίδου πήγε να τους ακούσει.


Η υποψήφια δήμαρχος άκουσε, εντυπωσιάστηκε από τη ζωντάνια και την αμεσότητα της συζήτησης και δεσμεύθηκε ότι όλοι μαζί θα σπάσουν τον κύκλο της εγκατάλειψης. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*