Αστυνομικός και τρεις τελωνειακοί των Κήπων Έβρου συνελήφθησαν γιατί διευκόλυναν την εισαγωγή προϊόντων-μαϊμού

Αστυνομικός και τρεις τελωνειακοί των Κήπων Έβρου συνελήφθησαν γιατί διευκόλυναν την εισαγωγή προϊόντων-μαϊμού

Ένας αστυνομικός και τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι από τους Κήπους του Έβρου, συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη και ήδη οδηγήθηκαν στην Αθήνα, γιατί διευκόλυναν την εισαγωγή προϊίοντων-μαϊμού από την Τουρκία, κάνοντας τα… στραβά μάτια κατά τον έλεγχο των μελών του κυκλώματος από την Αγία Βαρβάρα Αττικής, που τα έφερνε στη χώρα μας μέσω του Τελωνείου των Κήπων.

Οι τρεις συλλήψεις, έγιναν από μικτό κλιμάκιο που έφτασε στην περιοχή μας κάτω από μεγάλη μυστικότητα και το αποτελούσαν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, μια και αξιοποιώντας πληροφορίες, ενώ διαπίστωσαν ότι στην υπόθεση υπήρχε και εμπλοκή αστυνομικού. Έκαναν έλεγχο στα σπίτια όλων των εμπλεκόμενων και σύμφωνα με πληροφορίες βρήκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Έτσι συνέλαβαν τους τρεις τελωνειακούς, των οποίων τα ονόματα μας είναι γνωστά(όπως και του αστυνομικού) αλλά δεν μπορούμε να τα δημοσιοποιήσουμε λόγω του γνωστού νόμου που το απαγορεύει.

Σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της ΕΛ.ΑΣ θα υπάρξουν ανακοινώσεις γύρω απ’ την συγκεκριμένη υπόθεση, που ρίχνει βαριά την σκιά της στην περιοχή μας. Μάλιστα αν δεν υπήρχε η γνωστή έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, θέμα με το οποίο και ασχολούνται απ’ τα ξημερώματα όλοι στην αστυνομία, τότε θα είχε γίνει αυτό νωρίτερα.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά το τοπικό σάιτ faros24.gr, αλλά οι συλλήψεις δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού και της σύλληψης του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου όπως ανέφερε, αφού άλλωστε όλοι οι κατηγορούμενοι γι’ αυτήν αποφυλακίστηκαν. Αφορά την διευκόλυνση εισαγωγής μαϊμού-προϊόντων και δεν αποκλείεται αυτές οι συλλήψεις να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και ν’ ακολουθήσουν και άλλες στη συνέχεια.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι με αφορμή την υπόθεση εξαγωγής χρυσού στην Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων, το καλά ενημερωμένο για αστυνομικά θέματα σάιτ bloko.gr, είχε δημοσιεύσει άρθρο που κατηγορούσε αστυνομικούς και τελωνειακούς του τελωνείου Κήπων για ανικανότητα ή συμμετοχή στην υπόθεση. Τότε υπήρξε οργισμένη αντίδραση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση τους, που κατήγγειλαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.