Tα Χριστουγεννιάτικα δέντρα ανάβουν και στα χωριά του Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Tα Χριστουγεννιάτικα δέντρα ανάβουν και στα χωριά του Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Δεν είναι μόνο οι πόλεις του Έβρου όπου ανάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και ξεκινούν οι γιορτινές ημέρες, αλλά και σε αρκετά χωριά του νομού, μικρά και μεγάλα, οι εναπομείναντες κάτοικοι που παραμένουν και… φυλούν Θερμοπούλες, κάνουν το ίδιο.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου παρουσία του δημάρχου Παρασκευτά Πατσουρίδη, άναψε στην πλατεία το δέντρο και ο Αη Βασίλης σκόρπισε χαρά στα παιδιά και όχι μόνο.

Ο σύλλογος Νεολαίας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μεταξάδων με εθελοντική εργασία έστησαν τη χριστουγεννιάτικη φάτνη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πλήθος κόσμου και πολλά παιδιά παρακολούθησαν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από τη Παραδοσιακή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων.

Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί καθώς και πλούσια δώρα και παιχνίδια στα μικρά παιδιά, θυμίζοντας τις παλιές εποχές στο χωρίον Μεταξάδες.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Σλαβούδης Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος του Δήμου μας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφια δήμαρχος Καραφεϊζη Βάγια, η κα. Θεοδοσίου Στυλιανή, ο κ. Μηργκιζούδης Ηλίας πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μεταξάδων, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κα.Παυλούδη Φανή,ο Τοπικός Αστυνόμος κ. Ποτίδης Πολυχρόνης, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Σχολείου κα.Τριγούδη Χρυσούλα και πλήθος κόσμου από τους Μεταξάδες και την όμορη περιοχή.

Στα Μαράσια Ορεστιάδας

Χθες στα Μαράσια της Ορεστιάδας, κυριολεκτικά μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, παρουσία της βουλευτού Νατάσας Γκαρά και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, φωταγωγήθηκε το δέντρο και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική.

Επίσης, στον Κέραμο της Ορεστιάδας, άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μαζί με την δεξίωση που είχαν ετοιμάσει οι κάτοικοι του χωριού, ακολούθησε γλέντι και χορός από τα μικρά παιδιά που καταχειροκροτήθηκαν.

Κεραμος Εβρου 16 12 2018 Αναμα χριστουγιαννιατικου δεντρου.

Gepostet von ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ am Sonntag, 16. Dezember 2018

Το κρύο μπορεί να είναι έντονο και τσουχτερό στον Έβρο και φυσικά και στα χωριά που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, αλλά η ζεστασιά και η αγάπη τις άγιες αυτές ημέρες πλημμύρισε τις καρδιές όλων των ανθρώπων του Έβρου.

16 12 2018 Αναμα χριστουγιαννιατιου δεντρου στον Κεραμο Εβρου

Gepostet von ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ am Sonntag, 16. Dezember 2018