Οι στρατιωτικοί του Έβρου προτείνουν λύση για τον καρδιολόγο – Το ΓΕΣ ακούει;

Οι στρατιωτικοί του Έβρου προτείνουν λύση για τον καρδιολόγο – Το ΓΕΣ ακούει;

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καρδιολόγου που υπάρχει στον Έβρο και έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, με αποκορύφωμα τον θάνατο του 39χρονου Εβρίτη ΕΠΟΠ Επιλοχία, προτείνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. Το ΓΕΣ ακούει; 

Συγκεκριμένα, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο νομό μας, επισημαίνουν ότι θα μπορούσαν να επαναφέρουν στην ενεργό δράση τον Αρχίατρο καρδιολόγο Ευάγγελο Διαμαντίδη που αποστράτευσαν και ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η αντικατάσταση του. Γιατί ο ίδιος δεν παραιτήθηκε, αλλά αποστρατεύθηκε για λόγους που μόνο οι υπεύθυνοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού γνωρίζουν. Ήταν μάλιστα και διευθυντής του 216 ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης, που έχει πολλές ελλείψεις.

Άλλωστε όπως λένε οι στρατιωτικοί, τόσους και τόσους επαναφέρουν στο στράτευμα, ας κάνουν το ίδιο και με τον καρδιολόγο κ.Διαμαντίδη, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Ο στρατιωτικός καρδιολόγος που έχει διοριστεί στο Διδυμότειχο, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις γιορτές και συγκεκριμένα στις 28 Δεκεμβρίου και θα πιάσει δουλειά από το νέο έτος. Μέχρι τότε οι αποσπάσεις καρδιολόγων απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη δεν λύνουν το πρόβλημα. Μόνο προχωρούν κάποιες… ετήσιες εξετάσεις που έχουν καθυστερήσει και σε αυτές δίνεται προτεραιότητα.

Το πρόβλημα πάντως είναι πολύ σοβαρό, γιατί αρκετοί στρατιωτικοί γιατροί που μετατίθενται στον Έβρο, κάνουν προσφυγές και με διάφορες δικαιολογίες που επικαλούνται, καταφέρνουν να τις ακυρώνουν. Επίσης, σε όσους ασκούνται πιέσεις να βρεθούν στην ακριτική μας περιοχή, εδώ που είναι συγκεντρωμένος ο μεγαλύτερος αριθμός των ενόπλων δυνάμεων, “απειλούν” πως θα παραιτηθούν από το στράτευμα, μια και έχουν πλέον δικαίωμα να διατηρούν και το δικό τους ιατρείο και να ιδιωτεύσουν πλέον.

Πηγή: armyvoice.gr