Ορεστιάδα: Τα…έψαλαν στον δήμαρχο Β.Μαυρίδη οι κάτοικοι Μεγάλης Δοξιπάρας, Χανδρά και μετά πήγαν… εισαγγελέα

Ορεστιάδα: Τα…έψαλαν στον δήμαρχο Β.Μαυρίδη οι κάτοικοι Μεγάλης Δοξιπάρας, Χανδρά και μετά πήγαν… εισαγγελέα

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου τα… έψαλλαν (στο πνεύμα των ημερών) στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη τόσο με συνθήματα μπροστά στο δημαρχείο αλλά και στη συνέχεια που τους κάλεσε στο γραφείο του, έκαναν χθες οι κάτοικοι της Μεγάλης Δοξιπάρας και του Χανδρά.

Αφορμή φυσικά η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου που ενώνει τα χωριά τους με τον Βάλτο, έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή του που είναι αρμοδιότητας του δήμου Ορεστιάδας και δεν προχωράει απ’ τον εργολάβο, με αποτέλεσμα να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο, αρκετοί κάτοικοι έφτασαν από τα δυο χωριά στην πλατεία της Ορεστιάδας και… έβραζαν από αγανάκτηση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας λύση στο πρόβλημα και ο κ.Μαυρίδης του κάλεσε να ανέβουν στο γραφείο του. Εκεί επανέλαβαν το αίτημα τους για λύση του προβλήματος που τους ταλαιπωρεί χρόνια και όχι μόνο τώρα που ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας χαρακτήρισε “άκαιρη” τη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν  μπροστά από το δημαρχείο διεκδικώντας την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού τμήματος Βάλτος-Χελιδόνα. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και παρά το ότι ο εργολάβος είναι εντός του χρονικού πλαισίου για την παραχώρησή του, οι εργασίες δεν προχωρούν λόγω καιρικών συνθηκών.

«Σε κακοτεχνίες που διαπιστώθηκαν κάναμε ενέργειες για την αποκατάστασή τους από τον εργολάβο. Σίγουρα η κατάσταση δεν μας ικανοποιεί, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τα μη ασφαλή κομμάτια του δρόμου, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι πως όταν θέλουμε να γίνει μία παρέμβαση θα υπάρχει και μία ταλαιπωρία ειδικά όταν πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θέλει τον αντίστοιχο χρόνο. Πιέζουμε όσο μπορούμε, ένα μεγάλο έργο θα βρει και τον χειμώνα μπροστά του» σχολίασε προσθέτοντας ότι επί 35 χρόνια στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν έγινε καμία παρέμβαση και οι κάτοικοι άκουγαν μόνο υποσχέσεις από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών.

Πήγαν στον εισαγγελέα και τους

ζητήθηκε η συλλογή υπογραφών

Όλα αυτά όμως ούτε τους έπεισαν και ούτε τους ικανοποίησαν και συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους, αφού η συγκεκριμένη κατάσταση και η μεγάλη ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμα. Στη συνέχεια οι κάτοικοι έχοντας επικεφαλής τον Σύλλογο Γυναικών Μεγάλης Δοξιπάρας που διοργάνωσε και την διαμαρτυρία, κατευθύνθηκαν στα δικαστήρια Ορεστιάδας, προκειμένου να συναντήσουν τον εισαγγελέα και να προχωρήσουν σε καταγγελία. Εκεί όμως υπάλληλος τους μετέφερε την άποψη ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε ένα έγγραφο υπογραφές και να αναφέρουν το ιστορικό του προβλήματος. Κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά επειδή η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και έχουν φτάσει στα όρια τους.