ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… αμερικανιές Λαμπάκη, οι αυτοδιαψεύσεις, τα ψέματα και τα… κουρασμένα παλικάρια

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… αμερικανιές Λαμπάκη, οι αυτοδιαψεύσεις, τα ψέματα και τα… κουρασμένα παλικάρια

Ποια ψήφιση προϋπολογισμού χθες βράδυ στην Βουλή και ποια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη, που έλεγαν ορισμένοι ότι κυριάρχησε στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών. Η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ήταν αυτή που… έκλεψε την παράσταση.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρεθώ στην αίθουσα του Astir Εγνατία (αλήθεια, εκείνες οι 258.000 ευρώ που ανέφεραν οι ορκωτοί λογιστές στον ισολογισμό του 2017 ότι χρωστάει η συγκεκριμένη επιχείρηση στον δήμο Αλεξανδρούπολης πληρώθηκαν τελικά;) με την ονομασία “ΑΒΔΗΡΑ”, μαζί με τους δεκάδες άλλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Κι ήταν όχι μόνο αρκετοί, αλλά και πολύ υπομονετικοί, αφού ο κ.Λαμπάκης τους… ταλαιπώρησε πάνω από 1,5 ώρα μιλώντας για τα έργα και τις ημέρες του.

Αμερικανιές των επικοινωνιολόγων του 

Μην διαβάζετε αυτό τον… κομπλεξικό Πιτιακούδη ο οποίος στο Evros-news.gr  σχολιάζοντας το όνομα της συγκεκριμένης αίθουσας, γράφει ότι παραπέμπει στον… Αβδηριτισμό, που αποτελεί κατά τον Ηρόδοτο, συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της ευήθειας, της επιπολαιότητας, της αφέλειας, της μωρίας και της ανόητης γενικώς συμπεριφοράς.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης; Καμία φυσικά. Ότι μπορεί κάνει ο άνθρωπος προκειμένου να ξαναεκλεγεί. Όποιος είδε όσα έγιναν στην εκδήλωση, είτε μέσα από την αίθουσα είτε σε βίντεο όπως εγώ, σε αυτή την… αμερικανιά του τρόπου παρουσίασης ο οποίος επιλέχθηκε από τον επικοινωνιακό ή τους επικοινωνιακούς του συμβούλους που είναι δεδομένο πως έχει προσλάβει, το διαπίστωσε.

Σε αρκετούς μάλιστα άρεσε η εικόνα του Βαγγέλη Λαμπάκη να είναι όρθιος και να μιλάει στον κόσμο και τους υποψήφιους συμβούλους του. Όπως πριν λίγο καιρό έκανε και ο Κώστας Μπακογιάννης για τον δήμο της Αθήνας. Καμιά σχέση βέβαια ο ένας με τον άλλον και σε ηλικία και σε εμφάνιση. Ο πρώτος είναι νεαρός και πολύ ψηλός, ενώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει τα… χρονάκια του και το ίδιο ύψος με εμένα που είμαι… ζουμπάς, δεν μπορείς να τον πεις και πρώτο μπόι.

Σαν τον… Πάριο με το χειλόφωνο

Γενικά η εικόνα του με το… χειλόφωνο, όπως ονομάζεται το μικρόφωνο που είναι προσαρμοσμένο στο κεφάλι και το πρόσωπο κάποιου, ήταν κάπως… περίεργη και παράταιρη. Ασυνήθιστος μάλιστα, συχνά το ρύθμιζε για να ακούγεται και θύμιζε τραγουδιστή. Όπως τον Γιάννη Πάριο για παράδειγμα, τον οποίο ακριβοπλήρωσαν το καλοκαίρι  απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης (45.000 ευρώ κόστισε, τριπλάσια απ’ ότι σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Χίο).

Γι’ αυτό μάλλον κατά την αναφορά του στη Γιορτή Κρασιού δεν ανέφερε το παραμικρό και τον συγκεκριμένο τομέα τον προσπέρασε άρον-άρον στην παρουσίαση. Αλήθεια, εκείνον τον απολογισμό για τα έσοδα και έξοδα της φετινής γιορτής, που δεσμεύθηκε ότι θα έφερνε εδώ και μήνες μαζί με τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, πότε θα τον πληροφορηθούμε; Γιατί ο ίδιος δήλωνε στο ραδιόφωνο ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και είναι… τζάμι, γυάλινος στην κυριολεξία.

Υπήρχε και η καινοτομία με το StandUp comedy πριν αρχίσει την ομιλία-παρουσίαση του ο κ.Λαμπάκης. Φανερή η αμηχανία τόσο του ίδιου, όσο και των θεατών του, στις προσπάθειες του επιλεχθέντα απ’ τους συνεργάτες του για την συγκεκριμένη… έκπληξη. Μου άρεσε περισσότερο η ατάκα ότι ο κόσμος τα τρία επαγγέλματα που μισεί περισσότερο είναι δικηγόρος, πολιτικός και δημοσιογράφος και ο δήμαρχος έχει και τις τρεις ιδιότητες.

Θα ρώτησε Βαμβακερό και Γκότση

Αλλά ο κόσμος τον αγαπάει όπως συμπλήρωσε. Μάλλον τον Γκοτσίδη, τον Βαμβακερό, τον Κουκουράβα και τον Γκότση θα ρώτησε πιο πριν. Άντε και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου, τον Άκη Παρασκευόπουλο ή τον Λάζαρο τον Κιτσικίδη, που για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους ο καθένας (σύντομα θα τους αναφέρουμε συγκεκριμένα), τον αγαπούν πολύ και ήταν μέσα στην καλή χαρά.

Ειλικρινά δεν γνώριζα ότι έκανε και τον δημοσιογράφο βγάζοντας εφημερίδα ο δήμαρχος. Γι’ αυτό φαίνεται ότι έχει άποψη για όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι και ότι δεν του αρέσει ψάχνει να βρει… θεωρίες συνομωσίας. Κυρίως γι’ αυτούς που δεν τον υμνούν ή δεν τον… θυμιατίζουν, όπως έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια  από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.  Ο ίδιος πάντως προσπάθησε ξεκινώντας την τοποθέτηση του, να κάνει χιούμορ όπως νωρίτερα συνέβη και με το StandUp comedy. Γιατί είπε “ελπίζω ότι σε 30′ θα έχω τελειώσει” και μιλούσε επί 1,5 ώρα .

Α, συγνώμη που ξέχασα το βίντεο που προηγήθηκε και τον έδειχνε να περπατάει σε κάποια σημεία της πόλης. Με κεντρικό σύνθημα “Σας κοιτάζω στα μάτια”. Εγώ προσωπικά μόνο… άνετα δεν ένοιωθα και οικεία, με τον τρόπο που έβλεπα να με κοιτάζει. Μετά απ’ όσα του έχω γράψει, μάλλον ότι ήθελε να μου… κόψει το λαρύγγι μου έδειχνε το βλέμμα του. Τα πλάνα πάντως ήταν συνεχώς επαναλαμβανόμενα από τα ίδια σημεία.

Για την οδό Κύπρου δεν έλεγε… σας κοιτάζω στα μάτια

Το οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τον δήμο στο μεγαλύτερο μέρος του και το Κλειστό Κολυμβητήριο. Δυο έργα δηλαδή που δεν ξεκίνησαν από αυτόν, αλλά τους προκατόχους του Γιώργο Αλεξανδρή και Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη. Όχι, το κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, που η στέγη του στάζει όποτε βρέχει και κινδυνεύουν οι αθλητές του βόλεϊ με τραυματισμούς, δεν το έβαλαν στο βίντεο.

Ούτε φυσικά το… Τολ της Γυμναστικής, που εδώ και χρόνια έχει υποσχεθεί να βρει λύση και δεν έκανε το παραμικρό για τους δεκάδες αθλητές που φέρνουν συνέχεια διακρίσεις και τους φωνάζει για να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ούτε φυσικά υπήρχε πλάνο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, πολύ απλά γιατί αυτό δεν υπάρχει, αν και είχε υποσχεθεί από το καλοκαίρι του 2017 πως τελειώνουν οι μελέτες.

Το αποκορύφωμα ήταν βέβαια τα πλάνα από τον πεζόδρομο της οδού Κύπρου, όπου τον έδειχνε η κάμερα να περπατάει πάνω στο τσιμέντο που στρώθηκε και με το οποίο σκέπασαν τους κυβόλιθους, για τους οποίους ο ίδιος δήλωνε ότι είναι ιστορικής σημασίας και θα αφαιρεθούν για να επανατοποθετηθούν. Όμως τελικά.. τσιμεντώθηκαν και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει ήδη παρέμβαση Εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική εξέταση και κάλεσε για εξηγήσεις τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κουκουράβα όπως γράψαμε.

Στο συγκεκριμένο σημείο, δεν έλεγε το σύνθημα “σας κοιτάζω στα μάτια” , ενώ η κάμερα έδειχνε τα πόδια του Βαγγέλη Λαμπάκη και όχι το βλέμμα του, όπως σε όλη την άλλη διάρκεια. Πως να κοιτάξει άλλωστε κατάματα τους πολίτες, όταν αγνόησε τις τεράστιες αντιδράσεις που υπήρχαν για την πεζοδρόμηση και πεισματικά και εγωιστικά προχώρησε στην υλοποίηση του έργου χωρίς να ακούσει κανέναν;

Περπατούσε ολομόναχος στον πεζόδρομο της Κύπρου

Και κάτι ακόμα, που είναι η καλύτερη απάντηση στην επιμονή του να γίνει πεζόδρομος.. Περπατούσε εντελώς μόνος του στην οδό Κύπρου, αν και ήταν μέρα. Εκεί η κάμερα αποτύπωσε την ωμή πραγματικότητα. Γιατί όντως κανένας δεν επιλέγει να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πεζόδρομο. Μέχρι που θα πηγαίνει πλέον καθημερινά και θα πηγανοέρχεται πάνω-κάτω για να δείξει πως υπάρχει… κίνηση.

Ο επικοινωνιολόγος ή οι επικοινωνιολόγοι του πάντως δεν έχουν και τόσο μεγάλη έμπνευση. Θα μπορούσαν για παράδειγμα εκεί που περπατούσε ολομόναχος, σαν την καλαμιά στον κάμπο ο δήμαρχος, να πεταχθεί καμιά γυναίκα και να του πει: “Είσαι πολύ ωραίος… γκόμενος δήμαρχε”. Πως έγινε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια κυρία στην Κυψέλη όπου είχε πάει; Κάπως έτσι έπρεπε να το… στήσουν. Έτσι, για να γελάσουμε ακόμα περισσότερο απ’ ότι τώρα με το συγκεκριμένο βιντεάκι.

Εκεί που πάντως… φοβήθηκα για τον δήμαρχο μην πάθει τίποτα, ήταν όταν κυριολεκτικά… χώθηκε μέσα στις σκαλωσιές των σχολείων που χτίζονται στο ΚΕΓΕ. Περίμενα στο επόμενο πλάνο να πάρει κανένα… μυστρί και να αρχίσει το χτίσιμο, αλλά δεν το έκανε. Φοβήθηκα μην πέσει κανένα σίδερο και τον χτυπήσει. Γιατί μπορεί να του ασκώ σκληρή κριτική, αλλά μην πάθει κάτι ο άνθρωπος. Η υγεία πάνω απ’ όλα.

Αλλά και προς το τέλος, όταν  όρθιος μπροστά από το συντριβάνι του Φάρου ατένιζε την θάλασσα, μισό βήμα πίσω να έκανε θα βρισκόταν μέσα στο νερό. Τέλος καλό όμως όλα καλά. Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, αλλά δυστυχώς ούτε ένα πλάνο δεν είδαμε από το… παλαιό Νοσοκομείο. Εκεί που θα έφερνε και την Λιμενική Ακαδημία όπως “παραμύθιαζε” τον κόσμο επί μήνες.

Έπαιζαν… μπουνιές μεταξύ τους όσα έλεγε

Όλες αυτές οι… αμερικανιές, δεν μπορούν όμως να κρύψουν τα ψέματα αλλά και τις ανακρίβειες που είπε, καθώς και την ωμή παραποίηση της πραγματικότητας. Αρκετά απ’ όσα είπε… παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Επί 1,5 ώρα επαναλάμβανε αυτά που δηλώνει συνέχεια ότι έκανε και αυτά που δεν πρόλαβε 8 χρόνια τώρα να υλοποιήσει, αν και τα έχει υποσχεθεί πολλές φορές.

Ξεκίνησε λέγοντας για χιλιοστή φορά ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος πανελλαδικά σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ, με τον δεύτερο να βρίσκεται πολύ μακριά του. Ξέρετε ποιος είναι ο δεύτερος; Ο δήμος… Αλεξανδρούπολης. Γιατί στη συνέχεια αναφερόμενος και πάλι στο ΕΣΠΑ, είπε: “Είμαστε ο πρώτος δήμος στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Μπορεί και ο δεύτερος”.

Πάντως είτε πρώτος είτε δεύτερος, για τον δήμο Αλεξανδρούπολης πρόκειται. Θα τον ακούσει πάλι ο φίλος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που και αυτός ισχυρίζεται πως είναι πρώτος πανελλαδικά και θα γίνει καμιά παρεξήγηση.  Φυσικά αναφέρθηκε και στον φωτισμό λαμπτήρων LED και εκεί “ανακάλυψε” πάλι τα σκοτεινά κέντρα των Αθηνών που τον πολέμησαν και τον συκοφάντησαν. Κι απ’ τον κομματικό του χώρο μάλιστα, εννοώντας τη Ν.Δ φυσικά

“Θα μιλήσουμε γι’ αυτό αναλυτικά στη συνέχεια” τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά τζάμπα περίμενα να τον ακούσω. Το ξέχασε εντελώς. Ίσως γιατί θα έπρεπε να μας θυμίσει με ποιόν ήταν λάβρος, έβγαινε και απαιτούσε δημόσια συγνώμη και τον απειλούσε με μηνύσεις αν δεν ανακαλέσει τα περί “φωτογραφικού” διαγωνισμού. Στον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ Κωστή Χατζηδάκη αναφέρομαι, αλλά ο δήμαρχος δεν είπε κουβέντα γι’ αυτόν και ούτε ανέφερε το όνομα του.

Λάμπει με τα LED η πόλη του… Λαμπάκη

Αφού πήρε την επίσημη στήριξη του κόμματος, έπαθε πολιτικό… αλτσχάιμερ. Όπως ξέχασε και τις πάγιες απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα χρυσωρυχεία άλλωστε. Επέλεξε μάλιστα και μια εντυπωσιακή φράση για τους λαμπτήρες LED, που παραπέμπει και στο επίθετο του. “Βάλαμε τους λαμπτήρες και η πόλη λάμπει” είπε. Λάμπει με… Λαμπάκη προσθέτω εγώ.

Σίγουρα ακούγοντας τον πάντως , όποιος που βρισκόταν στην πρώτη σειρά των καλεσμένων έλαμπε και αυτός. Στον επιχειρηματία… Δαστερίδη αναφέρομαι που δικαιολογημένα καμάρωνε, αφού η εταιρεία του ανέλαβε και υλοποίησε το έργο ποσού άνω των 3 εκατ. ευρώ.  Ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο, που χειροκροτούσε συχνά τον δήμαρχο όπως είδα και στις φωτογραφίες αλλά και τα πλάνα της μετάδοσης.

Ακόμα προσπάθησε και πάλι  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το… δούλεμα που ρίχνουν εδώ και τρία χρόνια στους Φεριώτες για την κατασκευή του σφαγείου. “Μου έλεγαν οι μηχανικοί πριν 2,5 μήνες ότι η διακήρυξη θα είναι έτοιμη. Τι φταίω εγώ. Δεν είμαι μηχανικός” είπε προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι ως τις 10 Νοεμβρίου θα είχε βγει στον “αέρα” η διακήρυξη, αλλά ακόμα τίποτα.

Οι μηχανικοί φταίνε για το σφαγείο Φερών

Οι μηχανικοί φταίνε, τους οποίους όμως λίγο αργότερα… αποθέωσε γιατί λέει κάνουν φοβερή δουλειά με τις μελέτες. “Δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ στις μελέτες. Όλα τα έργα προχωρούν με τους δικούς μας υπαλλήλους και τους συγχαίρω” είπε ο κ.Λαμπάκης. Λίγο μετά προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την οδό Κύπρου ή την παραλιακή και τις αντιδράσεις που υπήρξαν απ’ τους δημότες, τόνισε με πομπώδες ύφος: “Δώσαμε 350.000 ευρώ για την κυκλοφοριακή μελέτη. Να την πετάξω στα σκουπίδια και να μην την εφαρμόσω”;

Μα όσον αφορά την συγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ την ακριβοπλήρωσε όπως είπε, δεν την εφάρμοσε. Γιατί προέβλεπε μονοδρόμηση της παραλιακής, η οποία τελικά δεν θα γίνει. Άρα δεν την τήρησε και ουσιαστικά την πέταξε στα σκουπίδια Πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα; Πότε έχει δίκιο και πότε άδικο; Ούτε ο ίδιος ξέρει. Και φυσικά έχει δώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης αρκετές χιλιάδες ευρώ για μελέτης που ανέθεσε σε ιδιώτες ή γραφεία.

Να του θυμίσουμε ότι δόθηκαν ήδη 24.000 ευρώ περίπου στον Ηρακλή Δρούλια απ’ την Αθήνα για μελέτες που αφορούν το νέο Κλειστό Γυμναστήριο. Τον γνωρίζει τον κ.Δρούλια από την Αθήνα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης; Αλήθεια, πότε τελειώνει η συνολική μελέτη για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου που το πολυδιαφήμισε μια και είναι προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ; Ούτε… Ηράκλειος άθλος  να ήταν 1,5 χρόνο τώρα. Τι σχέση μπορεί να έχει με την ανακοίνωση του πως τελειώνει ως τέλος του 2018 η μελέτη και από ποιον;

“Θα μαυρίσουμε όλο τον τόπο”

Μην τον… μαυρίσει η πόλη μόνο

Αμ η φοβερή ατάκα του δημάρχου; “Θα μαυρίσουμε όλο τον τόπο όπου υπάρχει πρόβλημα. Θα κάνουμε άσφαλτο παντού, γιατί είμαστε νοικοκυραίοι”. Να το προσέξει αυτό και να είναι ψύχραιμος, γιατί μπορεί στο τέλος να τον… μαυρίσει αυτόν και την δημοτική του παράταξη η πόλη. Αν και όπως επανέλαβε πάλι, δεν έχει πρόβλημα να πάει σπίτι του, αν κρίνουν οι δημότες ότι είναι καλύτερος κάποιος άλλος.

Μήπως ήταν η μοναδική άλλωστε η συγκεκριμένη ατάκα που έκανε αίσθηση; Μπορεί η παρουσίαση του να έγινε με αμερικάνικο τρόπο, αλλά θυμήθηκε και πάλι την φιλία του με τους… Ρώσους. Και άρχισε τα γνωστά για 90.000 Ρώσους τουρίστες που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια. Μόνο 24.000 το καλοκαίρι του 2013 που υπήρχε αεροπορική πτήση απ’ ευθείας απ’ την Αγία Πετρούπολη, μας είπε.

Κι αφού υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί η συγκεκριμένη δεν συνεχίστηκε και τα προηγούμενα χρόνια υπόσχονταν πως όπου να ‘ναι επαναλαμβάνεται; Την… σαμποτάρισαν λέει κάποιοι. Τόσες φορές τον έχουμε προκαλέσει να μας παρουσιάσει έστω και ένα επίσημο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του, αλλά αυτός επαναλαμβάνει το ίδιο… παραμύθι.

Να… ανοίξει η γη να καταπιεί τον Τοψίδη

Κι εκεί πάνω στον ενθουσιασμό του και βλέποντας στην πρώτη σειρά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη   (Τάκης, Τάκης, Τάκης και ας τσαντίζεται μια… ψυχή) Τοψίδι, την πέταξε την… βόμβα μιλώντας για τις αδελφοποιήσεις. “Μπράβο Πρόεδρε για την αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου”. Σε εκείνο το ταξίδι στην Κριμαία που ήταν τεράστια διπλωματική γκάφα και παραλίγο να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην χώρα(όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς) αναφέρονταν.

Κι ο φίλος μου ο Τάκης ήθελε να… ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Γιατί ακόμα ηχούν στα αυτιά του (που του τα τράβηξε μάλιστα τότε), τα λόγια του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ κατά την προηγούμενη επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, για την συγκεκριμένη αδελφοποίηση με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης. Μιας πόλης και μιας χώρας που υπάρχει εμπάργκο παγκοσμίως και πως πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι απαράδεκτη.

Αλλά δεν αντέδρασε και κοιτούσε αμήχανα. Άλλωστε ο Βαγγέλης Λαμπάκης του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα του ως Περιφερειάρχης και όταν κατάλαβε τι έκανε, μια και υπάρχει ο Χρήστος Μέτιος που τον στηρίζει επίσημα η Νέα Δημοκρατία όπως και τον ίδιο, ευχήθηκε και σε αυτόν. Μόνο τον Δημήτρη Πέτροβιτς ξέχασε και δεν του ευχήθηκε, αν και είναι Εβρίτης και Αλεξανδρουπολίτης μάλιστα.

Να το έκανε επειδή δεν ήταν στην αίθουσα; να του το κρατάει μανιάτικο επειδή κατάφερε να του… αρπάξει το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου, εξέλιξη που όσο και αν προσπάθησε στην αρχή να παραστήσει τον… άνετο, τον έχει ενοχλήσει πάρα πολύ; Γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα πάρα πολύ προεκλογικά και του το… χάλασαν;

Νέο ξεκίνημα με τα… κουρασμένα παλικάρια;

Προς το τέλος έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων του και το πάνελ που βρισκόταν ο ίδιος… γέμισε νιάτα. Πρώτος ο Θόδωρος Αγγλιάς, που είναι υποψήφιος και εκλέγεται από το… 2002. Μετά ο Νώντας ο Τερζής, επίσης υποψήφιος τα ίδια χρόνια. Κι έπειτα άλλα… κουρασμένα παλικάρια, που με την συμπεριφορά και τις ενέργειες τους έχουν απασχολήσει αρνητικά τον κόσμο. Όπως ο… διπλοπαρκαρισμένος και κόντρα στο μονόδρομο Αντιδήμαρχος του Γιώργος Παντελίδης.

Κι ακόμα, ο Αντώνης Βαμβακερός, ο οποίος μάλιστα έκανε και… εντυπωσιακό μπάσιμο σηκώνοντας τα χέρια λες και είναι αυτός υποψήφιος δήμαρχος. Αλήθεια, μέχρι τον Μάιο που θα γίνουν οι εκλογές, θα παραμείνει υποψήφιος ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού; Το λέω, γιατί έχει τα γνωστά μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη για το θέμα του πτυχίου του και μάλιστα καταδικάστηκε πρωτόδικα.

Το πρωί της ημέρας που έγινε η εκδήλωση αναβλήθηκε εξάλλου άλλη μια δίκη του για το συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή πρέπει να εκδικαστεί πρώτα η έφεση του για την παλαιότερη ποινή. Ακόμα και αν έχει τυπικά το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, πόσο θετικό θα είναι για την “εικόνα” της παράταξης Λαμπάκη ένας υποψήφιος και μάλιστα από τους πιο γνωστούς, που θα έχει τέτοια ζητήματα; Μακάρι φυσικά ο άνθρωπος να αθωωθεί, αλλά μια και το θυμήθηκα το αναφέρω.

Στην πρώτη γραμμή και ο Αντιδήμαρχος του facebook όπως τον αποκαλούν στις Φέρες, ο Νίκος Γκότσης. Που τα πράγματα γι’ αυτόν θα είναι ζόρικα στην περιοχή του, αφού δεν ξεχνούν οι συντοπίτες του τις υποσχέσεις και την κοροϊδία χρόνων για το σφαγείο και όχι μόνο.  Αλλά και ο Κώστας Χατζηαναγνώστου, ο οποίος κατάφερε επί των ημερών του να ζητήσουν μετάταξη οι τέσσερις απ’ τους έξι δημοτικοί αστυνομικοί και το συγκεκριμένο τμήμα να φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει πρόβλημα.

Δεν έχουν όλοι…άντερα

Τόπο στα… νιάτα δηλαδή, αν και οι νεότεροι δεν πάνε πίσω. Ο Χρήστος Ζιώγας που πρόσφατα αναδείξαμε το παράνομο παρκάρισμα του σε ράμπα για ΑΜΕΑ, με απαράδεκτη νοοτροπία όπως έδειξε η συγκεκριμένη πράξη του θα είναι και πάλι υποψήφιος. Σκεφθείτε αν επανεκλεγεί και μαζί μάλιστα με την παράτξη Λαμπάκη, τί έχουν να δουν τα μάτια μας.

Κι ο Κυριάκος Αετόπουλος που έλεγε διάφορα και παραπονιόταν στις κατ ιδίαν συζητήσεις του για την συμπεριφορά του δημάρχου, εκεί και αυτός. Βράχος ακλόνητος. Είπαμε. Φίλος του δήμου (καμιά σχέση με το Φιλόδημος επαναλαμβάνω). Ποιος θυμάται τώρα τις παλιές πικρίες και τις δυσαρέσκειες. Το πολύ θα πιεί ένα κρασί, όχι στην Γιορτή Κρασιού φυσικά και θα ξεχαστούν όλα.

Εκεί και ο Σάββας Σεφεριάδης. Που και αυτός 8 χρόνια τώρα μονίμως γκρίνιαζε σε φίλους και γνωστούς ότι είναι παραμελημένος από τον Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν έχει αξιοποιηθεί πουθενά και είναι ο μοναδικός που δεν του δόθηκε κάποια θέση ευθύνης ή πόστο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν του άρεσαν πολλά απ’ όσα συνέβαιναν. Στην σκηνή και αυτός να αγκαλιάζει τον… δήμαρχο της καρδιάς του. Είχε φαίνεται την… Σοφία (άντε πάλι με τα κεφαλαία) και πήρε την σωστή απόφαση. Άντε και… Αντιδήμαρχος.

Είδαν το… φως με Λαμπάκη οι νέοι υποψήφιοι

Τι νομίζετε; Ότι έχουν όλοι τα… άντερα να είναι συνεπείς στις απόψεις τους και να τις τηρήσουν μέχρι τέλους; Ο Λαμπάκης βρίσκει τον τρόπο και τους πείθει, αλλάζοντας τους τελικά άποψη. Τον παραδέχομαι σε αυτό τον δήμαρχο. Είναι… μάστορας στους ελιγμούς. Έτσι άλλωστε έπεισε και τον Παναγιώτη Ατζανό να παρατήσει την Σαμοθράκη όπου ήταν υποψήφιος και να είναι μαζί του στον συνδυασμό για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αυτός ήταν ένα από τα νέα πρόσωπα. Όπως και ο μουσουλμάνος δάσκαλος Δαγλή Γιασάρ που είναι και Πρόεδρος του συλλόγου των μουσουλμάνων της οδού Άβαντος και συγχρόνως μεγάλος θαυμαστής του Γιωργάκη Παπανδρέου. Ξέρετε, αυτού με το κανόε καγιάκ που μας έβαλε στα Μνημόνια. Τώρα έγινε λοιπόν και θαυμαστής του Λαμπάκη και μάλιστα το σκηνικό στήθηκε πολύ ωραία.

Πήγε στην οδό Άβαντος με συνεργείο του δήμου ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Χρήστος Γερακόπουλος (με εκείνα τα ΤΕΒΑ θα συνεννοηθούν τελικά με τον δήμαρχο για να ξεκινήσει η υλοποίηση τους) και ως άλλος… Μαυρογιαλούρος φωτογραφήθηκε μπροστά από πινακίδες οδών. Πάροδος Α και Πάροδος Β’ και Πάροδος Γ και πάει λέγοντας. Γιατί ονόματα οδών δεν μπορούν να μπουν.

Πως να γίνει άλλωστε κάτι τέτοιο, αφού τα περισσότερα χτίσματα είναι αυθαίρετα; Βάζουμε λοιπόν μερικές ταμπέλες για να κάνουμε το…κομμάτι μας και να πάρουμε τις ψήφους των μουσουλμάνων και ας παραμένουν αυθαίρετα τα κτίσματα και ας είναι οι δρόμοι σε τραγική κατάσταση, γεμάτοι λακκούβες και λάσπες. να δω πάμτως όταν θα είναι να δοθούν ονόματα, αν απαιτήσουν κάποιοι να μπει καμιά ονομασία… οδός Κεμάλ Ατατούρκ τι θα κάνουν.

Μικρή ανανέωση και μεγάλος μέσος όρος ηλικίας

Στην παρουσίαση και ο Χαράλαμπος Παντελίδης. Νέο πρόσωπο και αυτός. Ξέρετε. Ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Νίψας, που έκραζε συνέχεια τον Λαμπάκη, αλλά και τον θείο του Αντιδήμαρχο Γιώργο Παντελίδη ότι έχουν παρατήσει εδώ και 8 χρόνια το χωριό και δεν έχουν κάνει τίποτα. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο δήμαρχος στην ομιλία του, αναφέροντας ότι δόθηκαν 500.000 ευρώ για την πλατεία του χωριού, στο οποίο υπήρχαν παράπονα πως δεν έγινε τίποτα.

Μου τα έλεγε και σε μένα κάθε τόσο ο Μπάμπης, αλλά ξαφνικά έκανε την… κωλοτούμπα και βρέθηκε υποψήφιος με τον Λαμπάκη. Κάτι σαν την παραίτηση του το καλοκαίρι από την προεδρία της ομάδας και την οριστική όπως δήλωσε αποχώρηση του, την οποία μετά από λίγο καιρό πήρε πίσω. Αυτοί λοιπόν είναι ορισμένοι από τους καινούργιους υποψήφιους και θα ακολουθήσουν κάποιοι ακόμα αργότερα.

Εξάλλου ο δήμαρχος είπε ότι η ανανέωση θα γίνει σε ένα ποσοστό 30%. Αυτό στα 70 άτομα σημαίνει πως μόλις 20 θα είναι τα νέα πρόσωπα. Τα καινούργια καλύτερα, γιατί νέους ανθρώπους στον συνδυασμό είδα ελάχιστους. Όπως και μέσα στην αίθουσα. Οι περισσότεροι που βρέθηκαν ήταν συνομήλικοι του… Αγγλιά και ο μέσος όρος ηλικία της παράταξης “Πόλη και Πολίτες “, όπως και των παρεβρισκoμένων, πολύ μεγάλος.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε συγχρόνως ότι την έναρξη του τμήματος γυμναστικής για συνδημότες της τρίτης ηλικίας, άνδρες και γυναίκες! Με στόχο την ενεργοποίηση των ηλικιωμένων και την καταπολέμηση της ατονίας από την έλλειψη ενδιαφερόντων. Θα προσφέρει νέες γνωριμίες και επαφές μεταξύ των μελών του και θα λειτουργήσει ως μία μικρή φιλικο-οικογενειακή μονάδα, ως υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι μόνος του! Ξεκίνησαν την γνωριμία με τον Λαμπάκη, τον Αγγλιά, τον Τερζή και τους άλλους συνομηλίκους τους πριν ακόμα αρχίσουν την γυμναστική.

Όχι βέβαια πως κάποιοι νεαροί σε ηλικία δεν έχουν απόψεις και τρόπο δράσης που θυμίζουν υπερήλικες. Κλασικό παράδειγμα ο φίλος μου Γιώργος Κουκουράβας, που λειτουργεί πιο παλαιοκομματικά και απ’ τον… Βαμβακερό. Πάντως ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι ειλικρινής. Το σύνθημα του είναι synexizoume και όχι για παράδειγμα… Ανανεωνόμαστε και συνεχίζουμε.

Μάλλον δεν θέλουν ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του να αλλάξουν. Μένουν… κολλημένοι στις απόψεις τους. Όπως το επίσημο σάιτ της παράταξης, που ενώ μας στέλνουν e-mail και μας ζητούν να μπούμε να το διαβάσουμε, παραμένει καρφωμένο στο… 2014 και στη δήλωση Λαμπάκη για την τότε εκλογή του. Για τόση ανανέωση μιλάμε.

Ποιος ράβει κοστούμι εξουσίας;

Τώρα που το θυμήθηκα και για να μην το ξεχάσω. Στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Όσοι έχετε ράψει κοστούμια εξουσίας σας συνιστώ να τα αφήσετε στη ναφθαλίνη και να φορέσετε στολή εργασίας”. Αυτή η φράση πάει… κοστούμι σε ένα ντόπιο στέλεχος του, που βλέπει τον ίσκιο του και νομίζει ότι έχει ψηλώσει (πολιτικά εννοώ γιατί είναι πράγματι ψηλός σε μπόι).

Αυτός λοιπόν ετοιμάζεται για θέση στον κρατικό μηχανισμό και πότε λέει πως θα είναι Πρόεδρος στη ΓΑΙΟΣΕ, πότε στον ΟΛΑ και πότε αλλού. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν βάζουν μυαλό στο συγκεκριμένο κόμμα και από τώρα… Παρασκευάζουν (άντε πάλι με τα κεφαλαία) σενάρια εξουσίας. Δεν φταίει φυσικά αυτός. Όσοι τον πήραν από ανύπαρκτο και του έδωσαν ρόλο και μετά τους… πούλησε με χαρακτηριστική ευκολία να τα βλέπουν

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*