Μυτιληνός: Στο ψηφοδέλτιο νίκης μας θα εκπροσωπούνται όλες οι τάξεις και κοινωνικές ομάδες

Μυτιληνός: Στο ψηφοδέλτιο νίκης μας θα εκπροσωπούνται όλες οι τάξεις και κοινωνικές ομάδες

Με σταθερά, σίγουρα και προσεκτικά βήματα ετοιμάζει τον συνδυασμό και το πρόγραμμα του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός και θα ανακοινώσει μετά τις γιορτές τόσο τους συνεργάτες του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, όσο και τις προτεραιότητες που βάζουν μαζί με την ομάδα του για τα προβλήματα του δήμου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Μυτιληνός εξήγησε αρχικά γιατί δεν προχώρησε μέσα στο Δεκέμβριο σε ανακοινώσεις, αλλά και ποια άτομα θα συγκροτούν την παράταξη του: “Θα παρουσιάσουμε ένα ψηφοδέλτιο που θα είναι ψηφοδέλτιο νίκης. Εκπροσωπούνται όλες οι τάξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλες οι κοινωνικές ομάδες. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί ενώ είχαμε πει ότι θα κάνουμε ανακοινώσεις στις 16 Δεκεμβρίου δεν το κάναμε και επειδή δεν θέλω να αφήνω τίποτα να είναι στην σκιά, αυτή την στιγμή επειδή και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας, βλέπουμε ότι τον κόσμο δεν τον απασχολεί ποιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο τίνος” είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μυτιληνός.

“Μαυρίλα στις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης

που δεν θυμίζουν σε τίποτα Χριστούγεννα”

Κι εξήγησε το σκεπτικό του: “Οι επαγγελματίες βλέπουν τα μαγαζιά τους να είναι άδεια και τραβάν τα μαλλιά τους. Γιατί έχουν να πληρώσουν δώρα και χίλιες δυο υποχρεώσεις κλείνοντας τη χρονιά τους. Οι εργαζόμενοι βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση, αναρωτιούνται πότε θα πληρωθούν το δώρο που το δικαιούνται. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που έχουμε πολλούς στον δήμο Αλεξανδρούπολης, βλέπουν ότι δεν μπορούν να πλησιάσουν στα χωράφια γιατί δεν υπάρχει αγροτική οδοποιία. Αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους”.

Επεσήμανε επίσης ότι η δημοτική αρχή παραμέλησε τις γειτονιές της πόλης στον στολισμό για τις γιρτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. “Βλέπουμε μια πόλη που θυμίζει ελαφρώς Χριστούγεννα μόνο στους δυο κεντρικούς δρόμους. Μαυρίλα και ερημιά στις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης. Δεν θυμίζει τίποτα Χριστούγεννα στις γειτονιές. Έπρεπε να σκεφθούν και τις γειτονιές, γιατί δεν κατεβαίνουν όλοι στο κέντρο της πόλης, αφού δεν μπορούν. Θα παρακαλούσα τον δήμαρχο να βγάλει την μπάντα του δήμου στις γειτονιές, να δώσει μια νότα χριστουγεννιάτικη. Το ίδιο να γίνει και στις Φέρες. Όλοι οι δρόμοι πάνω από το κέντρο είναι θεοσκότεινοι”.

Όσο για την ανακοίνωση των υποψηφίων του; “Δεν είμαι ο μοναδικός που δεν έχω κάνει την ανακοίνωση των υποψηφίων. Περιμένω να δω τις εξελίξεις και με κάποιους οι οποίοι έχουν ανακοινώσει πως θα κάνουν παράταξη. Θα συνεχίσουν; Γιατί κάποια άτομα είναι δεσμευμένα. Κρατάμε κάποιες θέσεις για όλους. Έχουμε την Περιφέρεια όπου ακούγονται πολλά και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Έχουμε τους βουλευτές που και εκεί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και ποιοι θα κατεβούν. Θα βγει λοιπόν μέσα στο Γενάρη ένα σχήμα και θα το παρουσιάσουμε σχεδόν τελειωμένο το ψηφοδέλτιο όσον αφορά τους συμμετέχοντες.

“Θα έχω  το καλύτερο ψηφοδέλτιο

Εμείς θα είμαστε μέχρι το τέλος και θα διεκδικήσουμε την ψήφο του δημότη με αλήθειες. Κι επειδή τώρα τελευταία κάποιοι λασπολόγοι λένε διάφορα, ότι εγώ κατεβαίνω για να πάρω ένα ποσοστό και να διεκδικήσω θέση ή αξίωμα Αντιδημάρχου ή Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, την οποία αναφέρουν γιατί ήμουν εκεί, Δηλώνω κατηγορηματικά και όλοι γνωρίζουν πως ότι λέω το εννοώ, καμιά διάθεση για κάτι τέτοιο. Αν δεν είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω απλά ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Θα διεκδικήσω όμως όσο το δυνατόν περισσότερα αξιώματα για τους ανθρώπους οι οποίοι θα βρίσκονται στην παράταξη μου. Είναι δήλωση-δέσμευση για να απαντήσω σε όσους νωρίτερα έλεγαν μήπως είναι μούφα η υποψηφιότητα μου και αφού είδαν πως δεν ευσταθεί, ανακάλυψαν άλλα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Το λέω με πολύ χαρά, νομίζω ότι θα έχω το καλύτερο ψηφοδέλτιο. Είμαστε μια ομάδα μεγάλων και μικρών, έχουμε κάνει έναν τέλειο συνδυασμό στις Φέρες, ότι καλύτερο ονειρευόμουν για την περιοχή, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα. Πρέπει να πάρει ζωή και η περιφέρεια του δήμου, γιατί είναι υποβαθμισμένη. Θα δώσουμε ζωή και σε αυτά τα μέρη. Εκεί δεν είναι μόνο η πόλη των Φερών, αλλά και τα χωριά της, με ανθρώπους αγωνιστές στα χωράφια και κτηνοτρόφους. Αυτά που μου λένε για τα προβλήματα είναι πολλά. Για το σφαγείο, την αγροτική οδοποιία, από τον φωτισμό. Οι κοινωνίες στην περιφέρεια του δήμου υποφέρουν.

“Υπάρχει χάσμα μεταξύ Αλεξανδρούπολης

και των περιοχών Τραϊανούπολης και Φερών”

Υπάρχουν διαφορές και χάσμα μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και των άλλων περιοχών της Τραϊανούπολης και των Φερών. Γιατί δήμος δεν είναι μόνο η πόλη, αλλά και τα χωριά. Για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό το χάσμα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την σωστή λειτουργία και συνεργασία των δημοτικών συμβούλων. Αν αυτοί αγωνίζονται και προωθούν τα προβλήματα των περιοχών τους, θέλουμε δεν θέλουμε εμείς στην Αλεξανδρούπολη θα δώσουμε λύση σε αυτά. Γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι ένα στον δήμο και να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Είναι δυνατόν να βγαίνεις από το σπίτι σου και να πατάς στην λάσπη γιατί δεν υπάρχει αγροτική οδοποιία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνονται. Αυτά πρέπει να τα προγραμματίζεις και να τα υλοποιείς και όχι να τρέχεις τελευταία στιγμή μέσα στον χειμώνα ή σε ακατάλληλες εποχές να τα φτιάξεις”.

Όσο για την εκδήλωση παρουσίασης που αναμένεται τον Ιανουάριο, ο κ.Μυτιληνός τόνισε: “Θα κάνουμε μια μεγάλη παρουσίαση. Θέλουμε να μας δει ο κόσμος και να συμμετέχει για να μας γνωρίσει όλους από κοντά για να δει ότι είμαστε μια ομάδα που θα μπορέσει να διοικήσει το δήμο, θα κάνει έργο και να μπορέσει να απολαύσει τον κόσμο του. Όλα μαζί θα γίνουν. Θα δει τους υποψήφιους, θα ακούσει το πρόγραμμα και συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα. Πολλά θέματα, όπως των πεζοδρόμων θα τα ξαναδούμε. Δεν μπορούν να γίνονται πράγματα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η άποψη του πολίτη που μένει σε μια περιοχή και επηρεάζεται. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση για κάποιες πεζοδρομήσεις. Δεν είναι κακό να αλλάζεις όταν κάτι δεν περπατάει.

Ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει και θα μας υποστηρίξει. Γιατί ξέρει πως έχει να κάνει με ανθρώπους οι οποία λένε αλήθειες και όσα μπορούν να γίνουν. Όχι μεγάλα λόγια και κοροϊδία στον δημότη”.