Αλεξανδρούπολη: Νέα δημοτική παράταξη με στήριξη Μαλτέζου, ΚΙΔΗΣΟ και… ενθουσιασμένο Λαμπάκη

Αλεξανδρούπολη: Νέα δημοτική παράταξη με στήριξη Μαλτέζου, ΚΙΔΗΣΟ και… ενθουσιασμένο Λαμπάκη

Νέα δημοτική παράταξη με την ονομασία «Ενότητα Για Μια Νέα Πορεία Για Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης”, δημιουργήθηκε με στόχο να διεκδικήσει τον δήμο της πόλης στις εκλογές τον Μάιο του 2019. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που δημοσίευσε το Evros-news.gr πριν από τρεις ημέρες και συγκεκριμένη την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

Επικεφαλής είναι όπως γράψαμε, οι Φραγκούλης Δούκας, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Λαζόπουλος, με τον τελευταίο να είναι και αυτός που επιλέχθηκε για την θέση του υποψήφιου δημάρχου απ’ τους άλλους δύο, αλλά και όσους στηρίζουν την συγκεκριμένη κίνηση. Μάλιστα χθες, οι τρεις προαναφερόμενοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέλυσαν τους λόγους που τους οδήγησαν να ενωθούν στην προσπάθεια αυτή και να επιλέξουν τον Λαζόπουλο για επικεφαλής, αν και οι Φραγκούλης Δούκας, Γιώργος Καίσας είχαν εκφράσει την επιθυμία παλαιότερα να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι οι ίδιοι.

Αποθέωση της νέας δημοτικής παράταξης από… Λαμπάκη

Όπως είπαν και οι τρεις, πήραν την απόφαση γιατί θεωρούν ότι θα πρέπει να αλλάξει η υπάρχουσα δημοτική αρχή, επειδή ούτε λύνει τα σοβαρά προβλήματα της πόλης αλλά και ολόκληρου του δήμου, λειτουργεί και αποφασίζει ερήμην των δημοτών και δεν έχει υλοποιήσει όσα υπόσχεται εδώ και 8 χρόνια. Μάλιστα εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και θα είναι η νέα δημοτική αρχή. Μπορεί η «Ενότητα Για Μια Νέα Πορεία Για Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” να στράφηκε εναντίον του νυν δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, λέγοντας ότι πέρασε η εποχή του δημάρχου-μονάρχη, αλλά ο ίδιος υποδέχθηκε σχεδόν με… ενθουσιασμό τη νέα αυτή δημοτική κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κίνηση να ενωθούν σε συνδυασμό με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ Καίσας, Λαζόπουλος, Φραγκούλης Δούκας

Μιλώντας χθες στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Λαμπάκης έπλεξε το εγκώμιο του κ.Λαζόπουλου και της νέας αυτής παράταξης, λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενη και τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Είναι μια ωραία ομάδα ανθρώπων, εύχομαι να έχουν έναν καλό αγώνα και να νικήσει η πολιτική ουσίας. Γιατί έχω μπουχτίσει απ’ τον κιτρινισμό, τη συκοφαντία και τη βλακεία. Φτάνει πια. Οργανωμένα συμφέροντα ή βλακεία”.

Ο ρόλος Μαλτέζου και ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη Παπανδρέου

Πως προέκυψε η νέα κίνηση; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, είναι αυτός που εδώ και αρκετό διάστημα, μαζί με τον στενό συνεργάτη του και επίσης μέλος της Νομαρχιακής Σπύρο Δέδογλου, “έψηναν” και μεθόδευαν την συγκεκριμένη προσπάθεια. Αρχικά με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου Γιώργο Καίσα, στενό φίλο του κ.Μαλτέζου, τον οποίο και “έσπρωχναν” να δεχθεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός ήταν διστακτικός. Στη συνέχεια προστέθηκε στην προσπάθεια και ο Φραγκούλης Δούκας και στο τέλος προέκυψε και το… ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος, διορισμένος Διοικητής των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Γιωργάκη Παναδρέου) και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο κομμάτων για κάποιες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό), ανήκει στο ΚΙΔΗΣΟ. Όπως και η κυρία Κεραμέα, η οποία είναι από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας αυτής της νέας παράταξης. Για τους δικούς της λόγους.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε χθες ο κ.Δέδογλου, στενός φίλος και συνεργάτης του Μενέλαου Μαλτέζου, επίσης στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη για την «Ενότητα Για Μια Νέα Πορεία Για Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την στηρίξει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. “Οι κύριοι Φραγκούλης και Λαζόπουλος δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρίσκονται στον προοδευτικό χώρο. Μέσα στο πλαίσιο που θέσαμε ως Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται οι κύριοι Κασίας και Φραγκούλης. Συμφώνησαν να είναι επικεφαλής ένα τρίτο πρόσωπο, ο κύριος Λαζόπουλος. Ως μία πρώτη προσέγγιση θα έλεγα ότι είναι μια θετική εξέλιξη και ελπίζω να προχωρήσει”.

Το θέμα βέβαια είναι ότι οι Μαλτέζος και Δέδογλου δεν αποφασίζουν μόνοι τους. Υπάρχει και ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και όχι μόνο η δική τους… παρέα. Κι εννοώ τους τρεις βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καίσα, Δημήτρη Ρίζο και τα άλλα μέλη της Νομαρχιακής, που μάλλον… αιφνιδιάστηκαν από αυτή την εξέλιξη και απ’ την… μεθόδευση που φαίνεται να έγινε απ’ τους Μαλτέζο, Δέδογλου, Καίσα (τον φαρμακοποιό) και τον Φραγκούλη Δούκα. Η συνέχεια θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*