Τρέχουν τώρα για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. Σύσκεψη χθες Χριστουγεννιάτικα στην Αλεξανδρούπολη

Τρέχουν τώρα για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. Σύσκεψη χθες Χριστουγεννιάτικα στην Αλεξανδρούπολη

Τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα στο Διδυμότειχο, με πρώτο τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, αφού δυστυχώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής να… χαθεί για την πόλη και να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ.Πατσουρίδης, που διέψευδε την περασμένη άνοιξη τα δημοσιεύματα αγωνίας του Evros-news.gr, όταν επισημαίναμε το πρόβλημα και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ο ίδιος υποστήριζε πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Διδυμότειχο, χθες το απόγευμα δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, έκανε το ίδιο στην Αλεξανδρούπολη. Θέλοντας προφανώς να αποποιηθεί τις μεγάλες ευθύνες που έχει στον χειρισμό του σοβαρού αυτού θέματος και να δείξει πως ενδιαφέρεται, την στιγμή που οι αρνητικές εξελίξεις μάλλον δείχνουν να έχουν δρομολογηθεί, ζήτησε να υπάρξει νέα σύσκεψη στο Astir Egnatia Hotel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε κίνδυνο, αλλά ο δήμαρχος… δεν φαίνεται πουθενά

Σε αυτήν, εκτός του ίδιου, πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ καθηγητής Πλ. Πασσαδάκης, ο Πρόεδρος στο Ιατρικό Τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μιχάλης Πιτιακούδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης και η δημοτική σύμβουλος Βάγια Καραφείζη.

Ο κ.Πατσουρίδης ζήτησε, με αφορμή τις εξελίξεις στην παιδεία και συγκεκριμένα στις συγχωνεύσεις και ιδρύσεις νέων τμημάτων που θα συμπαρασύρουν και το τμήμα νοσηλευτικής του ΤΕΙ Διδυμοτείχου το οποίο ανήκει στο ΤΕΙ Καβάλας που αποφάσισε να συγχωνευθεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φυσικά να παραμείνει στο Διδυμότειχο. Το θέμα όμως είναι ότι οι πανεπιστημιακοί και συγκεκριμένα η Σύγκλητος του ΔΠΘ, δείχνει να επιμένει για την μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη, γιατί όπως υποστηρίζεται υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας και σημαντικές ελλείψεις στο Διδυμότειχο.

ΔΕΙΤΕ-Πατσουρίδης: “Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θ’ αναβαθμιστεί”

Τόσο ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, όσο και ο κ.Τοκαμάνης με την κυρία Καραφείζη, επεσήμαναν ότι πρέπει πάση θυσία το ΤΕΙ Νοσηλευτικής να παραμείνει στην πόλη και οι δυο τελευταίοι μάλιστα ζήτησαν να ενισχυθεί με προσωπικό, καθηγητές και υποδομές. Συγχρόνως να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να έρθει τουλάχιστον ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ τμήμα ΤΕΙ στο Διδυμότειχο. Ενδεχόμενη φυγή της σχολής, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα και για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αφού θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, την στιγμή που ήδη εδώ και 4 χρόνια η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν υλοποίησε την υπόσχεση της για την Αυτονόμηση του.

Όλοι τους έθεσαν στον παριστάμενο κυβερνητικό βουλευτή κ.Ρίζο το πρόβλημα και ζήτησαν μαζί με τους άλλους δυο συναδέρφους του Γιώργο Καίσα και Νατάσα Γκαρά που και πάλι αδιαφόρησαν για την συνάντηση όπως είχαν κάνει και στην άλλη του Διδυμοτείχου, να μεταφέρουν στον αρμόδιο υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου το συγκεκριμένο ζήτημα και αίτημα, προκειμένου όχι μόνο να παραμείνει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, αλλά να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί παράλληλα.

Τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν είναι δυστυχώς, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης που τόσους μήνες αδράνησε απαράδεκτα και καθησύχαζε τους πάντες, τώρα… τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ας ελπίσουμε να μην είναι τραγικά αργά και να μην χαθεί τελικά η συγκεκριμένη σχολή για το Διδυμότειχο.

Στον «αέρα» το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. «Περίεργες» δηλώσεις Τουλουπίδη