Ορεστιάδα: Τρεις σίγουροι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η αναζήτηση “ηγέτη” των πρώην δημάρχων, ο Καζαλτζής και ο Σιανκούρης

Ορεστιάδα: Τρεις σίγουροι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η αναζήτηση “ηγέτη” των πρώην δημάρχων, ο Καζαλτζής και ο Σιανκούρης

Τρεις είναι αυτοί την στιγμή οι σίγουροι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την θέση του δημάρχου Ορεστιάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, αφού οι άλλες περιπτώσεις και οι κινήσεις που γίνονται σε προσκήνιο και παρασκήνιο, βρίσκονται κυριολεκτικά στον ¨αέρα”.

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, εκεί που το περασμένο καλοκαίρι θεωρούσε σίγουρη την επανεκλογή του και πίστευε μάλιστα ότι θα είναι.. περίπατος γι’ αυτόν η εκλογική διαδικασία και θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να… αγχώνεται έντονα. Κι αυτό φαίνεται στη νευρικότητα με την οποία συμπεριφέρεται στα δημοτικά συμβούλια απέναντι στην δημοτική σύμβουλο Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”  και επίσης υποψήφια δήμαρχο Ορεστιάδας.
Αυτή είναι άλλωστε η βασική του αντίπαλος αυτή την στιγμή, ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, παρουσίασε ήδη κάποιους από τους βασικού συνεργάτες που πλαισιώνουν τον συνδυασμό της και κυρίως ξεκίνησε συναντήσεις με τους πολίτες και επισκέψεις σε γειτονιές της πόλης και τα χωριά.

Μπορεί λοιπόν ο κ.Μαυρίδης να φέρεται να λέει… χαριτολογώντας στους συνεργάτες του, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι, “άντε να τελειώνουμε από την πρώτη Κυριακή, γιατί στη δεύτερη πρέπει να βοηθήσω τον κουμπάρο μου (σ.σ. Τάκης Τοψίδης) να εκλεγεί Περιφερειάρχης”, αλλά ξέρει πως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι. Γιατί η κ.Γκουγκουσκίδου έχει… κεφαλαιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό την δυναμική αντιπολιτευτική της παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο αυτά τα τέσσερα χρόνια, όπου λόγω της απουσίας ουσιαστικού επικεφαλής στην δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά αυτή σήκωσε το μεγαλύτερο “βάρος” και αυτό έχει αντίκρυσμα στον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι άγριες προσωπικές επιθέσεις που δέχεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, πολλές φορές με απαράδεκτο ύφος και τρόπο, αλλά και εκφράσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας, του σεβασμού όχι μόνο σε μια γυναίκα αλλά και δημοτική σύμβουλο. Τόσο από τον ίδιο τον κ.Μαυρίδη όσο και κυρίως απ’ τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Καραγιάννη ή τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντή Αρχοντίδη.

Ο νυν δήμαρχος δεν θα έχει στον συνδυασμό του σίγουρα τον Γιάννη Παπαδόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε, είναι άγνωστο αν η Αναστασία Γκαϊδατζή μετά απ’ όσα… τράβηξε στο θέμα του ειδικού λεωφορείου των ΑΜΕΑ και την παραίτηση της είναι επίσης υποψήφια μαζί του, ενώ αν όπως ακούγεται έχει μαζί του τον πρώην δήμαρχο Ν.Βύσσας Βαγγέλη Μαρασλή(της παράταξης Μουζά), αυτόματα δημιουργείται θέμα με το νυν Αντιδήμαρχο του Χρήστο Ορμανλίδη.

Υπερκομματική η Γκουγκουσκίδου

τον διεμβολίζει και απ’ τα… δεξιά

Η Μαρία Γκουγκουσκίδου έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα πρώτη, δείχνει πως κάνει προσεκτικά και έξυπνα “βήματα”, έχει αποκτήσει δυναμική όσον αφορά τους υποψήφιους που θα ήθελαν να συστρατευθούν μαζί της, αλλά κυρίως υπάρχει απήχηση στον κόσμο, τόσο της πόλης όσο και των περισσότερων χωριών. Απέφυγε με πολύ έξυπνο τρόπο να δεχθεί την επίσημη στήριξη οποιουδήποτε κόμματος, αν και σύμφωνα με πληροφορίες της έγιναν προτάσεις από το ΚΙΝ.ΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταφέρνει να διεμβολίζει τον Βασίλη Μαυρίδη από.. δεξιά. Έχει δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι είτε ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι, είτε πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα που ανήκουν στην κεντροδεξιά.

Έτσι εμφανίζει μια υπερκομματική, ανεξάρτητη εικόνα, που είναι ουσιαστική και δεν έχει καμιά σχέση με τον συνδυασμό που θα εμφανίσει και πάλι ο κ.Μαυρίδης και για το οποίο τον κατήγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξη της. Ότι δηλαδή είναι  συμμαχία ετερόκλητων συμφερόντων, αφού ο δήμαρχος είναι προσωπικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη και παράλληλα στηρίζεται από τοπικό παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ και έμπειρο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ.

Ψάχνουν ακόμα “ηγέτη” οι πρώην δήμαρχοι

Αρνητικός ο Λυμπερακίδης, κινήσεις προς Βενετίδη

Ο σημερινός δήμαρχος Ορεστιάδας έχει επίσης έναν ακόμα σημαντικό “πονοκέφαλο” στον δρόμο προς την κάλπη. Την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν του έχει δώσει επίσημη στήριξη, βρίσκεται σε εξέλιξη η κίνηση των τριών πρώην δημάρχων, του Κυπρίνου Μιχάλη Στράντζαλη, της Νέας Βύσσας Βασίλη Μαρασκλή και του Τριγώνου Μανώλη Χατζηπαναγιώτου. Αυτοί, μαζί με όσους τους πλαισιώνουν, βρίσκονται… απέναντι του και δεν θέλουν με τίποτα να εκλεγεί πάλι δήμαρχος, αφού του καταμαρτυρούν πάρα πολλά για τον τρόπο που διοικεί τον δήμο αυτά τα 4 χρόνια, την συμπεριφορά του και την έλλειψη αποτελεσματικότητας και ουσιαστικού έργου.

Μαζί με όσους βρίσκονται στην παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, εξακολουθούν να ψάχνουν “ηγέτη” για να μπει επικεφαλής του συνδυασμού που θέλουν να δημιουργήσουν. Έκαναν ήδη κρούση στον γιατρό Γρηγόρη Λυμπερακίδη, ο οποίος όμως απάντησε αρνητικά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Μάλιστα ούτε οι Περιφερειακές εκλογές φαίνεται να τον ενδιαφέρουν, ενώ όσα ακούγονται για πιθανή υποψηφιότητα του ως βουλευτής, που ο ίδιος φαίνεται να… καλοβλέπει, δεν έχουν πολλές πιθανότητες, μια και οι έξι θέσεις του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στον Έβρο δεν φαίνεται να τον… χωρούν.

Παρόμοια περίπτωση είναι και ο νυν δημοτικός σύμβουλος του κ.Μαυρίδη και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάκης Γκακίδης (τον “καθάρισε” σε μια νύχτα ο δήμαρχος και δεν έβγαλε… άχνα), οπότε δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία άρχισε να ακούγεται το όνομα του Κώστα Βενετίδη. Οι τρεις πρώην δήμαρχοι πιστεύουν ότι είναι μια πολύ καλή περίπτωση ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ, που μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Δημήτρη Πέτροβιτς για την διεκδίκηση της Περιφέρειας, αν τελικά ο κολλητός του φίλος δεν… πάει μέχρι το τέλος την υποψηφιότητα του.

“Σπρώχνει” Καζαλτζή ο Χαμαλίδης

αλλά το ΚΙΝ.ΑΛ δεν αποφάσισε ακόμα

Όσον αφορά τον καθηγητή Χρήστο Καζαλτζή, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, κάνει επαφές και συζητήσεις, έχει την στήριξη του πρώην υποψήφιου δημάρχου Λευτέρη Χαμαλίδη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ, όμως το κόμμα αν και ανακοίνωσε τις επιλογές του για Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, την Ορεστιάδα την άφησε σε αναμονή.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει και ο πρώην δήμαρχος Νέας Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης, που και αυτός εξέφρασε την επιθυμία να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου Ορεστιάδας αυτή την φορά, αλλά εντελώς ξαφνικά… εξαφανίστηκε απ’ το προσκήνιο. Πάντως τόσο οι τρεις πρώην δήμαρχοι, όσο και ο Καζαλτζής με τον Σιανκούρη, έχουν πολύ καλές σχέσεις και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Μαρία Γκουγκουσκίδου και καμιά επαφή με τον Βασίλη Μαυρίδη., Με ότι αυτό συμαίνει και συνεπάγεται.

Ο νέος υποψήφιος της “Λαϊκής Συσπείρωσης

και η… αποσυσπείρωση του “Είναι στο χέρι μας”

Στην δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, την “Λαϊκή Συσπείρωση, είχαμε αλλαγή σκυτάλης, αφού ο νεαρός λογιστής Κώστας Ζαλουφλής από τη Νέα Βύσσα, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στην θέση του Σταμάτη Γκατσίδη, που παραμένει στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ο κ.Ζαλουφλής είχε πάντως σχέσεις και με την δημοτική κίνηση “Είναι στο χέρι μας”, η οποία είχε εκλέξει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τον Ηλία Αγγελακούδη, έχοντας τότε και στήριξη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ορεστιάδας, με πρώτη και καλύτερη την βουλευτή Νατάσα Γκαρά. Τώρα πάντως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, η σύσκεψη την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου δεν έφερε αποτέλεσμα ποιος θα είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου και είναι αμφίβολο ακόμα και αν τελικά κατέβει στις εκλογές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*