Διδυμότειχο: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο απόψε, για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής που… χάνεται

Διδυμότειχο: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο απόψε, για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής που… χάνεται

Τρέχει και δεν φτάνει ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, μπροστά στον εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο να χαθεί το ΤΕΙ Νοσηλευτικής για το Διδυμότειχο, αφού οι εξελίξεις που σημειώνονται στο συγκεκριμένο θέμα μόνο θετικές δεν είναι, για το εκπαιδευτικό ίδρυμα και την παραμονή του στην πόλη. 

Γι’ αυτό και συγκάλεσε για σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα εξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα εκδοθεί Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο να φύγει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Αναμένεται μάλιστα να βρεθεί στο δημαρχείο και αρκετός κόσμος που ανησυχεί έντονα απ’ τις εξελίξεις. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να μην αποδειχθούν…κατόπιν εορτής, αφού όταν επί μήνες τώρα ορισμένοι, με πρώτους εμάς στο Evros-news.gr… κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για μεθοδεύσεις που υπήρχαν ώστε να φύγει από το Διδυμότειχο η συγκεκριμένη σχολή και είτε να καταλήξει στην Θεσσαλονίκη είτε στην Αλεξανδρούπολη, η δημοτική αρχή κώφευε και διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Γράφαμε συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου 2018:

– Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε κίνδυνο, αλλά ο δήμαρχος… δεν φαίνεται πουθενά

Ο δήμαρχος κ.Πατσουρίδης μάλιστα, τότε μας κατηγορούσε ότι.. κινδυνολογούσαμε και σε τηλεφωνική επικοινωνία μας καθησύχαζε και παράλληλα τόνιζε πως όχι μόνο δεν πρόκειται να φύγει, αλλά θα αναβαθμιστεί κιόλας. Αυτό έγινε την 1η Μαρτίου 2018:

-Πατσουρίδης: “Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θ’ αναβαθμιστεί”

Μεσολάβησε η συνάντηση στην Αθήνα του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα ίδρυσης νέων σχολών και τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αλλά και τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε αυτήν  παρέστησαν ο τότε Πρύτανης του Σταύρος Τουλουπίδης (έχει τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις), οι αναπληρωτές του Φώτης Μάρης και Παντελής Μπότσαρης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜ-Θ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Βαγγέλης Λαμπάκης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, αν και το Διδυμότειχο έπρεπε να “καίγεται” για το θέμα και να προσπαθεί προληπτικά να αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις, δεν απαίτησε να ταξιδέψει και αυτός στην πρωτεύουσα για να παραστεί στη συνάντηση.

Εμείς, με αφορμή τις δηλώσεις του τότε Πρύτανη Σταύρο Τουλουπίδη, ο οποίος δυστυχώς έπαιξε ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ και σε βάρος του Διδυμοτείχου στο θέμα του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, προειδοποιούσαμε τον κ.Πατσουρίδη με δημοσίευμα στις 29 Απριλίου 2018:

-Στον «αέρα» το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. «Περίεργες» δηλώσεις Τουλουπίδη

Ούτε όμως και τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Μπαντέκας δήλωσε πως επιλέχθηκε να υπάρξει συγχώνευση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επειδή αυτό δεν διαθέτει αντίστοιχα τμήματα, το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου θα ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο δήμαρχος της πόλης δεν έκανε τίποτα. Πίστευε ότι ακόμα και αν υπάρξει αυτή η εξέλιξη, θα παραμείνει στο Διδυμότειχο και δεν θα προσπαθήσει η Αλεξανδρούπολη, που δυστυχώς θέλει να… μαζέψει τα πάντα και να απογυμνώσει τον υπόλοιπο νομό,  να εξασφαλίσει την ένταξη της συγκεκριμένης σχολής στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης.

Αδιαφορία πλήρης από τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν τις τελευταίες ημέρες ο κ.Πατσουρίδης κατάλαβε τους πολύ σοβαρούς κινδύνους να χαθεί για την πόλη το ΤΕΙ Νοσηλευτικής και έτσι να υποβαθμιστεί αυτόματα και το Νοσοκομείο, το οποίο που παράλληλα περιμένει εδώ και 4 χρόνια να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για Αυτονόμηση του, άρχισε να συγκαλεί συσκέψεις. Όμως αυτές είναι άνευ ουσίας και αν δεν επιλεγούν ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και λύσεις, τίποτε δεν πρόκειται να επιτευχθεί και ούτε ν’ αποτραπεί το… μοιραίο.

Τόσο το περασμένο Σάββατο, που έγινε η πρώτη σύσκεψη στο δημαρχείο Διδυμοτείχου όσο και αυτή την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η πιο διευρυμένη στην Αλεξανδρούπολη, δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα και στις δύο ήταν φανερή η ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των τριών κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καίσα, Νατάσας Γκαρά και Δημήτρη Ρίζου, οι οποίοι θα μπορούσαν-αν ήθελαν-να ζητήσουν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου την παραμονή του ΤΕΙ στο Διδυμότειχο.

Όμως ο κ.Καίσας, που μάλιστα κατάγεται από την περιοχή και συγκεκριμένα το Ελληνοχώρι, δεν παρέστη σε καμία συνάντηση και το Σάββατο είχε στείλει τον συνεργάτη του Κώστα Γκουρλομένο, ο οποίος μπορεί να ξέρει από drones και κινηματογράφηση, αλλά από θέματα όπως αυτά που αφορούν το ΤΕΙ Νοσηλευτικής, δεν μπορεί να γνωρίζει. Απούσα και η κ.Γκαρά στις δυο συσκέψεις, ενώ ο κ.Ρίζος για το μόνο που ενοχλήθηκε στην σύσκεψη της Αλεξανδρούπολης, ήταν όταν η δημοτική σύμβουλος Βάγια Καραφείζη ξεκαθάρισε πως αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο θέμα, ο κόσμος θα… μαυρίσει τους βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

Εθνικοί οι λόγοι παραμονής στο Διδυμότειχο

Ούτε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, όπου αναμένεται όπως επισημάναμε να παραστεί και απλός κόσμος, πρόκειται να υπάρξει κάποια ουσία. Με ψηφίσματα, συσκέψεις (όσοι δεν σκέφτονται συσκέπτονται έλεγε το “αφεντικό” μου ο Γιώργος Τράγκας), πρόκειται να βγει κάτι ουσιαστικό. Χρειάζονται δυναμικές αντιδράσεις, αλλά ποιος να βγει μπροστά; Ο ανίσχυρος και χωρίς κανέναν σοβαρό συνεργάτη Παρασκευάς Πατσουρίδης, που αντί να… χαλάσει τον κόσμο παίρνοντας σβάρνα τοπικά κανάλια, ραδιόφωνα και sites ή ακόμα και αθηναϊκά ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια για να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θα συντελεστεί αν φύγει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής, βγήκε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας και είπε ότι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή του.

Οι λόγοι είναι πρωτίστως ΕΘΝΙΚΟΙ και αυτοί πρέπει να προβάλλονται, αφού αν φύγει η συγκεκριμένη σχολή, μαραζώνει ακόμα περισσότερο το Διδυμότειχο, υποβαθμίζεται και άλλο το Νοσοκομείο και συνολικότερα το βόρειο κομμάτι του Έβρου. Αυτό το τελευταίο ας το έχουν υπόψη τους και όσοι στην Αλεξανδρούπολη, υποκριτικά δηλώνουν υπέρ της παραμονής του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στην πόλη που βρίσκεται, αλλά εποφθαλμιούν να το πάρουν και αυτό στην πρωτεύουσα του νομού. Δημιουργώντας μια πόλη γίγαντα, χωρίς όμως… πόδια αν σβήσει ο υπόλοιπος νομός. Όπως βλέπουν με… καλό μάτι και κάποια τμήματα που πρέπει να δημιουργηθούν στο ΔΠΘ της Ορεστιάδας και τα θέλουν και αυτά στην Αλεξανδρούπολη.