Με το σκάφος του Λιμενικού “ΓΑΥΔΟΣ” απόψε η μεταφορά των επιβατών από και προς Σαμοθράκη

Με το σκάφος του Λιμενικού “ΓΑΥΔΟΣ” απόψε η μεταφορά των επιβατών από και προς Σαμοθράκη

Προσωρινή λύση για την μεταφορά των επιβατών από και προς την Σαμοθράκη, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από την Παρασκευή λόγω της βλάβης του ΣΑΟΣ ΙΙ αλλά και του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ, δόθηκε από το υπουργελιο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την “επιστράτευση” του σκάφους του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που είχε από χθες στείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, απόψε το βράδυ περίπου στις 21.00, το συγκεκριμένο περιπολικό σκάφος, που έγινε ευρύτερα γνωστό όταν τον διεμβόλισαν οι Τούρκοι στα Ίμια στις 12 Φεβρουαρίου 2018, θα παραλάβει από το νησί τους εγκλωβισμένους επιβάτες και θα τους μεταφέρει προς Αλεξανδρούπολη.

Από εκεί και περίπου στις 22.30, θα μεταφέρει τους εγκλωβισμένους από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Σαμοθράκη. Οι συγκεκριμένες ώρες πάντως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ενδεικτικές και όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα από πολύ νωρίτερα. 

Το περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος 090 «Γαύδος», το οποίο ανήκει στο στόλο των περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.), θεωρείται ένα από τα πλέον σύγχρονα σκάφη ακτοφυλακής παγκοσμίως.