“Στείλε Πολεμικό πλοίο στην Σαμοθράκη”. Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Δ.Πέτροβιτς στον Π. Καμμένο

“Στείλε Πολεμικό πλοίο στην Σαμοθράκη”. Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Δ.Πέτροβιτς στον Π. Καμμένο

Για τρίτη ημέρα παραμένει σήμερα η Σαμοθράκη χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, μετά την σοβαρή μηχανική βλάβη που παρουσίασε την Παρασκευή το ΣΑΟΣ ΙΙ, αλλά και το πρόβλημα που επίσης εμφανίστηκε στο ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ που προτάθηκε απ’ την εταιρεία SAOS Ferries για να το αντικαταστήσει χθες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για τους αποκλεισμένους τόσο στο νησί όσο και στην Αλεξανδρούπολη αλλά και την έλλειψη αγαθών, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με την οποία του ζητάει να βάλει Πολεμικό πλοίο προκειμένου να δοθεί προσωρινή λύση για την μεταφορά ανθρώπων, προϊόντων και οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου:

“Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σχετικά με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, από το βράδυ της Παρασκευής 28/12/2018, καθώς το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη διέκοψε τα δρομολόγιά του λόγω βλάβης, ενώ άκαρπη απέβη η προσπάθεια προσωρινής λύσης με δρομολόγηση άλλου πλοίου.

Ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τον Υπουργό να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων, για να αποφευχθεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης”.