Με εντυπωσιακό τρόπο άρχισε να ξαναλειτουργεί το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (φωτορεπορτάζ)

Με εντυπωσιακό τρόπο άρχισε να ξαναλειτουργεί το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (φωτορεπορτάζ)

Με εντυπωσιακό τρόπο και τον κόσμο να το κατακλύζει γεμίζοντας το ασφυκτικά, άρχισε να ξαναλειτουργεί το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που ήταν επί χρόνια κλειστό. 

Σε μια πανηγυρική εορταστική συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «Moysa» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, που τα δυο τελευταία χρόια μαζί με τους συνεργάτες του κατέβαλαν έντονη προσπάθεια ώστε να ξανανοίξει τις πύλες του, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη. Όπως μάλιστα τόνισε: Είναι μέρα χαράς και αισιοδοξίας για την Κομοτηνή, τη Ροδόπη και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής άνοιξε ξανά τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους πολίτες για μια πανηγυρική εορταστική συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «Moysa» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, μετά από ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο ήταν κλειστό.

Gepostet von Χρήστος Μέτιος am Sonntag, 30. Dezember 2018

Στο διάστημα εκείνο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατα προβλήματα γραφειοκρατίας και συντηρήσεων και να κινηθούμε στα αυστηρά όρια που θέτει ο νόμος.

Το καλοκαίρι του 2016 συμφωνήσαμε με τον τότε υπουργό πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο, με την οποία αυτό διέθεσε 50.000 ευρώ και η Περιφέρεια 100.000 ευρώ, για τις συντηρήσεις και τη λειτουργία του Μεγάρου.

Για αυτό ευχαριστώ το Υπουργείο.

Η σύμβαση υπογράφηκε ένα χρόνο μετά από την νέα υπουργό κ. Κονιόρδου και τότε ξεκίνησε μια επίπονη προσπάθεια συντηρήσεων, για ένα κτίριο αυτού του μεγέθους και αυτών των προδιαγραφών, η οποία κράτησε πάνω από ένα χρόνο.

Gepostet von Χρήστος Μέτιος am Sonntag, 30. Dezember 2018

Στόχος μας από δω και πέρα είναι το Μέγαρο να παραμείνει ανοικτό για τους πολίτες, να φιλοξενεί εκδηλώσεις και να είναι σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική, πνευματική και επιστημονική ζωή της Περιφέρειάς μας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες, με σημαντικότερες το αυξημένο κόστος των συντηρήσεων και τη χρηματοδότηση των δράσεων και της λειτουργίας του, ώστε το Μέγαρο να καταστεί βιώσιμο.

Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε καταλήξει σε ένα σχέδιο για το πως θα χειριστούμε όλα τα ζητήματα του Μεγάρου και θα το ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που κατέκλυσαν το Μέγαρο και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο Μητροπολίτης Μαρώνειας κ.Παντελεήμων, άλλοι τοπικοί παράγοντες και πάρα πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.