Σαμοθράκη: Λύση έκπληξη στο πρόβλημα βρήκε το υπουργείο Ναυτιλίας, με συναινετική διάθεση και λογική

Σαμοθράκη: Λύση έκπληξη στο πρόβλημα βρήκε το υπουργείο Ναυτιλίας, με συναινετική διάθεση και λογική

Λύση έκπληξη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, μετά την βλάβη στο ΣΑΟΣ ΙΙ και την αδυναμία του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ να το αντικαταστήσει, φαίνεται ότι βρήκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, βλέποντας τον κίνδυνο η κατάσταση να τραβήξει χρονικά και επειδή έτσι και αλλιώς το ΣΑΟΣ ΙΙ επρόκειτο να μπει σε ακινησία για επιθεώρηση και επισκευή όπως είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς εδώ και αρκετό καιρό όπως προβλέπεται, έκανε κάποιες καθοριστικές κινήσεις. Με συναινετική διάθεση και κυρίως λογική, μακριά από τις διχαστικές κραυγές, ενέργειες και την απαράδεκτη νοοτροπία κάποιων θεσμικών της Σαμοθράκης, όπως ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς, που βλέπουν παντού “εχθρούς” και αντί να συνεργαστούν κινούνται από τις προσωπικές τους εμπάθειες.

Έτσι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός και οι συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, φαίνεται ότι εξασφάλισαν την αναπλήρωση του καραβιού που υπέστη ξαφνικά την σοβαρή μηχανική βλάβη, ώστε μέχρι αυτό να είναι έτοιμο για να ξεκινήσει δρομολόγια, το νησί να μην είναι αποκλεισμένο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις και τις δηλώσεις ή αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ.Σαντιρινιός απέφυγε τις κατηγορίες ή τις βολές, ακόμα και αιχμές, κατά της εταιρείας SAOS Ferries και πολύ περισσότερο του ιδιοκτήτη της Φώτη Μανούση.

Άλλωστε, τόσο πέρυσι που απ’ το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο δέχθηκε η εταιρεία SAOS Ferries να αναβάλλει την ακινησία του, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του αρμόδιου υπουργείου (όπως βάση των νόμων έχει την υποχρέωση), δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί πλοίο που θα αντικαταστήσει το ΣΑΟΣ ΙΙ  στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και τώρα, μια κι καμιά ναυτιλιακή εταιρεία δεν δείχνει διάθεση να αναλάβει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Το σκάφος “Γαύδος” του Λιμενικού Σώματος που “επιστρατεύθηκε” για μια-δυο ημέρες και προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να απεγκλωβιστούν οι ταξιδιώτες από το νησί και την Αλεξανδρούπολη, δεν μπορεί να παραμένει για πολύ καιρό.

Σήμερα Τετάρτη ίσως οι ανακοινώσεις

Επίσης, το farry boat “ΑΝΑΧ” που ναυλώθηκε από τον δήμο Σαμοθράκης για να μεταφέρει με ένα μόνο δρομολόγιο τα οχήματα και τις χιλιάδες ευρώ που κόστισε μάλλον πλήρωσε το υπουργείο Εσωτερικών γι’ αυτό ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας ευχαρίστησε δημόσια τον υπουργό κ.Χαρίτση, δεν μπορεί να ταξιδέψει με πάνω από 5 μποφόρ και ο καιρός ήδη έχει αγριέψει επικίνδυνα, κάνοντας απαγορευτική την χρησιμοποίηση του.

Γι’ αυτό την Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έγιναν κάποιες συγκεκριμένες και απαραίτητες κινήσεις και σήμερα Τετάρτη αναμένεται αυτές να ολοκληρωθούν, προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα η λύση που επέλεξε το αρμόδιο υπουργείο. Κι αυτό ώστε να βρεθεί το πλοίο που θα αντικαταστήσει το ΣΑΟΣ ΙΙ και θα μπορούσε σίγουρα να επιλεγεί ευθύς εξ αρχής. Απλά κάποιοι από την Σαμοθράκη, θεώρησαν σκόπιμο να βάλουν πάνω και πρώτα απ’ το καλό και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και γενικότερα των επιβατών, τα… προσωπικά τους “κολλήματα”.