Διδυμότειχο: Χωρίς αλάτι, καθαρισμό δρόμων αλλά και νερό – Έντονα παράπονα του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Διδυμότειχο: Χωρίς αλάτι, καθαρισμό δρόμων αλλά και νερό – Έντονα παράπονα του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στο Διδυμότειχο για μια ακόμη φορά και τα παράπονα του κόσμου έντονα για την απουσία της δημοτικής αρχής, αφού η χιονόπτωση αν και δεν ήταν μεγάλης έκτασης, προκάλεσε αρκετά προβλήματα, ενώ υπάρχει-για πολλοστή φορά-διακοπή νερού.

Gepostet von Vicky Garoudi am Samstag, 5. Januar 2019

Συγκεκριμένα, αν και ξεκίνησε να χιονίζει από τα ξημερώματα στην πόλη και όλο τον δήμο, η συντριπτική πλειοψηφία των δρόμων στο Διδυμότειχο δεν έχει καθαριστεί. Αλάτι δεν μπορούν να βρουν οι κάτοικοι πουθενά, δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση από την δημοτική αρχή του Παρασκευά Πατσουρίδη και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε άλλη μια διακοπή νερού.

Διδυμότειχο-Δημαρχείο φωτό: Αθανασία Γκαγκαλή

Βέβαια στο Διδυμότειχο η έλλειψη νερού και η διακοπή υδροδότησης είναι συχνό φαινόμενο, οπότε τώρα που υπάρχουν και οι χαμηλές θερμοκρασίες, πως να μην υπάρχουν τα ίδια. Κάποιοι μάλιστα βρήκαν ως αναγκαστική λύση το λιώσιμο του χιονιού, ώστε να έχουν νερό τουλάχιστον για το πλύσιμο.

Gepostet von Vicky Garoudi am Freitag, 4. Januar 2019

Αν και δυο-τρεις κεντρικοί δρόμοι καθαρίστηκαν καθυστερημένα, οι υπόλοιποι μέσα στην πόλη και φυσικά στα χωριά, παραμένουν με αρκετό χιόνι, που όσο θα παγώνει θα αυξάνει την επικινδυνότητα και το πρόβλημα.

Διδυμότειχο κεντρικός δρόμος φωτό: Βίκυ Γκαρούδη

Στο επαρχιακό δίκτυο αν και διεξάγεται κίνηση χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί ήδη αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες ξέφυγαν από την πορεία τους, όπως στον δρόμο προς Ελληνοχώρι.

Δρόμος Διδυμότειο-Ελληνοχώρι φωτό: Σίμος Τσιλίκας