Αυτός είναι ο Εβρίτης που κατηγορείται για ασελγείς προτάσεις σε ανηλίκους και παιδική πορνογραφία

Αυτός είναι ο Εβρίτης που κατηγορείται για ασελγείς προτάσεις σε ανηλίκους και παιδική πορνογραφία

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 64χρονου ατόμου από τον Έβρο και συγκεκριμένα το χωριό Τυχερό, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφική παράσταση ανηλίκων

Πρόκειται για τον Δαλάτση Γεώργιο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεν. 15–05–1954 στην Αλεξανδρούπολησε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος δικογραφία τακτικής διαδικασίας και του ασκήθηκε ποινική δίωξη στη συνέχεια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο άνδρας από την Αλεξανδρούπολη, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε πορνογραφικό υλικό και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος ανηλίκου. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στην οικία του ημεδαπού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, είχε κατασχεθεί φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, χρονικής διάρκειας μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διερευνώμενων αδικημάτων.

Για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στο 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr καθώς και με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ομοίως στο 111 88 ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ydheve@cybercrimeunit.gov.gr . Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.