Κωνσταντινούπολη: Συγκίνηση με τους Εβρίτες που έπεσαν στα παγωμένα νερά για τον σταυρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωνσταντινούπολη: Συγκίνηση με τους Εβρίτες που έπεσαν στα παγωμένα νερά για τον σταυρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές και φέτος στην Κωνσταντινούπολη, με τους Εβρίτες από την περιοχή της Ορεστιάδας που βρέθηκαν άλλη μια χρονιά εκεί και έπεσαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να πιάσουν τον σταυρό.

Αρκετοί ήταν οι συντοπίτες μας απ’ την Ορεστιάδα που ταξίδεψαν χθες για τα Θεοφάνεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Gepostet von Xanthi Morfi am Sonntag, 6. Januar 2019

Αρκετοί από τους Ορεστιαδίτες πήδηξαν στο νερό προσπαθώντας να πιάσουν τον σταυρό, ενώ τυχερός  και ευλογημένος αυτή την φορά στάθηκε ο Μιχάλης Βοσνακίδης από την Θεσσαλονίκη. Την περιοχή μας εκπροσώπησαν όμως ο Δημήτρης Παναγιωτούδης, ο Άγγελος Βοσνακίδης, ο Στέφανος Αϊτίδης, ο Στέφανος Θεοχαρίδης, ο Βασίλης Τσικρίκας, ο Γιώργος Γοδόσης, ο Σταύρος Τσομπανίδης, ο Βασίλης Παναγιωτίδης, ο Φώτης Παπαδούδης, ο Χρήστος Μαυρίδης και ο Στέφανος Δουμπουλάκης.

Gepostet von Xanthi Morfi am Sonntag, 6. Januar 2019

Το Evros-news.gr είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ από την προετοιμασία της ομάδας των Χειμερινών Κολυμβητών της Ορεστιάδας στα παγωμένα νερά του ποταμού Άρδα στις Καστανιές, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την χθεσινή ημέρα των Θεοφανείων στην Κωνσταντινούπολη.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι της δημοσιογράφου Ξανθής Μόρφη η οποία κατάγεται από την Ορεστιάδα αλλά ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

-Έτοιμοι οι Εβρίτες που θα βουτήξουν για τον Σταυρό τα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη (φωτορεπορτάζ)